torsdag 22 november 2007

På tapeten !

Eftersom Lilla Loppan har flyttat hemifrån ( in till storebror) så betyder det att jag och mannen har fått tillbaka vårat vuxenrum . Utan leksaker , gosedjur och hopp och rummel i sängen . Rummet är svårmöblerat det finns tre fönster varav ett är lågt placerat och rätt brett . Jag tror jag snurrat runt vår säng tjugo gånger därinne för att hitta den ultimata platsen , men det går inte . För hur jag än ställer sängen som hamnar den vid något av fönstrena . Vid den enda väggen utan fönster , står en stor braskamin i hörnan , och där går det minsann inte att klämma in någon dubbelsäng inte . Visst låter det som en höjdare , gavel på sängen är inte att tänka på och mannen vägrar byta rum . Däremot vill han måla vitt och det är det enda rum jag vägrar vitt , jag är bara så förtjust i den blå/lila färgen som är på tapeten , den ger mej ro ! Det här är ett fall för en Feng Shui expert, tro mej för vi sover inte så gott heller här inne trots tapetfärg !Lilla Loppan hon storpysslade igår och fixade önskelistor , kan ni se någon röd tråd ...eller ska jag säga rosa ;-)
Imorgon är det fredag igen , baskat va skönt och slutar tidigt jag , halv ett !

13 kommentarer:

Maria sa...

Jag tror ju lite på detta med Feng Shui och för er verkar det ju som om ni sover precis i ett energifält som går typ från dörr till fönster...men om ni har så många fönster så är det ju ändå inte mycket att göra åt saken, då hamnar ni ju så oavsett hur ni vrider och vänder på sängen...

Ewa sa...

Tack kära du.
Detta med min moster är verkligen så sorgligt, och gör mig så ledsen. Känner att detta är det MINSTA jag kan göra för henne just nu. Hon har ju bara oss 3 syskonbarn, och vi bor ju så långt bort. Hon planerar dock att flytta upp hit till våren. Vore skönt att få ha henne här den tid hon har kvar. Hur länge det blir, vet man ju inte, men jag hoppas ett bra tag till - och då vill jag kunna hjälpa henne att få ha det så bra som möjligt den tiden.

Va mysigt ni ser ut att ha det i ert sovrum, men förstår att det kan vara lite svårmöblerat.

Lilla Loppans önskelistor ser ut som mina små trolls... *L* De hänger på kylskåpsdörren.

Strax dax för sängen, det är revelj tidigt i morgon. Usch!

Längtar till i morgon kväll. Ska bli gott med lite julmat, och få träffa alla hemvärnsvänner i en liten annan miljö än ute i skogen och i grönkläder. Fasstän där kan vara väldigt roligt med.

Ha det bra så hörs vi.

Varma kramar i massor
/Ewa

~Eva~ sa...

Braskaminen därinne låter mysig i alla fall, och tapeten som ger dej sån ro...vad knasigt att inte sängen kan finna sin...!?

Vilka söta önskelistor Lilla Loppan har fixat!

Kramen :-)

svartpeppar sa...

svar: jo men det går att komma på en del bra grejer själv! jag sitter bla på jobbet vid tid och ritar på ett eller två soffbord som jag hoppas någon leverantör ska nappa på å tillverka ;)

MiaMaria sa...

JA, tänk att det ska vara så svårt med möblering ibland....Vilka härliga önskelistor...så ska de se ut.

Ha´det nu så gott!
Miamaria

Sagalisa sa...

visst är det skönt att ha ett "eget" rum!!!!Det blir säkert jättefint.
Min 10-åring har oxå julklappslistor överallt,men huu vad dyrt allt är!
Trevlig helg/Anna

Nicolinas boning sa...

I amerikanska romantiska filmer har dom ju alltid någon hög underbar sänggavel som täcker en del av fönstret...det kanske vore något så att energin inte kommer så nära er från fönstret;-)

Pink lady ser jag...passa på och NJUT av den rosa tiden...för rätt vad det är så räknas inte den längre hos dom små liven!

Hälsn/Birgitta

i villa grå sa...

Grrrr... jag skrev just en marathonkommentar och så försvann det bara..! :-(

Vi har också ett helt hopplöst sovrum som är ganska litet men ändå har tre dörrar och två fönster, varav det ena fönstret är ca 175 cm brett. Dessutom har vi ett slags "scen" i rummet där golvet är upphöjt med någon decimeter. "Scenen" är vara någon meter lång och knappt en meter djup, så den rymmer inte mycket men den stjäl utrymme.

Tills vi kommit på någon vettig lösning undviker jag allt vad feng shui heter för jag är redan plågsamt medveten om att vi sover i värsta tänkbara kraftfältskorsningen eller vad man nu ska kalla det för.

Ha en riktigt mysig fredag!

Karin

AnCi sa...

Kan moster AnCi få ta del av den dår önskelistan???

Kram å ha en fridefull helg!

Kamomilla sa...

Åh ja vad jobbigt det kan va... Men kanske ni borde anlita nån expert bara för just detta problem? Det kostar inte nödvändigtvis så mycket som man tror och om man får en lösning så kan det ju vara värt? Mysigt med braskamin, så jag kan förstå att mannen din inte vill byta rum...

härligt sätt för en liten loppa att göra önskelistor!

Wickans värld sa...

Nu har jag fått svar av min kollega "auktionisten" o han säger som Lisas torp att det är en hårtång. Nästa gång han får in en krustång ska han visa mig den, då ska jag fota!! Trevlig helg!

Sarah sa...

Hej!!! Att möblera rum kan verkligen vara klurigt! Det låter mysigt och ljust med så många fönster! Jag tror att sömnen påverkas av hur man pacerar sängen och vilket rum man har. Jag sover jätte bra nu (när jag väl somnat och om jag får sova). Jag måste ligga längst bort från dörren och helst somna på min högersida. Konstigt, jag vet. Ni hittar nog en lösning, fortsätt att testa! Imorn åker vi, ha en skön helg =)

Under en vind sa...

Visst är det krångligt att möblera om det finns för många fönster...lagom är alltid bäst!
Vilken hejdundrandes önskelista, hoppas tomten fattar galoppen om det rosa! Ha en skön söndag! Kram!