söndag 13 januari 2008

O-o-o va en liten gumma kan gno-o-o ...

Idag har jag hållit på hela dagen och plockat och pyntat av . Nu är jag helt slut ! Jag funderar på att göra som Latara , ta en anteckningsbok och gå igenom vartenda rum och kolla vad jag vill göra . Sedan ta ett rum i taget och försöka göra något av det . Det akutaste jag har är min klädkammare , hur får man ordning på det ? Jag måste nog i så fall anställa en påklädare som tar fram och lägger undan kläder , helst lägger undan . Mina tazetter har äntligen slagit ut . Först hände ingenting , sedan växte de och blev en halv meter och nu har de slagit ut och luktar som 17 ! Men vackra eller hur !?! I går sprang vi som jehun inne i stora staden , bara för att min man jagade en rosa mobil åt lilla moi . Två gånger gick jag förbi Årstiden utan att gå in , fast det krävde sin kvinna , kvinnan med karaktär det är jag i ett nötskal .... inte :-) Går och suktar på mina gamla fönster som står i ett av uthusen , syrran fick ett och gjorde så här ( är liknande det som är ovan ). Men jag funderar på att antingen låta det vara och bara ställa upp det mot en vägg eller byta ut det runda fönstret vi har i sovrummet mot ett sådant här i stället . Mannen är lite skeptisk , tycker att det var en dum ide´ från början att ha fönster in i vårat sovrum , trots att det var hans ;-)
Hoppas ni haft en god helg , folks !

38 kommentarer:

Sarah sa...

Du verkar ha så fint och mysigt hemma! Jätte söta blommor. Har haft en lugn och skön helg.
Kram Sarah

Sarah sa...

En liten fråga...
Är du haj på blogspot? Jag skulle vilja att mina bilder inte är klickbara utan låsta. Vet du hur man gör? Din text på dina bilder är så fin! Var har du fått tag på den?
Kram

Beas sa...

Mmmm...den översta bilden är som en DRÖM!!!

Karin i Villa Grå sa...

Jag vill se fleeer bilder från ditt hem! Översta bilden, den på byrån omgiven av alldeles lagom mycket lull-lull, är som hämtad ur ett magasin..! *impad* *avis*

Behovet av att ha som projekt att gå från rum till rum och anteckna vad som behövs göras här hemma, kom av sig när mörkret plötsligt gav vika och solen tittade fram. Plötsligt fick jag vår- och höstkänslor om vartannat och vad gör det då att hemmet är ett enda kaos? *ler*

Ha det så bra! Nya inlägg hos dig är alltid något att se fram emot!

Kram, Karin

MiaMaria sa...

Underbart är ordet.....så vackert!

Bra tips att ta anteckningsblock och ta ett rum i taget....ska försöka mig på det.

Vist är märket med flickan i hättan söt en favorit för mig också.

Maria sa...

Jag har en gammal fönsterram utan glas som jag haft i en herrans massa år och jag har ännu inte kommit på vad jag ska göra med det...

Ann-Catrin sa...

Nej men snälla...och du skrev att min översta bild var som tagen ur en tidning,,,MEN DIN DÅ!!! den slår min med hästlängder och hör sen!!
Men jag blir så rörd och en smula lycklig när jag får beröm för mina bilder... är verkligen en glad amatör med en vanlig digitalkamera!!!
Gamla fönster är så underbart fina... ditt är fantastiskt..snyggt vad ni än gör med det. Vi ska åka och köpa ett i veckan.. eller två, ska nämligen göra ett vitrinskåp.. eller inte jag naturligtvis..vad trodde du.. man har väl pli på sambon!!
En fråga till dig som verkar vara så duktig med datorn... hur länkar man till sina egna kort, etiketter.. jag kan länka till hemsidor och sånt men till mina egna kort fattar jag inte... kan du så får du gärna skríva en rad när du har tid och lust!
Godkväll du vilna loppa från en annan lite vilsen ikväll.
kram A-C

Nygammalt sa...

Vilka bilder du visar. Är den översta från dig med? Sååå vacker!

Är också ute efter ett gammalt fönster, som jag vill hänga upp på väggen.

Ha det så bra! Kram.

En liten AnCa sa...

Är det inte julklappen minsann som fått flytta in ett nytt rum?

Klart du ska göra nåt kul med fönstret, som du kan ta med dig i flytten sen ;-)

Kramisar...

Sarah sa...

Hej igen.... tack för smickrande kommentar ;o)

Snäckornas sjö sa...

My dear apprentice ;-)

Javisst, finns ordet emellanåt, betyder: ibland, då och då.

Gud, vilken vacker bild den första är. Så shabby chict ljuvligt!!! Du kan ta bilder, du!

Vackert fönster...ska bli kul att se vad du gör. Har några i förrådet jag med. De står där och samlar på damm och spindelnät ;-)

Kramar

Marie sa...

Den översta bilden fick mitt hjärta att göra ett extraslag, sååå otroligt vackert. Jag säger som Karin, jag vill se MER bilder från ditt hem. Snälla!!!!!

Spännande att se vad ni hittar på med fönstret!

Ha en bra vecka!
Kramar Marie

Anonym sa...

Spännande,
jag hoppas verkligen vi blir grannar! Skall spana efter hus fast jag tror syrran redan gör det med eld och lågor.
Välkommen hit!

Ann-Catrin sa...

Tack snälla loppan...jag klarade att länka mina egna bilder... thanks to you!!
godnatt o kram

Maria sa...

Vilka underbara bilder!
Vilken byrå!!! och vad vackert arangerat på den.
Vad härligt att ha städat undan julen..jag är bara halvfärdig.
Ha det gott!
Maria

~ Elin Augustas ~ sa...

