onsdag 23 januari 2008

Min blå budoir .

Det är många som vill se mer bilder ifrån mitt hem ...... Som jag sagt förut så är det inte mycket att visa . Vårat hus , ett Forsgrens timmerhus från 1990 , är en orgie i furuträ och vi vet ju alla vad som händer med furu efter ett par år :-) Inte coolt ! Vi har nu börjat gå igenom rum efter rum med vitfärg i taken åtminstone , vissa tak blev vitlaserade från början men inte alla . På så sätt får vi det lite ljusare , hoppas vi . (Ni vet väl att det finns takfärg som man inte behöver gå och kvistlacka innan !!!) Det här är vad jag ser när jag vaknar , om jag inte ligger åt andra hållet ....men honom ska jag undvika visa er ;-) Mitt nattduksbord ! Nattduksborden är två av tre sats bord som blivit ommålade :-) En liten nakenråtta och mannens sida av rummet . Här kan ni trycka om ni vill se mannens reliksamling som finns i skåpet på väggen :-)Rullgardinen som hänger på trekvart är mörkläggande , allt för att EnVilsenLoppa ska få sin välbehövda skönhetssömn . Det runda fönstret kom till när mannen var inne i sin marina era , ofärdigt utan lister har det varit i sju år nu . Jag önskar mig ett annat fönster där , jag har ju några på lut . Anledningen till att vi har fönster in i vårat sovrum är att det ska komma ljus ut i hallen utanför . Sovrummet var egentligen en del av allrummet som vi hade på övervåningen , men eftersom barnaskaran växte behövdes det fler sovrum och då delades det av med en vägg , den som är pärlspont på . I hallen utanför trängs min syhörna och barnens datahörna .
Gissa om det är ett mörker där utanför det enda dagsljus som kommer dit är från ett fönster i trappan och det lilla runda då :-)
Ja så ser det ut i sovrummet , inget märkvärdigt alls ! Vi har snö här i roslagen , äntligen !! Vi har skidat och pulkat hela vår lediga onsdag Lilla Loppan och jag !
Tills vi ses igen , love !!

27 kommentarer:

MiaMaria sa...

Ser så himla mysigt ut.....där sover ni gott.

Och lilla loppans rum så sött!

Du sa att man inte behöver gå och
kvistlacka......skojar du med oss??
Finns det verkligen färg som klarar dessa kvistar......
Himla bra!

Miamaria

Änglahem sa...

Här sover en vilsen loppa gott kan jag tro! Väldigt mysigt, men är det inte besvärligt med ljuset när man sover vid fönstret? Det är klart det beror väl på vad det är för vädetstreck. Jag får alltid morgonsolen i ögonen..jättemysigt!

Kramis
Ulrika

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Vad mysigt ni har det! Och stort tack för tipset om takfärg - det hade jag ingen aning om.
kram
nina

Maria sa...

Ni har det så mysigt!

Snäckornas sjö sa...

Jag tycker det är riktigt fint! Gillar när man har sängen vid fönstret. Skulle också vilja ha det, men då blockerar vi altandörren.

Menar du allvar med takfärgen?? Har aldrig hört tals om sådan färg! Vi valde att lasera allt just p.g.a. att vi inte orkade kvistlacka (särskilt i v-rummet där det är öppet upp till nock...nästan fem meter!). Och nu läser jag detta!! Men man kan kanske ta den färgen och måla över lasyren??? Hmmm...vågr nog inte berätta detta för C. Det var han som laserade allt, tror inte han är så pigg på att måla allt nu i stället...Om några år kanske...

Ha det bra, Loppan!

Karin i Villa Grå sa...

JAAAAAAAAAAAAA - vilket UNDERBART inlägg! Det är ju sådana karameller du ska bjuda på, så att vi dreglande besökare får något gott att suga på länge!

Ditt hem ser ut att vara precis så mysigt, fint och charmigt som jag har gissat mig till när jag spanat in dina andra bilder i bloggen. Att ni dessutom har ofärdiga detaljer får mig att känna mig hemma för så är det här också, det är helt hopplöst!

Som sagt, först körkort, sedan raka spåret till Roslagen ;-)

Kraaam!

Karin

Lotta sa...

Jag tycker att ert sovrum ser väldigt mysigt och romantiskt ut! Förstår om du sover gott där.

Nej, jag har inte virkat dockskorna själv. Det är faktiskt en bit spets som jag vikt på mitten och sytt ihop. Man får vara finurlig ibland.

Kram på dig!
Lotta

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Kul du gillade mitt kuddfodral!
Ja, det är han. Men nu är han hemma en vecka!
Kram
nina

White Season sa...

Så himla härligt, vilka fina bilder, kul när man får se lite mer :-) Alltid så trevligt att titta in här! Kram Malin

Lilla Blanka sa...

