måndag 30 mars 2009

Magsjuka och ryggskott .....

.....annars en underbar helg !!I lördags kom svärmor och hennes gube ner från hufvudstaden , ner till ett vintervitt Östergötland . Med sig i bagaget hade dom sååå god inlagd stekt strömming , hur gott är inte det på en knäckemacka ??!! Det är ett mycket matintresserat par och man vill ju alltid laga något speciellt när de är här Så det har varit en mat och vin helg .

På lördagen åt vi Konjakskyckling med varm löksallad , som har de mest otroliga smaker , och lättlagat är det oxå ! Igår blev det grillpremiär , grillade lammkotletter med klassiska tillbehör så som potatisgratäng och vitlöks och örtsmör . Årets första grill är något alldeles speciellt , mmmm !



Tyvärr fick svärmorsguben ryggskott i går morse och kunde knappt komma upp ur sängen stackarn . I natt väcktes vi av Lilla Loppan som kräktes som en ....Så det blir väl en härlig vecka , jag hoppas vid alla ev. gudar att det inte smittar , jag har inte riktigt tid med det .


Tack kära underbar ni för era uppmuntrande och stärkande kommentarer till förra inlägget . Vilken styrka det ger att få dem . Jag balanserar fortfarande , men saker och ting har väl lagt sig och det är bara att acceptera , så här är det och så här blir det . Men jag känner mig så maktlös och ledsen .Jag vill oxå be om ursäkt för att jag inte som jag alltid brukar , svarat på era kommentarer på ett tag . Men ni ska veta att de betyder enormt för mig , även om det bara är ett hej !!

Avslutar med ett må illa tips ! Sug på en citronklyfta eller drick citronvatten , det tar bort illamående och funkar oxå mot lätt åksjuka . I alla fall för mig !! Solen lyser alltid på de som är vackra , sägs det . Så på med solglajjorna nu ,för ni är vackrast !!

LOTTA

18 kommentarer:

samuelsgården sa...

Härligt med god mat och lite vin,
Vill också grilla man längtar efter det nu, men det får bli i påsk. Stackars lillloppan, hoppas hon är bättre nu. Avslagen cocacola
är bra mot maginfluensa.
Kramis Lotta

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej Lotta! Vilken härlig mathelg ni verkar ha haft! Synd att magsjukan slog till. Här har vi oxå haft en släg, min 5-årig blev sjuk. Nu verkar det som om ingen annan har fått det. Ett bra tips för att minska smittspridning är at köpa handsprit på Apoteket(de har t o m på pumpflaska numera) och använda det FLITIGT, speciellt när man har varit på toaletten. Dessutom så finns det numera Klorin Inte miljövänligt men vad gör man!)på sprayflaska som man kan använda för bakteriedödandet på toaletten. Hoppas att ni snart kryar på er,
kram Maria

Jenny Oak Fae sa...

Härlig helg låter det som, men så trist med ryggskottet och illamåendet..!

Jag brukar svälja några vitpepparkorn när jag känner mig illamående, vilket sker ofta dessvärre...

LJUVLIGA bilder..!

STOR kram till dig!

Önskar dig en fin ny vecka...

Jenny

<3

Maria sa...

Hej Lotta!
Hur underbart låter det inte med grillat lamm?? Snart måste det bli grillpremiär i vårt hus också.

Jag ska göra fler armband så några kommer nog till salu också. Gjorde faktiskt ett i gårkväll som jag ska lägga ut i web-shopen snart. Då får du väl kika på det =)

Speja sa...

Himmel vilken mathelg. Låter helt fantastiskt. Synd bara med kräket på slutet. Jag vaknade också av det i natt, alltså att ene sonen kräkte PÅ mig. Inget kul.

Hoppas allt lättar och tack för tipset och din inspirerande blogg.

Inas sa...

Hej Du!
Vilken helg...Med go mat du verkar duktig på att laga mat, jag hade aldrig kommit på allt detta. Tråkigt med svärfars ryggskott och att lillan har magsjuka. Men jag hoppas att ni kommer att må bättre. och jag hoppas på en lugnare helg nästa vecka. Tack för att du tittade in, Många goa kramar Ina

helen sa...

