tisdag 31 januari 2012

TurLoppan

Ooops !! Det var ett tag sedan jag uppdaterade mej ser jag ..... det har varit en del jobb nu ett tag och då rullar det bara på . Dagarna går i ett och den ena helgen är kortare än den andra . Idag har jag lite sovmorgon och börjar inte förrän nio så få se nu om jag hinner slänga in något . På hemfronten står en trappa först i kön , men med två husägare med ryggproblem så är den lite oprioriterad just nu och en lackfräs måste inhyras , har jag förstått . I nuläget har vissa trappsteg en kommunalgrå plastmatta eller om det är kork . Men tänk sextiotal och instution så vet ni . Ni som varit med vet oxå vad som följer med och inte följer med när man tar bort en sån matta ...... kvar är i alla fall ett odefinerbart lurv , och så ser nu vissa trappsteg ut . Som om någon smetat in trappsteget med lack och sedan dragit en norsk skogskatt längs vartenda trappsteg innan det torkad . Som om det inte vore nog så är varenda trappnos klädd med någon räfflad grå plastremsa och det som sitter under det är som kletig vax . Men är det någon som vill sätta händerna i något dyligt ?? Varför drar man då bort mattan på ett trappsteg till .... tror man att man ska vinna högvinsten , att det där ska vara ett trärent skinande trappsteg där , att det bara var ett som var hiskeligt och resten är en piece of cake . NEJ !! De e bara att inse ALLA trappsteg ser lika eländiga ut under den förbaskade korkmattan och trappnosorna är så kladdiga de bara kan bli på ALLA trappsteg . Ja har man inte att göra så skaffar man sig som det heter . Men på tal om högvinst .... jag vann ett sånt fint pris i Susanne som har den vackra bloggen Den Gamla Skolan och WOW vilken ring . (bilden lånade jag av Susanne , skonar er mina torra nariga händer )

Det är hennes man Micke Berggren som är tennsmed som gjort denna fantastiska skapelse . Helt otroligt vacker tycker jag och jag blev ändauppitaket glad . TACK till er båda !! Nej nu ska jag pumpa upp cykeln och dra vidare ! Tack sötaste för era kommentarer , bugar så pannan slår i golvet . Love/Lotta

15 kommentarer:

Vita Paradiset sa...

Hej!
Första gången jag kikar inhär, mysig blogg! Grattis till vinsten och fina bilder du visar.
Ha en bra dag!
Maria

gamla skolan sa...

Hahaha du är för härlig !! Jag ska vara ärlig och säga att jag har gjort ungefär samma sak , vi har en trappa som det var heltäckningsmatta på varje trappsteg , (grön äcklig)den drog jag också bort, där var också klister under som jag försökte få bort , det visade sig dock inte vara så lätt . Då fick jag ännu en underbar idé att vi låter det va så efterhand kommer det att slitas bort . Nu är det istället helt svart på varje trappsteg och så får det vara tills jag kommer på en ändå bättre idé eller tills jag har ork att ta itu med den :)
Kul att du blev glad för ringen !
Kramar // Susanne ♥

Jenny Oak Fae sa...

Hahaha, du är då fenomenal på att göra målande beskrivningar..! Hoppas ni får rätt på det
hela till slut!

GRATTIS till den vackra ringen!!!

Jag mår blaha-blaha...är så trött och vinterdeppig, och dagarna känns så sega & trista...men jag vet att det blir bättre, om inte förr så till våren!

KRAM, Jenny

Vintage House sa...

Hej
Du ger mig sådan flashback jag gjorde en sådan trappa för ca 6 år sedan och fy vilket jobb..
Då fick jag tag på ett medel som löste upp lim, så jag kletade på det la lite plast över och lät det stå så ett tag sedan var det bara att skrapa bort limmet, klabbigt fast effektivt...
Kommer dock inte ihåg var det var för något men köpte det hos vår målarbutik....
Grattis till vinsten så vacker....

kram
sandra

Nillis sa...

Åh vilken fin ring, grattis. Jag lyckas aldrig vinna nåt sådär :-) Fint du har det med, kraam

Här är gudagott att vara ! sa...

Grattis till den snygga ringen !
- Angående trappor och plastmattor, så har min älskade make utsatts för två sådana trappprojekt. I vårt förra hus och där vi bor nu. - Inte dom roligaste saker han har gjort...men det blev ju snyggt när det var klart !
- Han skar korkmattan i remsor och tog sen en värmepistol och värmde försiktigt till limmet släppte.
Tog sen en färgskrapa och skrapade bort limmet, och sen användes slipen.
Mycket jobb är det...
Ha det gott och sköt om dej !
- Gillar din mysiga hörna, där allehanda fina saker finnes ♥

Kram Anneli ♥

linnea-maria sa...

Oj vilken fin ring du har vunnit! Din lilla skrivarhörna är så vackert arrangerad. Jag vet precis hur sådant lurv o klet ser ut. vi har dragit bort en såå äcklig heltäckningsmatta i trappen. Kram/Therese

Tinas bo sa...

Låter ju inte roligt alls!! Du får ursäkta men jag skrattade när jag läste det - du skriver sååå härligt!! :))
Jag kan bara önska dig lycka till!!

Och ringen är helt underbar!!
Lyllos! :)

Kramis Tina

lisashus sa...

Vilken himla tur du har som vann den vackra ringen!!! Åh, så kul!! Grattis!

Trappor kan vara knepiga att renovera, där kan ju finnas allt från korkmattor till heltäckningsmattor....!!! En som jag känner gjorde helt enkelt ny träklädsel och klädde in trappan - det blev jättesnygg, men lite pill säkert!!!
Lycka till med er trappa!
Vilken läcker hylla du visar!!
Kram
Lisa

Irenes tavlor sa...

superfin ring, grattis turloppan,
usch vad det låter jobbigt med trappan.. men för oss läsare är det kul, att skratta åt alltså, du kan verkligen skriva så det känns vad du menar.. kram kram

idémakeriet sa...

Oj det låter inte direkt så skönt att handskas med allt det kletiga men vill man ha en fin trappa får man lida lite pin. Lycka till om du ta tag i det.
Lilla turloppan, du vann den, grattis till dig.
Kram gerda.

Anonym sa...

ÅH vilken ljuvlig ring, helt fantastisk.

Åh det där med trappor känns igen. Här ligger något lurv på hela trappen och vågar inte ens tänka på hur det ser ut under, har inte tjuvkikat en endaste gång;)

Önskar dig en härlig kväll

Frida sa...

Grattis till den underbara ringen, vilken tur du hade! Låter som ett tufft projekt det där med trappan men det kommer säkert att bli bra. Vilken mysig skrivbordshörna!
Kram Frida

Skogslyckan sa...

Man sitter alltid med ett stort leende när man tittar in här Lotta, du är bara för go. Grattis till ringen den var riktigt fin, förstår att du jublar. Ja du vad skall man säga om trappan..suck. Tror jag hoppas över att kommentera det...
Kram Pia

Bibbi sa...

GRATTIS! vad kul att DU vann:-)
Den var verkligen jättesöt.
Trappor ja... Jag har försökt få maken att måla vår trappa i flera år... går inge bra. Måste nog göra själv ändå. Å' måla vore väl nog, men att måsta slipa den innan... vi har ju så öppet.... Ja, tids nog kommer vi på en lösning. lycka till med projektet:-)
Kramen