söndag 27 januari 2008

Eucalyptus

Min äldste son S var nyligen i Chile på resa , där har de skogar med eucalyptus träd och det luktade bedövande i värmen berättar han . Han ville plocka några blad och ta med sig , här snackar vi stora blad , när Chilenarna ropade nej,nej ! Tydligen kunde den sortens eukalyptus som vår björnloka , ge brännskador . S undrade varför de inte hade eucalyptus i sina trädgårdar ( S har alltid varit tokig i eucalyptusddoft och plockat kvistar ur blombuketter vi haft hemma och lagt vid sin säng ) , dom skrattade , har man det i trädgården , tja då växte inget annat än det där . Ja där ser man :-) Köpte en bunt idag och snodde ihop kransliknande saker , så nu ligger eucalyptusdoften tung i loppebo . Måste bara visa en lampa jag fyndade på coop för endast 39:- ,
den passade perfekt på mitt fd. lamplösa skrivbord i väntan på lampan med stor L , som väntar på att bli funnen av mej någonstans där ute .
Tror ni att jag lever som jag lär ......icke sa nicke ..... i lördags körde EnArgLoppa rally med dammsugaren här hemma . Köp aldrig en AEG dammsugare *morrar* , har aldrig blivit så ilsk sen den kom in i huset . Man kan inte käckt knäppa av och på den med foten , nej böja sig som fällkniv för att vrida av och på den , sedan är sladdvindan så trög att kontakten dras hela tiden ur *kokar i mej * Nej , varför gick jag inte ut i skogen ????
(en liten psalmbok och en mini eucalyptuskvist )
Måste tacka för era kommentarer till förra inlägget , de var så roliga att läsa !
TACK !!

Trevlig ångestsöndag everybody !

33 kommentarer:

MiaMaria sa...

Det är så vacker med eucalyptus...får nog gå till blomsterhandlarn och köpa lite...

Och så himla fint du gjort...

Aj,aj,aj det var ingen trevlig dammsugare...fniss. Jag riktigt ser den arga loppan framför mig hur hon far fram och svär......

Ha en skön måndag!
Miamaria

stina sa...

Det är lite lustigt det där med saker som vi uppskattar här i Sverige......eucalyptus är ogräs där .....samma saker upplever jag i Serbien varje år"! ett ex är när jag var där första ggn så gav mina svärföräldrar oss "vit" potatis....en dag upptäckte jag att åkern var full med röd potatis och jublade ! Dom tittade undrande på mig för den odlade dom till grisen!!! Numer odlar dom röd potatis till oss! (och rödbetor till mig och grisen! ) Kram Stina

En liten AnCa sa...

Ojdå den argaLoppan vill man ju helst inte möta! Hoppas att eukalyptusen har en lugnande inverkan så att det arga försvunnit! Köpte en lampa liknande din häromdagen, (vi har visst fortfarande samma smak?) fast med vit fot, på den där affären som alltid har halva priset!

E lite nyfiken på om ni bestämt nåt om, du vet vad!

Kramelikram!

Ps. Snart e ångestdagen över o vi får ta tag i härligt ny vecka igen;-)

Marie sa...

Så många vackra bilder du bjuder oss på idag! Älskar den sista bilden med glasklockan, psalmboken och den lilla kvisten. Underbart arrangemang! Efter mitt maniska pysslande med eucalyptus innan jul har jag legat lågt ett tag, men nu när jag ser dina bilder känns det som att inköp av eucalyptus står på listan "att göra" över morgondagen.

Dammsugning och jag = inte bra kombination. Jag förstår dig mycket väl, jag avskyr att dammsuga.

Ha en bra vecka!
Kramar Marie

Ps. Apropå björnloka! Min lillebror var en sån där liten Emil i Lönneberga typ när han var liten. Naturligtvis fick han stora blåsor och brännskador av björnloka, jätteläskigt!

En liten AnCa sa...

Kör på som ni tänkt! Jag tyckte jättemycket om det, å vi verkar ju tycka rätt lika! Håller tummarna då!

Gonattkramen...

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Vilka fina bilder och intressant info om eucalyptus.
Dammsugningen blir ju inte roligare precis av att man blir vansinnigt arg på dammsugaren! Köp ny eller tänk på änglarna ;)
Ang fatet har jag ingen aning om vad det är ämnat för, vindruvsklase kanske?
kram
nina

Solsjö - Under en vind sa...

