söndag 4 januari 2009

Ett konststycke .


Jag har börjat det nya året med något alldeles nytt på min ära . Jag har lärt mig konsten att inte göra någonting !! Jag vaknar varje morgon med mina sinnen fulla av önskningar om förändring ,jag tar mig några extra minuter våglänges planerandes om möbler som ska flyttas , andra som ska målas , väggar som ska rivas och allt annat möjligt roligt och kreativt .... eller köket . Men istället för att hoppa upp och ta tag i allt underbart som jag projekterat , så tar jag ett par minuter till och tänker efter och .....tappar lusten . Kanske imorgon ... kanske ....
Min amaryllis har i alla fall klarat sig utan min ansträngning , att ta sig upp ! Så kanske om jag bara väntar , så kanske allt det andra oxå händer utan att jag behöver göra något ;-)
Hoppas erat nya år inte seeeeeegstartat , så som mitt !!
En massa kärlek !
Lotta

27 kommentarer:

Jenny Oak Fae sa...

Jo...här är det också seeegt...har massor av idéer men att ta tag i det praktiska att förverkliga dem...nej tack..!

Ha det GOTT vännen!

KRAM, Jenny

<3

Frida sa...

Jag känner igen det där, lite segt är det allt, men ju längre fram vi kommer mot våren så får vi säkert nya krafter igen.
Underbara bilder du bjuder på!
Kram Frida

stina sa...

Det är helt ok (och säkert nyttigt också ) att inte göra någonting....tids nog så sätter man fart!
Just nu så önskar jag mig lite mer tid att inte göra någonting ....men nu är det sköna (och allt för korta ) lovet slut....
Kram stina

Anonym sa...

Ja, ibland skulle jag vilja vara en björn som går i ide och får sova hela vintern, för jag blir så trött av mörkret. Men av tidigare års erfarenhet vet jag att orken kommer åter samtidigt med ljuset.
Sen behöver man ju inte vara "duktig" hela tiden, att ta paus är nyttigt!
Kram
Helen

Krusidull sa...

Så klokt av dig, allt ordnar sig ju till slut iaf.
Kram
Krusidullan

Älfgärdet sa...

Mitt år har också startat så där segt.... Såååå trött & så ljuvligt i sängen, kanske kan bero på ny sängkammare & ny säng ;).
Hoppas vi får mera fart, snart...

Viola sa...

Du förstår Lotta, du bara laddar batterierna just nu, vänta du bara du orkar upp du oxå snart precis som amaryllisen, kram

Eddan sa...

Ha ha, vad jag känner igen mig.

Jag har varit otroligt seeeg dessa dagar. Det tar evigheter att ta sig ur sängen på mornarna. Ligger och funderar på allt jag verkligen vill ta itu med men sedan somnar jag om och så går det ännu en dag som jag inte hinner starta upp något på :-D. Igår började det iaf röra lite grand på sig när vi började förbereda för målning av lite väggar. Det tar sig, sakta men säkert! Imorgon köps det färg.

Må så gott!

Kram från Anette

Ewa sa...

Hej goloppan!

Ja, vi får väl se hur det går. Har iaf en bra grund nu med en kamera som funkar, och det är så kul...

Lillkråkan är verkligen risig, och de åker på tisdag. Hoppas det hinner ge med sig en del innan dess, och att inte minstingen också blir sjuk.

Gud va jag kommer sakna dem, då de ska så långt bort... Hujja. Jag har så ont i mammahjärtat.

Min amaryllis vissnade snabbt, plus att ena knoppen inte kom upp. Tror det var nåt fel på den redan vid köpet... Har fått kasta en hel del blommor i vinter, och mitt Olivträd. Vet inte om det är draget från de gamla fönstrena, eller om de haft nån sjukdom. Såg nu ikväll en till blomma, hoya, som också blivit risig. Trist.

Om jag inte sagt det, så önskar jag god fortsättning.

Kram
/Ewa

Stubbetufsa sa...

Hei, ukjente!
Jeg havnet i din blogg ved et tilfelle. Og du gjør meg glad med dine fine bilder og vare stemninger! Takk! Det var godt for en gammel dame fra nord! Hvordag får du den sneen til å drysse på bildene, tro?

Sarah sa...

