torsdag 3 januari 2008

Inget inlägg idag !

Hade jag tänkt , men min hjärna lever sitt eget liv nu för tiden , helt utan mej . Rätt skönt faktiskt , har insett att det funger att skylla på det , hjärnsläppet alltså och min man köper det med hull och hår . Ex: -Har du sett termosen ? undrar han . Jag försöker dra mej till minnes ..... - Näej ingen aning , termosen säger du ..... vilken tänker du på då ? säger jag . -Ja den vi hade på förmidagen i skogen !! - Ja ha , skogen ja ... nej nu blir jag rädd , men tänk jag kommer inte ihåg , sa du ryggsäck !?! undrar jag och ser ut som ett frågetecken . Med andra ord : Jag vet att den ligger odiskad kvar i ryggsäcken men varför ska jag ta hand om den !?! Mannen kommer att hitta den där , när jag säger ryggsäck och ta hand om den själv . -Du kanske behöver vila lite ! säger han . - Tycker du , säger jag och ligger redan på soffan och vilar mitt stackars huvud ;-) Häpp ! Skämt åsido , jag har lagt till några av er i min bloggläsarlista och hoppas att det är okej för er !?! annars får ni höra av er snarast . Det var egentligen bara det jag skulle säga . Sen har jag ett tips till alla er lyllosar som har skrivare och gör så fina tryck på kuddar och annat . Kan de här sidorna vara något kanske ? Gamla manuskript och kartor eller Bilder från gamla böcker .

Det snöar här i Roslagen idag , Lilla Loppan har åkt pulka och mellanpojkarna försöker bygga en slalom backe av 3 cm snö :-)

Snöbollar på er och se upp i backen !!!

Uppdaterat med nya länkar : Gamla bilder på klädmode , Victorianska damer och änglar , Gamla foton , med vackra baksidor oxå . Den här har ni väl : Vintage bilder

51 kommentarer:

Beas sa...

Åhhh...känner så igen din "taktik", något liknande brukar jag också köra med ibland. Ganska skönt! Fast jag tror nog att han kör en del "rävar" han med, bara det att han döljer dem väl. Hihi...

Fina bilder...det kan nog passa många....

Här har det också åkts pulka idag. Mina armar är drygt fyra centimeter längre av att ha dragit två lyckliga små ungar flera kilomeeeeter (som det känns) :-)

Ha en bra eftermiddag!

Kram Bea

Lilla Blanka sa...

Åh så fina bilder...oh ja de blir säkert supersnygga som "tryck"..! Jag varpå Maxi igår och tänkte att där har de ju säkert sådana där "t-shirt-tryckar-papper" men icke då..men jag har en himla lust att trycka på ett par kuddar, bara jag får tag på det där pappret :) Bokhandlen kanske..hmm, får leta vidare i morron :)
TACK för tipsen, jag skall spara länkarna!
Kram
Mia

Solsjö - Under en vind sa...

Hi hi...är det så man ska göra för att slippa såna tråkiga saker själv...Så skönt att du bara låter det bli som det blir, det borde man göra oftare! Kram till dig!

Wickans värld sa...

Jag började med "hjärnsläpp" för länge sen. Å jag har faktiskt börjat kunna leva med att det är saker lite här o där, å dom får vara det. Jag plockar INTE!!
Mysigt med snö, men hoppas att det inte ska vara så mycket när sonen ska köra hem från Skåne på lördag... Men han är ju van, men det är inte alla efter vägen.
Ha det bra på det nya året!

Ewa sa...

Sötnos där. Nu börjar jag nästan gråta. Tack! Det värmer. (ang att du lagt till mig i din lista, och texten bakom)

Och tack för dina tipssidor. Läste ang stryka-på-ark här i dina kommentarer. Har letat sådana där färdiga stryka-på-motiv, men inte hittat några. Men, man kan ju göra egna ju! :-) Fick ju en superfin skrivare av min älskling i julklapp. Snällt va?
Tips är så tacksamt, och mottages. Kul att man kan, och vill, hjälpa varandra. Och vem vet, för en liten loppa som inte har en egen skrivare... Kanske det kommer nåt med posten i framtiden! ;-) Nu gäller det bara att få tag i sånt där specialpapper. Vet att Panduro har iaf, och då blir det per postorder i mitt fall.

Bra ang termosen och ryggsäcken.

Varma kramar i massor neråt Roslagen.

/Ewa

En liten AnCa sa...

Jaa du vad säger man om såna där män? Här har den nystykna tvätten kallnat för länge sen ( vi pratar om dagar!)och högen som tillhör du vet vem, ligger fortfarande kvar på matsalsbordet, suck...

Men Du vi ger oss inte!!!

Kram på Dig!!!

En liten AnCa sa...