VI har pysslat med samma både du och jag ser jag!!! hi hi..Hos mig blev det en girlang, en krans och några kvistar! Tänk att de tycker man är tokig som vill ha det som pynt, som de värderar som ogräs!
Ha en bra måndag! Kram!
pst...vilken färg behövde man inte kvistlacka före????

Jennys Vita Villervalla sa...

Fina kransar och fina fynd!
Ha en bra vecka!
Kram
Jenny

Ewa sa...

Vilka underbara bilder.
Eucalyptus... Hmm... Undra just om det finns här uppe i blomsteraffärerna?! Inte i lilla Kalix tror jag iaf. Min vackraste Hoya har fått nån sjuka, och är nu nästan död... *snyft* Ska åka till Luleå vid tf och inhandla några nya. Där kanske de har eucalyptus. Håller de bra då man torkat dem?

Ha en underbar dag min vän.

Kramar
/Ewa

Lisas torp sa...

Ljuvliga bilder! Eucalyptus är himla vackert och så doften dessutom! Piffigt av dej!!
Du - ska vi snacka dammsugare - jag gick på tricket med den förbaskade Kirby - rena skiten och för dom pengarna - svor ve och förbannelse varje gång jag skulle dra runt det tunga eländet - nu är den såld!
Du - hus - jag - lägenhet..jovisst - ska vi byta??!! :)!

Ha en bra vecka!

Kram

Lisa

linnea-maria sa...

Vilket fint pyssel du har gjort med din eukalyptus. Jag gillar också doften. Perfekt att pyssla med när man är lite förkyld. /linnea-maria

~ mormorsrutor & spetsar ~ sa...

Härligt doftar det hos dej!
Jag har en Miele S4210 som fångar upp damm&päls från golven härhemma, rekommenderas varmt!!! Bara älskar den dammsugaren :-)

KramKram från Eva

faster atta sa...

Så fint!!!! Kan man köpa i en vanlig blomsterhandel??

Marja Kristiina sa...

Jättevackra bilder! Och eucalyptusdoften är ju härlig. Du har det så vackert och smakfullt!

Ha en skön vecka!

Maria sa...

Sååå fint, här får man minsann inspiration!!!

mittiminvillervalla sa...

Gillar verkligen alla dina eucalyptus arrangemang! Jättesnyggt!

Köper du kvistar och binder samman och sedan får dessa torka lr?

Ja du, vad är det med dammsugare?!
Jag får nåt ilsket i blicken bara jag tänker på att dammsuga ;o)
Samma gäller för min "huligansymaskin" ;o)

Allt du visar är ju så snyggt! Du får alltid "till det" så himla fint med allt du gör! :o)

Kramisar Monika

Designe sa...

Oj, så vackert du har pyntat! Jättefint och fina bilder oxå!...visst är det ute i "bak"rummet lr vad ni kallade det som du fotat? Kram :)

Ann-Catrin sa...

Det finns visst ingen hejd på dig...antingen gör du strutar i mängder..och nu vackra kransar..hur hinner du??
dammsugare ja..mig skulle du inte vilja möta när jag trilskas med min... sög så j...kla dåligt i helgen... evisade sig sen att det var stopp i röret...någon av tjejerna hade dammsugit sina rum... och det var inte lite det som satt fast!!
Många kramar till dig du fina loppa!!
A-C

Dorthe ♥ sa...

Ååhh nu ser jag dina vackra strutar igen. Ja du vet ju, att jag har strut-mani...hi hi.

Kram
Dorthe

Maria sa...

Jag hade faktiskt inte en aning om att man både kan köpa eucalyptus och odla det i trädgården...
Skulle behöva det nu eftersom jag blivit alldeles däppt i däsan!

This is Kia sa...

eucalyptus är så vackra. Vilken fin glaskupa du har. Man vet aldrig vad man kan hitta på coop =)

Kramar Kia

Guldkorn i min vardag! sa...

Jasså lilla fröken lever inte som hon lär, jag menar hur var det med skogspromenad och varm choklad. Nåväl ibland måste ju racern fram, varför finns det inte tystgående dammslukare istället. Men jag tror att vi inom en snar framtid får se bättre städredskap eftersom mannen numera får vara jämnställd hm... har aldrig sett eukalyptus levande, fint arrangemang du gjort. Vilket fynd på coop du gjort.
Kram Ulla-Bella

Lilla Blanka sa...

