torsdag 6 december 2007

Vinter


Vintervädret lyser med sin frånvaro här (bilden är tagen förra veckan ). Idag hade vi nästan nio grader plus . Det är svårt att få julkänslan att infinna sig , hmm. December är lite som maj , det är tusen saker och samkväm som ska hinnas med . Glöggmys, julbord ,lussefiranden , möten ,planeringar och klassfester , hur ska EnVilsenLoppa få tid . Och vem är det som äter upp min korg ?


EnIdagTröttLoppa18 kommentarer:

stina sa...

Ja du Vilsna lilla loppa vad ska vi få tid ifrån??? Jag letar och letar ,jag tror att det enda raka är att ta det lungt och inse att man inte hinner med allt! (tänker samma sak varje år!) Kram Stina

latara sa...

God kväll vilsna Loppa!

I år har jag ovanligt gott om tid, faktiskt. Jag tror det, i alla fall. Det känns som om allt är väldigt lugnt. Jag har förberett så mycket; igår upptäckte jag att jag har köpt otroligt mycket presentpapper, t.ex. Jag har en Ikea-kasse full av rullar. De kommer att räcka till nästa jul också :-)

Fin korg! Är det någon som brukar vara där och mumsa i smyg?

Har du en förklaring till orberna? Berätta, berätta! Jag var mörkrädd redan innan jag tog det där fotot - nu spelas "Evil dead" framlänges och baklänges i huvudet non stop. Inte kul.

Oj, har dina söner inga önskningar alls? Det låter faktiskt riktigt sunt ju! Vi, hrm, tvingade dottern att fylla på sin önskelista tidigare i kväll så nu kan vi välja mellan en teve, en mobil och coola skor också :-)

Ta hand om dig!

Karin

Maria sa...

Idag har det varit plusgrader och regnat hela dagen...Jag hoppas verkligen att det slutar snart innan snön försvinner helt. Vi har fortfarande mycket kvar, men fortsätter det så är den snart borta. Lite nervöst...jag har aldrig varit med om en grön jul...

latara sa...

Ahaaa..! Puuuh! Damm! Ja, men damm kan jag definitivt leva med, ha ha! Fast vi hade inte skakat något tyg eller tagit ner någon bok ur bokhyllan eller så... Å andra sidan kanske katterna virvlade upp någon stackars avsliten lem från någon av alla dammråttor som frodas här!

TACK ska du ha, nu ersätts "Evil Dead" med en sjukhusserie i stället. Du vet, damm = astma = sjukhusbesök. Allt är bättre än spöken!

Sov så gott!

Goa, skåne sa...

Hej min trötta lilla Loppa!!
Kom till mig...alltid plats och ingen stress...bara ibland..lite!!
Men då kan du ju krypa under en dammtuss...eller en vante...eller till och med lägga dig i spetsgömman...du tar inte så mycket plats!
Inte ska du stressa inte!!
Tänk så mysigt...vi kan sitta och sjunga milda sånger...och mumsa på Leilas skorpor och om vi är jättesugna hennes Rocky Road...fast då får du klart inte plats i spetsgömman så länge!!
Men,men...vad gör det, när vi kan få ta vara på livets värde...*thi,hi*
Gumman...fina bilder...låt dem påminna dig om vad som ska prioriteras...OK!!

Så måste jag bara tillägga att jag går mellan din och Karins blogg och läser era komment och "skrattar på mig"!! Kan ni inte skicka kopior till mig, när ni samtalar...det är bara sååå kul!!
Jag har verkligen skratt abstinens...inga roliga runtom kring mig..:(
Fullständigt fridfulla fredagskramar till dig min Loppa Toppa...och massor av lugna varma tankar likaså!!!

LantlivsAnette sa...

Hallo..äntligen Fredag..även om jag jobbar hela helgen så är det nåt visst med Fredag !! eller hur ?
Åhh vad fina bilder du visar..vilken fin korg..
Kram Anette

Under en vind sa...

Här är det som hos dig, massor av plusgrader!! Och underbart ösregn....suck......
Är hemma idag med sjuk son och överaktiv dotter.....att de kan bli så rastlösa av att inte vara på dagis på ett par dagar! Sonen har nu tagit sig igenom magsjuka, men har idag ont i magen av både träningsvärk och hunger....tar ett tag att återfå krafterna.
Onskar dig en riktigt skön helg! Här blir det Idol och soffmys idag! Kram!

linnea-maria sa...

vilken fin hörna du har ställt i ordning. Men synd på korgen. Kan det vara en mus som vill åt rötterna på blommorna i korgen eller har du något annat gott i korgen, eller kanske är den nymålad med linoljefärg, de kan ju äta vad som helst de små liven. Jag har samma frågeställning som du, var sjutton ska man få tiden ifrån..../linnea-maria

faster atta sa...

Vi har haft pluss grader även idag. Tänk så mycket snö det hade blivit om allt regn som kommit de senaste dagarna hade varit snö..... Då hade man kunnat göra många fina snöbollslyktor...

kram

~Eva~ sa...

Hej Lotta :-)
Nämen, men mumsar ur din korg...!
Vad har du för lockande gott i den...?

Hoppas du är lite piggelinare idag.

Kramen från Eva

~Eva~ sa...

Hihi...trötta jag ;*)

v e m mumsar ur din korg ska det ju stå *fnissar*

Kram igen!/Eva

Lotta sa...

Hej tröttloppelotta!

Tack för dina värmande tankar, det behövs kan jag lova, idag har det inte varit någon bra dag. Bara till att hoppas att helgen blir bättre.

Ha det härligt! Och varmt tack för snälla ord om mitt vardagsrum!
Kram
Lotta

Lallis sa...

Fiiina bilder!
ha en fin helg.
Kram Lallis

Marja Kristiina sa...

Nämen trötta lilla loppan... Du har det så vackert överallt, nu är det dags att ta det lugnt och NJUTA av allt ljuvligt du skapat. Ta hand om dig, OK?

skickar över massor av ork & energi,
Marja

http://www.mediabrus.dinstudio.se sa...

Vintern lyser med sin frånvaro även här.....

MiaMaria sa...

Ja, här finns det då ingn snö så långt ögat når. det är så himla trist...det behövs öite snö för att få lite julstämmning.

Ha´det så gott!
Miamaria

Snäckornas sjö sa...

Loppan lilla...med så vackra bilder är du inte vilsen. Tycker att du har hittat så rätt, så rätt! Ditt blomsterarrangemang was/is to die for!!! Men sååååå snyggt! Hmmm...läste om bönehuset och anekdoten...tror att jag fattar...eller...? Vågar däremott inte berätta vad jag kom fram till...det räcker kanske med en smilie ;-) (om inte får du väl ignorera det jag skrev ;-))

Kramar till dig...från en rospigg till en annan! Dtta kanske blir tredje gången jag försöker skicka mitt meddelande...jag har inte druckit för mycket rödtjut, jag lovar!! Den vill bara inte skicka...DAMN!!

Snäckornas sjö sa...

Med tanke på mina stavfel...är anal retentive av mig (enligt min sambo) och lärare...ja, då blev det nog lite väl mycket rödtjut för mig...skål! ;-)