Åh JA det är underbart att få se en massa bilder från ert hem *klappar händerna*...det ser verkligen fint och mysigt ut!!!
Kram
Mia

En liten AnCa sa...

Nytt skrivbord??? ´

Byter ni budoiren mot "spindelsalongen" i helgen eller???

Svar önskas till undrande AnCa

Sarah sa...

Här trivs man! Myspys ni har ;O)
Jätte kul att få se hur ni har det i er lilla vrå!
Nu skall jag strax lägga mig, började 6,30 idag...
p.s har mejlat till dig!
god natt från sarah

Tea Kristin sa...

Så koselig rom!!! :)

elin1976 sa...

Å så nydelig hjem dere har:O)

Marja Kristiina sa...

Vad menar du 'inte mycket att visa'?! Allt ser ju så himla vackert och mysigt ut!!! Jag skulle trivas väldigt bra :-) Du har skapat ett härligt hem!

Kramisar!

Anonym sa...

Förstår att ni har det mysigt erat sovrum och sover gott.Vi har ett hus med bara furutak och jag är duktigt less på det. Vi ska börja och måla upp dem.Det hanndlar bara om beslutsamhet att börja.
Ha det så gott
kram ewa

mittiminvillervalla sa...

Tycker ditt sovrum ser jättemysigt ut!

Det där med gulnad furufrossa känner jag så väl igen! :o)

Jag har målat om två av taken med panelvitt! Blir ljust och fint men behåller ändå lite liv då man fortfarande ser träets ådring. Ser rustikt och lantligt ut mot allt det andra vita. I like!

Ha det fint!

Monika

Ann-Catrin sa...

Vadå inget att visa..det ser ju så underbart´fint ut ALLT!!!
Vilka härliga detaljer.. ser så ombonay och hemtrevligt ut... där kan jag tro ni sover sött""
kramar A-C

♥ Pia... sa...

Hej sååå härligt...väldigt ombonat ser det ut att vara med...en mysig blogg har du oxå .har hittat hit via nån.....ha det så gött..PIA

Solsjö - Under en vind sa...

DEtta var abolut värt att visa!!!! Sött nattduksbord, underbart skrivbord, infällt fönster, fint överkast....och...och...jag kan fortsätta.....
Förstår att ni trivs där!

Ha det goast! Kram!

Solsjö - Under en vind sa...

...Förresten vilken FÄRG slipper man kvistlacka under....Vill veta....Kram igen!

Marie sa...

Erat sovrum ser jättemysigt ut! Massor av fina detaljer! Det lilla skrivbordet var ju supergulligt, något liknande är jag på jakt efter till E:s rum. Jag undrar också vad det är för färg man slipper kvistlacka under?

Din fråga om tvålen, hmmm, tror att det var vanlig Barnängen, men är inte helt säker. Men det är någon utav de vanliga sorterna som finns i matbutiken. Du får helt enkelt lukta dig fram, hihi.

Kram Marie

Guldkorn i min vardag! sa...

Jättefint samlarskåp ni har vilka klenoder,ser att mannen har samma samlarnoja som min då det gäller gamla rovor.Han har köpt till våra bägge pojkar, nu är det barnbarnens tur(pojkarna)att få.Undrar över den där färgen som täcker utan att kvistlacka, ska måla i sommarstugan till sommaren där råder furufrossa från golv till tak.vad heter målan och täcker den bra?
Kram Ulla-Bella

stina sa...

Vilket fint och gulligt sovrum! Jag min stackare har inget utan har fått ta en hörna i vardagsrummet! Men åren går ju snabbt och snart är nog tonåringen utflyttad så att mamman får ett eget rum! (nä flytta vill jag inte...jag trivs så bra här på Härjedalsgatan så jag kan stå ut med att sova i vardagsrummet! ) Kram Stina

~ mormorsrutor & spetsar ~ sa...

Ett sånt otroligt vackert sovrum du har! Och överkastet...ojojoj, vackert, vackert...är det hemvirkat med moucher(kan inte stava till) på...?

Kramelikraaam från Eva

Designe sa...

Va mysigt det ser ut!..vilket fint plåthjärta med strut i och fina satsbord!..eldar ni i kaminen eller blir det för varmt?..så fint med träpanelväggen! :)

~ mormorsrutor & spetsar ~ sa...

Å vad glad jag blir för att du berättar för mej om överkastet Lotta!
Jasså din Farmor var en sån grann kvinna som virkade så, så härligt att höra!
Att virka *löpare* sådär till överkast är jättesmart, tycker jag, för det blir lättare att hantera medan det växer fram. Mitt gamla överkast var så virkat också, det höll i massor av år, men sen så hade det gjort sitt...och nu med alla pälsklingarna så kan jag bara inte virka ett nytt.

KramKram från Eva