Låter hur skönt som helst! Jag ska verkligen försöka mig på att göra mer seg startade mornar. Tyvärr brukar det bara 110 km/tim redan kl 8. Nu är jag ledig fram till torsdag, ska bli skönt. Synd bara att mina fogar har börjat spöka, det gör onnnttt!!! Må så gott kära Loppan och fortsätt att starta med att tänka efter några minuter till. KRAM

Nygammalt sa...

Hej raring!
Mitt år är precis lika segstartat som ditt. De få dagar jag är ledig så hoppas jag mirakulöst att sakerna ska städas undan av sig själv. Men de är fortfarande kvar- skandal!!!! ;)

Hoppas annars att din julledighet har varit bra.

Kramar och en god fortsättning på det nya året.

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Underbart att kunna släppa allt! Förr kunde det snurra i hjärnan på mig innan jag vaknade, eller i halvdvala en massa-måste-göra-saker, men inte riktigt lika mycket nu.
Önskar dig och familjen en trevlig trettonhelg!
kram
nina

Goa sa...

Hej min kära favo Loppa!
Och god fortsättning på dig!

Inte gör det nåt att du är lite segstartad! Och inte är du ensam om det heller! Själv vet jag knappast vilken dag det är längre. Sover för länge på morgonen och läser halva nätterna..*thi,hi*
Men, nu så är det snart över, helt ok egentligen känner jag!
Och vet du, inspirationen och orken kommer med ljuset. Och innan du vet är du uppe och skoppa som en Loppa..:)

Njut på bara så länge du orkar vara lat!

Sörsta kramen min till dig...

Jenny Oak Fae sa...

Ja...det var så dumt det där med "fusk-får-fällarna"...nu finns de inte ens på hemsidan, typiskt när man tipsat folk om det på bloggen..!

Ha det GOTT!!!

Kram, Jenny

<3

Annas skattkammare sa...

Fast visst är det lite skönt att smygstarta året i lugn takt med.. =) Här har vi bara myst, åkt skridskor och grejat lite i gästrummet.. det där med att skjuta upp saker är precis som det brukar vara för min del!
SÅ fina bilder! Underbar madonna och pampig amaryllis!
Kram /Anna

Lallis - liv och leverne sa...

Goa du; jag tycker att det låter alldeles underbart att inte göra någonting:)
KRAM Lallis

Mia sa...

Jo du, segt är det här också. Förutom influensa och magsjuka som jag haft nyligen så känns det som att luften på nåt sätt gått ur... om en gammal ballong som lååååångsamt tappar all sin luft.

Hoppas verkligen på pigga friska tag snart. Här kan man ju inte ligga och slappa bort livet... eller jooo, kanske en dag till... det är ganska skönt!

Kram Mia

AnCa sa...

På torsdag är det en helt vanlig ledig dag igen. Undrar vad vi ska hitta på då? Kanske vi kan sätta fart på varandra och få de där vilande tankarna att bli till handling???

Längtar...

Kramis // AnCiPanci

Millas hem sa...

Härligt det låter! För det är precis som du säger, det är en konst!

Fina bilder verkligen!
Kram Camilla

Beas sa...

Åhhh...det är ett konststycke jag har klarat med bravur - att tappa lusten. Nu måste jag bara lära mig nästa konststycke - att inte ha dåligt samvete för det! :-D

Fast idag ska jag mana mig själv till att hänga upp lite gardiner i köket. Har du fått upp några ännu?

Fundrar Bea

C De-sign sa...

Det är nog så då att du och "din kropp" behöver vila.... jag tror ju att du inte är overksam även om du inte gör något....det är i det fria flödet alla goda ideér föds..... NJUT och Ha det riktigt bra! Kram fr C

Lisas torp sa...

GRATTIS till det konststycket!
Det kan man komma långt med och så viktigt och klokt sen!

En härlig trettondagskväll önskar jag dej!
Kram
Lisa

Inspiration i vitt sa...

hej Lotta vad härligt du skriver hihihi.
Ja man kan ju inte vara produktiv hela tiden eller hur? Snart ska du se att kreativiteten kommer med dubbel kraft.
Fin bild du visar och man kan se lite solsken oxå.
Kram på dig/ingela.

Inspiration i vitt sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jenny Oak Fae sa...

Jodå, i Älmhult är FYND-avdelningen betydligt större än i Malmö till exempel..!Undrar om inte "central-lagret" ligger i Älmhult, kan vara därför de har större avdelning just för FYND...

Kram, Jenny

<3

~ Eva ~ sa...

Hihi, det är en konst det där du!
Tycker mej känna igen den :-)))

Kramen om dej!
Eva