onsdag 26 november 2008

Nu börjas det !!


( Bild lånad ifrån Decorative Country Living )

Känner ni hur den kommer krypande ... den sveper först ner över axlarna ner längs armarna och lägger sig tungt kvar på händernas ovansidor och får dem att börja darra och överarmarna hängar tunga och orkeslösa längs med kroppen , vi ska inte ta upp vad som händer i armhålorna , imagine that . Känner ni hur magen drar ihop sig till ett stort sug av oro , inte att förväxla med hunger , för då skulle man äta konstant ! Känner ni oxå hur hjärnan börjar puffa på som en liten ångmaskin , och ju mer man fyller den med komma ihåg saker ju fortare går den och man får passa sig så man inte glömmer ventilera den ibland för då exploderar den av allt . Känner ni oxå att tiden börjar gå snabbare och snabbare , timmarna räcker inte till och dagarna försvinner som avlöningar . Känner ni så ??

Då har du drabbats av julstress . Antingen hänger man bara med , håller i sig och njuter av färden eller så kan man ju lägga det på en annan nivå . Allra bäst är väl att strunta i allt och åka hem till någon annan som klarar av den , julstressen .


Hur gör ni ?
Vi har i alla fall inte bestämt oss än hur vi ska fira jul i år . Däremot har två kompisar bjudit hit sig själva på nyårsafton , sånt gillar jag ! Jag kanske ska bjuda in mig hos nån på julafton !?!
Ha nu en fin dag mina underbara vänner !!
YYY Lotta YYY
(bilderna är från min förra jul )

16 kommentarer:

Ewa sa...

Puh!! Man får nästan ångest då man läser dina rader ang julstressen... Tur man kan koppla bort det mesta av sånt. Det är SÅ skönt! Jag stressar sällan upp mig ang julen. Den blir som den blir, och alla brukar ändå vara nöjda. Det enda jag kan blir lite stressad över är julklapparna, som jag oftast spart till det sista. I år ska jag göra annorlunda, har jag lovat mig själv.

Bra idé att bjuda bort sig själv. Julafton tror jag redan är fixad, om vi vill... Nyårsafton tror jag blir hemma i lugnets tecken, då M ska jobba dagen efter. Kanske mys i de nya sofforna, med lite löjrom och annat gott?

Snöar som 17 här, och jag som skulle gå och köpa garn... Tror jag väntar en stund.

Kramis
/Ewa

Magdalena sa...

ja det er juelstress før julegleden kommer...
men nydelig julekrybbe du har...
klemmer--

Annas skattkammare sa...

Ja jag har inte riktigt orkat bli stressad iår, jag blev sjukskriven pga stress och depression så nu tar jag det lugnt..det får bli som det blir.. allt behöver inte vara så perfekt.. jag har inte energin till det just nu utan gör det jag har lust med.

Fina bilder du bjuder på idag!
Kram /Anna

♥ Fyra årstider sa...

Vad vackert du har...dra ber på kraven och hitta lugna stunder..det göra jag.
Kram Lotta

My Lovely Things sa...

åh så fina arangemang..verkligeninspirerande..
kram anna

Unknown sa...

Men jösses vilka fina arr du har! Älskar din krubba så mkt! Kram Petra

Lallis - liv och leverne sa...

Sååå fina bilder så det knappt är klokt:)
Jag har haft så mkt runt omkring mig med annat att jag faktiskt inte har hunnit bli stressad ännu. Men det kommer nog;)
*s*
Förhoppningsvis inte. För är det något man helst ska göra så är det att mysa i juletider. Även när man pysslar och fejar.

kramis.

Sarah sa...

Åh känner igen dina bilder från förra julen! Jodå, känner allt igen mig. Men har faktiskt lyckats lugna mig lite. Vi har bestämt, jag och maken, att åka till Göteborg den 6/12 och handla alla julklapparna då. Vi har inte så många att ge till i år och det känns ju skönt. Julafton firar vi hos mina föräldrar tillsammans med min ena syster och hennes familj. Jag känner att det kommer bli en lugn och fridfull jul i år! Mums, jag skall frossa i all julmat, gröt, godis, choklad, nätter mm. KRAM Sarah

Lotta sa...

Hej min vän!

Jag Vågar Vägra Stress! Jag älskar ju december månad, och vägrar att låta alla krav äta upp mig. Har dragit ner på kraven på mig själv, t ex så dör jag inte av att fönsterna är oputsade. Jag dör inte heller av att skåpen inte är skurade eller att det är lite småsmutsigt bakom spisen.

För mig är hela december fylld av myskvällar med familjen och så ska det få fortsätta.

Hoppas att du också finner ro och frid i december!

Stora kramar
Lotta

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Hallo du Lottapotta, tänk att du kan skriva så roligt om den allvarliga julstressen :D Jodå, jag känner med, men har bestämt att det inte ska stressas i år. Vi siktar på att få fram lite undan för undan nu. Så kanske vi får njuta länge...
Härliga bilder!
kram vännen!
nina

Sally sa...

Lovely blog - its so delicate & fresh!

Maria sa...

Nej, ska verkligen försöka att bara njuta, inte stressa...

Jenny Oak Fae sa...

TACK för din gulliga kommentar vännen!

: )

Angående Julfirandet, så kommer vi nog att fira hemma hos mina föräldrar, vi ska iallafall INTE vara hemma hos mig, det har vi faktiskt bara varit en gång, men då fixade min mamma all maten, jag klarar verkligen inte av stress alls...

STOR kram från Jenny

<3

Viola sa...

Jag kör på den låga växeln, vägrar och stressa och föröker göra så lätta och vackra arrangemang med stilleben och växter. Jag har inget större rålamod så här ska det gå fort och vara enkelt. Vi har avdramatiserat mycket kring julen hemma, den har blivit mera lagom och man behöver inte fixa allting själv, en del går faktiskt att köpa! kramar och ta det lugnt....

BELLE BLANC sa...

Oh I see, it´s Christmas-time in your house too... Hope I can start to decorat this weekend! Love your decoration!!! Greetings, Mira

Frida sa...

Åh vilka fina bilder, så mysigt du har det! Jag brukar nog inte drabbas av någon julstress, brukar stressa upp mig över annat i stället.
Kram Frida