Blev så glad att du hade tagit dig tid och ork att lämna en kommentar hos mig. Jag vill inte att du ska känna dig ledsen och maktlös, vad det än gäller, men ibland är ju livet bara så, och vad ska man göra?
Du vet, det här med min mamma, har gjort så att jag vet hur det känns, men konstigt nog går ju livet vidare...

Mums, vilka matorgier ni har haft i helgen! *dreglar*

Synd att det avrundades med ryggskott och kräks.

Så fina bilder du visar!
Mina hittar jag bl a på Taverne agency, bloggen Desire to inspire och sen ramlar jag över resten här och där :-)

Sen visar jag ju lite egna bilder, också...

Kram
Helen

Stenlycka sa...

Glad att höra ifrån dig.
Vilken mysig helg med god mat synd med ryggskotttet och magsjuka. Som tidigare talare så brukar jag också ta vitpepparkorn för att hålla mig frisk.
Så fina bilder du visar från ditt hem.
Sköt om er!
Kramar

rosenskära sa...

Det var då en ynkans sjukhelg! Ännu mer trist när man har besök och det ska vara lite extra mysigt.

Jag vet inte om jag ska det egentligen, men jag väljer att läsa lite mellan raderna om dina tankar och hur du mår. Att vara öppen med att man mår dåligt är en mycket bra början, har jag lärt mig, och det stämmer faktiskt.

Och du, jag har använt mina fina glajjor idag!

Kram/Lena

Ewa sa...

Hej gummsan!

Ryggskott... Aaaaaaj!!! Lider med din svärfar. Vet hur ont det gör.

Här har vi fått 10-15 cm snö sedan igår. Usch! Var ut och skulle fota, men allt har ju snöat över.

Fniss. Ligger i säger och surfar. Sa åt resten av familjen att jag skulle "vila" en stund. Men blogga, det är ju som att vila det. Eller hur?

Hoppas lilla Loppan kryar på sig snart. Ge henne en kram från mig.

Puss
/Ewa

Viola sa...

Helgen började ju så trevligt och slutade med elände...hoppas att både magsjuka och ryggskott är över och att ni andra klarar er från flunsa...vad ska du be om ursäkt för...alla mår vi dåligt emellanåt och det ara man säkert kunnat läst mellan raderna även hos mig som blir depp då och då....hoppas ni har det bra, KRAM

KLARA LAVENDEL sa...

Hej Lotta! Tack för din hälsning! Jag hoppas att du ska få känna dig bättre till mods snart. Tänker på dig. Varma kramar Ingela

KLARA LAVENDEL sa...

Når forandringens vinder blåser, går noen i skjul mens andre går ut for å bygge vindmøller.
Kram igen, Ingela

Nygammalt sa...

Hej Lotta!
Attans att en sån trevlig helg ska sluta så där. Men som sagt, det är ju bara att ta nya tag...
Hoppas att din värld har slutat snurra så mkt, det blir ju så ibland och det är lätt att bli åksjuk då.

Vackra bilder du visar ifrån dig. Gillar också sådana speglar.

Kram!!!!

Annas skattkammare sa...

Underbara bilder! Men usch så trist med sjukdom och ryggskott.. Hoppas båda kryar på sig och att inte magsjukan smittar (Handhygien, handhygien!!) =)
Kram /Anna

Bonjade sa...

What a beautiful home you have. I love your pictures, your eggs, your roses....
Have a nice evening

Lillemor i Hummelsta sa...

vad mysigt det låter att få starta grillen igen, tråkigt bara med ryggskott och magsjuka mitt i alltihop, hoppas det blir kortvarigt. Vilket trivsamt rum du visar på dina bilder. Tyckte mycket om den vita lyktan där den lilla vita damen hade krypit in, där hade hon som ett litet lusthus att mysa i.
Kram Lillemor

Frida sa...

Hej Lotta!
Läste ditt förra inlägg hoppas inte det är något allvarligt som har hänt. I bland möts vi av motgångar i livet men det brukar ordna upp sig till slut även om motgångar kan vara fruktansvärt jobbiga så gör de oss starkare.

Låter som en trevlig helg med mycket god mat. Synd om svärmorsgubben och lilla loppan hoppas båda kryar på sig snart och att ni andra slipper magsjukan!

Kram Frida