Hi hi jag igen! Ser du att jag oxå fått till en sån där liten bild som du gjort???

Var bara tvungen att testa!

Karin i Villa Grå sa...

Hi hi hiii - vilket underbart inlägg! Me like!

Jag gillar också att du har lagt in en ny bild på dig själv! Jag visste väl att du är söt, alla rospiggar är söta! Nå... i varierande grad. Alla har inte samma tur som en vilsen loppa!

Kram!

Karin

Evelinas hus sa...

Smart taktik, hihi.
Vad generös du är som delar med dig av braiga länkar, tack! Där ska jag titta.
Vi fick också snö idag.
Kramar Caroline

Marie sa...

Hihi, du är rolig du! Ibland kör jag med liknande taktik!

Tack för länkarna, ska kika in där sen. Angående min misslyckade påse så hade jag nog hjärnsläpp när jag sydde den. Jag och symaskinen har ju inte varit kompisar så länge så jag fick inte riktigt till själva snöranordningen så bra. Som tur är syns det inte på bild, hihi, jag får bara låta bli att öppna påsen.

Ha det bra i snön!
Kram Marie

MiaMaria sa...

Dessa män de måste vara stöpta i samma form...fniss...

Vad härlig med snö...vi har också fast väldigt lite.

Ha´det så gott och vila hjärnan nu...

Miamaria

Guldkorn i min vardag! sa...

Härligt att någon annan har hjärnsläpp åxå(inte bara jag).
Fina bilder.
Kramar&snöflingor
Ulla-Bella

Snäckornas sjö sa...

Jag föddes med hjärnsläpp!! Den promenixar runt på egna stigar och har det bra. Faktiskt så träffade den en annan hjärna här om dagen, men promenixade vidare för den andra hjärnan hade bara dillat om termosar och dylikt ;-)

Neeeej då, kidding babe!!! Smart gjort det där...!

Tack för tipsen! Har letat efter sådana sidor ett tag nu, men ej hittat någon bra.

Du är en pärla! Kramar/ M

PS. Fin bild på dig! Söta rospigg!!

Unknown sa...

Ja, vad ska man säga? Finns det ingen kurs vi skulle kunna skicka dem på? JAg brukar säga att det här är inget hotell, men det hjälper dock inte, ler. VAckra bilder du visar! Kram Petra

Ewa sa...

Å, tack för ytterligare länkar.
Min pappa har en "guldgruva" hemma med massor av antika/gammla saker han samlat på sig på auktioner genom åren, sen endel från mammas föräldrahem. Måste ta mig en rajd dit och försöka tigga åt mig lite. Bara det att han är lite "snål" om dem... Längtar så tills jag, förhoppningsvis, en dag får bo i eget hus.
Nu strax dags för akupunktur, sen blir det jobb i em och i morgon fm.
Ha en underbar dag. Ska lägga sockorna på lådan idag.

Kramis
/Ewa Veva

Dorthe ♥ sa...

Vilka ljuvliga bilder! Tusen tack...du är ju bara för go :o))

Kram
Dorthe

Skatan sa...

Härligt med snö! Hoppas det fortsätter så det blir lite mer än 3 cm... Önskar dig en trevlig helg!

/Skatan

PS - kul att få ett ansikte på dig : )

Anonym sa...

Hej du!
Hittade hit ifrån en annan bloggare.
En mycket inspirerande sida du har så denna har jag länkat ifrån mig. Hoppas okej för dig!
Kommer att komma hit många gånger!

Må gott!

Mvh
Cissi

linnea-maria sa...

Tack rara du för att du delade med dig av dessa sidor. De är ju helt underbara bilder. Nu kan man göra fina kort, tags och mycket annat :)
Köp en bra skrivare vetja det har du mycket glädje av. /linnea-maria

Ewa sa...

Tack detsamma min fina vän.
Och du, sockorna är nu lagda på lådan! ÄNTLIGEN! =)

Håller med linnea-maria. Du kan få en bra skrivare för under tusenlappen. Finns för runt 800 kr. Men, det är klart. Det är mycket man behöver.
Säg vilka bilder du vill ha, så kanske "Tomten" fixar!

Kramis
/Ewa

Karin i Villa Grå sa...

Ho hooo, vilsna loppans man, är du dääär..? Är Vilsna Loppan söt?

Han svarade ja, på telepatisk väg! Det var väl det jag visste :-)

Kram!

Karin

Karin i Villa Grå sa...

HA HA HA - du är inte riktigt klok! *gillar*

Om jag slår upp min tipi i Furuvik, kommer du och hälsar på då trots att inträdet har blivit så förbannat dyrt? Håll utkik efter de många lagren myggnät; Furuvik vimlar av getingar pga alla dumma besökare som dräller glass och spiller läsk. Jag är en av de dumma besökarna.