Åh jag älskar eucalyptus..och dina kransar är såå fina, kan tänka mig att det luktar gott...Mina kvistar som jag köpte några veckor före jul börjar "lukta av sig", så det är dags att handla nytt :)
kram
Mia

Karin i Villa Grå sa...

Hej vännen!

Eftersom alla redan sagt allt jag ville säga om dina fina bilder är det bara en sak som jag bara MÅSTE ha sagt: Den där bilden på det ursöta, sovande barnet är oemotståndlig! Barn är alltid vackra, men när de sover är det så att hjärtat vill brista när man betraktar dem. *rörd*

Ha det så bra!

Kram, Karin

stina sa...

Nu måste jag ju svara dig snabbt`!!! Vi har varit i Serbien dom 7 senaste sommrarna.........och NEJ vi bor inte hos mina svärföräldrar! Dom bor i en liten skitig by med hönor som springer omkring överallt och husen ligger på varandra!! Vi har köpt ett hus som ligger 20min promenad ifrån byn. Vi har en jättetomt och en massa skog runt om och flera 100 m till närmsta granne!!!Vi köpte huset för 7år sen och renoverar och fixar hela tiden. ,förra året gjöt vi en pool som jag hoppas ska bli klar i år.
serbien är inget turistigt precis (det finns ju inget hav) Ganska så ruffigt efter kriget men det börjar sakta men säkert byggas upp igen . Kram Stina

faster atta sa...

Ska till en blomsteraffär ikväll, får väl ta och kika lite mer ordentligt då... ti-hi... Håll tummen för att det inte är slutsålt!

Wickans värld sa...

Så fint!! Det luktar så gott om euacalyptus, men jag gillar inte halstabletter med den smaken...

Snäckornas sjö sa...

Well, hello there gorgeous (you did ask!)!!

Vad fint du har gjort det!!! Eucalyptus...mmm...känner doften ända hit. Vad duktig du är på att göra kransar, mina blev inte bra, de jag försökte med i julas :-(

Gud, vad ljuvlig vasen (hängmojängen) i fattigmanssilver är!! Hojta till mig när du tröttnar på den ;-) Första tjing, eller hur?? ;-)

Kram på dig, Lottis pottis

Änglahem sa...

Nää men hallå....var inte jag här igår???? Inte...? Nähä...inte det, sorry! Vad mycket fint du gjort med eucalyptus!!
Var jag verkligen inte här igår? nu börjar jag bli orolig för mig själv, kunde svurit......
Finns eucalyptus i vanliga blomsteraffärer eller var får man tag i det? Känner för att göra ett försök.

Kramar från en lätt förvirrad Ulle Bulle................hrm..

Karin i Villa Grå sa...

Det ska till en vilsen loppa för att dra till med "naturhysteriska"! *gillar* Det var ju just hysteriskt det var med alla ouppfostrade ungar som verkar få löpa amok utan att föräldrarna ingriper. Jag gissar att barnen går på dagis 50 timmar i veckan och när helgen sedan kommer får de vara hur förvildade de vill eftersom mamma och pappa får dåligt samvete om de tillrättavisar sina småttingar som puttar omkull andra barn, sparkar, slåss och vrålar...

Laila..? Det ringer en liten klocka men om det är från B... eller från något annat ställe vet jag inte. Var Laila en liten aning rund på den tiden, kanske? *försöker minnas*

Kram!

Emma sa...

Åh, nu måste jag nog köpa en krans eucalytus, luktar den mycket så kanske min nästäppa släpper så jag kan andas igen!!!

Ha en bra dag!

LantlivsAnette sa...

Visst är det väl fint med eucaluptus..jag har också köpt kvistar och gjort karansar och en girlang..blir så fint när dom har torkat..
Du..jag skrattar lite för mig själv här då dina barn också tycker att vi är lite knäppa som köper gamla saker..sist fick jag mig en gliring då jag köpte den gamla dopklänningen i S-holm...min
yngsta dotter höll på att dö då jag visade den !! slösa pengar på gamla saker sa hon och fnös så där som bara en tonåring kan göra..fniss...
men vi bryr oss inte,vi kör på vår lantliga stil..hon får ju ha sin moderna i sitt rum...eller hur ?
Kram Anette

Unknown sa...

För att torka eukalyptus, kan man bara ha den i en tom vas? Blir den fin då, eller ska man göra på något annat sätt?