Ha det så bra i kväll! Jag har förberett dubbla satser dipp till de dubbla megapåsarna chips. Nu räcker det med renlevnad för ett tag. Jag menar, jag har inte rökt minsta lilla cigg sedan den 28:e eller 29:e. Inte illa. Barnen vet inget om min bedrift eftersom jag smygrökte innan, men jag vet och Wolf vet.

Kraaam!

Karin i Villa Grå sa...

PS!

Apropå "häxa", som den där... ehm, anonyma (yeah, right) personen skrev i en kommentar före dig, stod min minsta lillsyrra och spanade in min profil när hon var typ 5 år och jag var 17 år äldre än hon.

"Karin, du ser ut som en häxa med din stora näsa och stora haka," sade syrran. Av barn och dårar får man höra sanningen och jag tänkte stilla att vänta du, en vacker dag är jag en dåre och säger samma sak tillbaka. Tror du att det har blivit av? Näää...

Lillsyrran växte upp till en otroligt vacker ung kvinna - och fotomodell! Känns lite löjligt då att påstå att hon ser ut som en häxa, det är så uppenbart en lögn.

Ja ja, då fick jag det här genomviktiga och högintressanta sagt också ;-)

Bye, bye!

Karin - häxa på riktigt (att döma av profilen)

Nygammalt sa...

Vilka jättefina bilder, har lagt till det i mina favoriter. Har försökt leta men det är inte alltför lätt att hitta sådana har jag märkt. Men du har lycktats bra! =)

God fortsättning!
Kram.

Nygammalt sa...

Hej igen! =)
Glömde bort att tacka för din fina hälsning. Skönt att inte ha några nyårslöften men just den här kändes som att jag bara skulle ha. Den känns mer trolig än att jag bestämmer mig för att träna 3 ggr i veckan...kan ju börja med 1...*hi hi*

Ha en härlig helg!
Kramar igen!

Wolf sa...

Halloj lilla Loppan,

Du är ingen Loppa utan en ängel utan vingar!!! Och hade du haft några så vore de svarta (och det är en komplimang av en gammal Synthare ;-)

Nu vet jag precis hur jagskall börja bygga vårt bibliotek. Det kommer att bli som på första sidan från den översta länken du bifogade. Grymt snyggt!!

Stort tack än en gång.

Nu skall jag upp till resten av familjen, elelr först skall jag hälla upp mig en whisky och fira att jag äntligen känner mig bättre och att det är fredag..

STOR kram än en gång.

M.v.h.
Wolf

Kathys Home sa...

Hejsan, hittade till din sida via någons som jag ej kommer ihåg förstås..!! Tänk om jag kunde använda den där taktiken jag med..hihihi, men jag tror snarare att min son använder den på mig..hahaha..Kul den där sidan med gamla bilder osv..den måste jag kolla in, jag som köpte en sån fin fotoskrivare till mina föräldrar i julklapp, kanske jag kan låna den för att skriva ut härifrån? Tack för tipset..å God fortsättning//kat

stina sa...

Nu blir jag nyfiken! Var i Vällingby? Jag bor nära centrum på Härjedalsgatan ....om du vet var det är? Kram stina

stina sa...

Ja det här var ju komiskt....jag bor på 34 så det är ju i andra änden! Har bott här i 11 år och innan dess bode jag på Skattegårdsvägen 41!!!! Ja du måste ta dig tid att gå i centrum bla så har en jättefin affär som heter FinaHem öppnat!! Oj du kanske har klippt mig! Är du uppväxt här? Jag är uppväxt i Nälsta men har gått i V-by skolan fast jag är ju ett par år äldre än dig (blir 45 nu i januari) Kram Stina

mittiminvillervalla sa...

Kul ditt "trick" med termosen *fniss* Undrar om det där funkar här! Måste testa! :o)

Ska kolla på bilder från gamla böcker som du tipsar om! Brukar finnas mycket vackert där!

Allt gott!

Monika

Goa sa...

Nu har jag suttit och frossat i dina nya länkar..tack!!
Samtidigt har jag kollat på din bild...sparat den i separat fönster..:)
Och jag tänker...vilken vacker Loppa!!
Jag visste det!!
Massa kramar till dig...som numera är min skärmsläckare..:)

Beas sa...

Hihi...vad gulligt att lilltjejen räknar "tappa tänder" till att "vara stor". :-) Klart tjejen måste få en liten "tandfépåse" :-D

Tack för dina rara ord om min blogg, blir så glad ska du veta...och lite generad samtidigt. Hihi...

Hoppas du har en riktigt fin lördag! Här är vi lagom möra efter att ha åkt snowracer halva dagen.

Kram Bea

Lallis sa...

Hihi. Det där var riktigt bra taktik:)
Och vilka fina bilder!
Ha en fin lördag, gumman.
Kram Lallis

Ett hus i vitt sa...

Hihi, smart med lite tips ;-)! Vackra bilder, skulle vara otroligt fins att trycka på tyg. Ha en riktigt god fortsättning! Kram, Anette

Staket & Designkonsulterna sa...

Den här fina bloggen har jag missat. Tack för tipset med jätte bra länkar, nu skall man försöka att prova på och göra lite kuddar och annat pyssel med fina tryck på. Är det ok att jag lägger in dej bland mina favoritbloggar?
Många kramizzar från mig,Annelie.

Ett hus i vitt sa...

Jag har utmanat dig i min blogg idag. Kram, Anette

Designe sa...

Vilka fina bilder du visar!...

Så smaskiga tårtor du bjuder på och champagne..inte dåligt! Din nyårsmat såg ju supergod ut oxå! Ha en ett fortsatt gott nytt år! Kram :)

Ewa sa...

Hej vännen!

Jag har en liten utmaning till dig på min sida. Hoppas du vill anta den.

Kram/Ewa

Sarah sa...

Hej Loppan, hoppas du haft en skön helg! Jag drack några glas vin för mycket igår så jag är lite trööööt.
Kram Sarah

Karin i Villa Grå sa...

Nämen, har du tagit bort bilden på dig själv? Fegis! ;-)

Fast jag är också feg som inte har eller har haft någon bild på mig *erkänner*

Ja, o ja, jag gillar också Ikea! Det är bara så lustigt att Ikea-möbler och saker så fullständigt dominerar just sovrummet!

Är det inte otroligt sorgligt att Gúa vill ge upp sitt bloggande? *gråter flod* Nu får inte DU få för dig att du också ska sluta! *får nervösa besvär*

Kram, Karin

Wolf sa...

haallooj Lotta,

Tackar för din kommentar, kanske din "gubbe" kan mig lite tips och råd inför mitt framtida fräsande-

Ha en sehr gutes abend

Kram
Wolf

Nostalgia sa...

Oi! Takk for flotte linker! De kan bli nyttige vet jeg:)

Godt nytt år forresten!

klem

Goa sa...

Jag har samlat mina tårar i en silverburk!
Den är din...min favorit Loppa...alltid!

Vi ses...kommer naturligtvis att kommenta dig..klarar mig inte annars!
All min kärlek!

linnea-maria sa...

Hej Loppan!Tack för kommentaren i min blogg. Jo jag har nog redan slutat på det där stället. Det var väl inte egentligen meningen att jag skulle skriva sådant i bloggen men ibland pyser det över. Vi hade jättetrevligt på Yasuragi. Det kostar men det är väldigt prisvärt. Det är så mycket som ingår i priset när man övernattar. Ha en bra vecka/linnea-maria

LantlivsAnette sa...

Jag vet precis hur det är..man ska ha koll på minsta lilla socka..allt frågar dom efter...och vet man inte så blir dom helt ställda..fniss...

Vad snäll du är som lägger ut så fina länkar..jag ska genast gå o kika på dom.
Ha det så bra Kram Anette

Blop Shop sa...

Nej men hallå - nu ser jag en bild på hur du ser ut ;) Den förra var lite suddig... Hoppas att helgerna varit bra - passar på att göra lite reklam för min bloppis Blop Shop hos dig om det är ok ;)

Lotta sa...

Känner igen den där taktiken! Den brukar funka!

Tack för underbara länkar, ska genast spara dom, för en annan har liksom superskrivare här hemma vet du! Det blir så när man har en man som är IT-chef! Fniss...!

Många varma kramar!
Och kasta gärna hit en snöboll, här har den lilla snö vi fick i helgen regnat bort idag.

Lotta

Anonym sa...

Jag har inte förstått att det är så man skall göra istället för att bli skogstokig och förlora all energi.
Nu har jag lärt mig!
Tack!

Ewa sa...

Hej vännen!
Nej, jag är inte med på deras singel. Hakade bara på då de åkte på turné genom Finland. Känner ena killen som var med där, och de var i grannkommunen Överkalix och spelade... Kul var det iaf, men inget liv man skulle vilja leva i längden. Usch!

Här snöar det liiite nu. Blir så vitt och fint.

Kramar i massor
/Ewa

Anonym sa...

En liten utmaning väntar på min sida - det är förståss frivilligt att anta den eller inte....

Ewa sa...

Hej vännen!
Va kul att du gillade sockorna, och att de passade.

Letade efter vinetiketter att göra fina "stryka-på-motiv" av, och fann denna sajt: http://www.vinnytt.nu/Vinetiketter.htm
Stryka-på-papper säljer bl a Panduro och Clas Ohlson. Tja, det var ett litet tips från mig det... *ler*

Kramis
/Ewa