Väldans fina bilder här hörrududu :-) som alltid!
Och som du gnott och stått i!
Min helg har varit en kontrast till pärlspontmys kan man nog muttra om, ja.
Fint med såna där gamla fönster, bara man vet varifrån dom kommer, annars kan man få in något otyg i huset ~~~

Kramkalas ;*)

~ Elin Augustas ~ sa...

Visstja, LOVE-länken hoppar och skuttar och far och verkar ha fastnat...!?
Jag satt och testade med olika bilder, och så blev det sådär knas *suckar* så jag fick byta mall så det skulle se liiite bättre ut...

Kram igen!

LantlivsAnette sa...

Va !! menar du att du gick förbi Årstiden utan att gå in där..ojj..ojj det hade aldrig jag klarat av kan jag säga..fniss...
Gamla fönster är så fint,jag håller på att bearbeta mannen i huset om att han ska såga hål i hall väggen,för där ska det in ett fönster,men det går seeegt kan jag säga !!
Kram Anette

Lotta sa...

Vad duktig du är som gnor och gnor! ;-) Själv ska jag ta tag i vår groventré idag. Det har varit tvättstuga, blev sedermera en groventré och nu är det katternas nattrum, och mitt skräprum! :-D Så där är att ta tag i! Hoppas jag är lika duktig som du tjejen!

Kram
Lotta

linnea-maria sa...

Oj vilken snygg byrå. Bilden är jättevacker.
Visst är det trevligt med tazetter. Jag köper gärna på rea efter jul. /linnea-maria

Solsjö - Under en vind sa...

Härligt att städa och få det rent!!! Jag brukar också tänka lite rumsavdelat...mest gäller det givetvis vad som ska köpas till de respektive rummen.....
Fönster som tas tillvara kan aldrig bli fel! Ha en bra dag! Kram!

Lilla Blanka sa...

Åh den översta bilden får mig att rysa, av välbehag, helt underbart ljuuuvlig..!
Nu skall jag titta in till syrran din :) Tack för tipset!
Kram
Mia

Änglahem sa...

Äntligen kom jag in på komm.sidan, krånglar så både här och där.
Nåja,...vilka fina bilder du visar.
Är översta bilden från dig....bara så vackert!! Jag håller också med Karin - mer bilder från ditt hem? Ja, tack...

Kram
Ulrika

Marja Kristiina sa...

Vilka underbara bilder, i särskilt den översta!

kramisar!

Anonym sa...

Ja jag ska oxå göra det nån dag härframöver - ta en anteckningsbok och gå igenom rum för rum och skriva ner funderingar på vad jag vill göra och vad som behöver köpas i så fall. Sen tänker jag låta den vila nån vecka och göra om det för att se om det är något som förändrats i mina planer och vad som återstår.... :)

Granne med Selma sa...

Vilken underbar bild! Är den hemma ifrån dig eller har du lånat den från någon tidning *läs Lantliv eller något annat i den stilen*. Gillar den jättemycket. Skön känsla
Kram

Sarah sa...

Hallo igen. Känner mig lite tjatig över texten, du vet den fina du har på dina bilder. Jag gick in på den sidan och hämtade hem texten. Hur får jag den att funka på min dator ;o)

Karin i Villa Grå sa...

Ser man på, ser man på - det är fler än jag som vill se mer av ditt hem! Som den godhjärtade människa du är kommer du väl att göra oss till viljes? Snälla..? :-)

Mäh - har inte du heller körkort? Hi hiii, det är ju UNDERBART! Det är inte bara jag som är knäpp nog att bo på landet och ha barn men inget körkort! *gillar* Aaaah, där lättade min plugga-teori-och-övningsköra-ångest! Jag blev lika glad när Gúa avslöjade att inte heller hon har den där lilla rosa lappen :-)

(Om det nu är så att du visst har körkort kanske du kan viska det helt stilla så att min lyckobubbla inte spricker alltför abrupt..?)

Å, vi har fyra katter. Två av dem är ungar och river ner krukor och andra saker, klöser på kläder och möbler, klättrar i gardiner och annat jobbigt. Jag lobbar stenhårt för att i alla fall två katter ska bort men vet att det inte kommer att hända. De små katterna tillhör nämligen barnen och maken kommer aldrig att släppa den långhåriga saken som i och för sig är rätt charmig och tyr sig till undertecknad. Återstår då vår helgrå gammelgubbe som jag avgudar men som blivit senil och ska avlivas. Sånt är livet.

Må så gott!

Kram, Karin

Designe sa...

Visst tar det tid att plocka bort allt...jag har säkert lite smågrejor kvar än. Nu vill jag ha bort allt rött förutom små röda detaljer som jag alltid har. Så vackert du gjort på översta bilden, otroligt fint! En sån fin bild på tazetten oxå! Spännande med fönstret! Ha en fin vecka! Kram :)

Karin i Villa Grå sa...

HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP! *spökrädd*

Inte skrämmas så där, nu blir det mardrömmar natten igenom! *lol*

Jag tycker ännu mer om dig nu när jag vet att du saknar körkort. Eftersom jag har sådana komplex själv ser jag det som en mycket sympatiskt drag hos andra! :-)

Jag väntar otåligt på att de ska bygga ut tunnelbanan upp hit, men det verkar gå trögt. Får det vara på det viset? Var är regeringen? Jag bara undrar!

Sov så gott!

Karin

Karin i Villa Grå sa...

He he he heee - nu har jag klämt in dig bland kommentarerna hos Fint hemma!

Nä, nu ska jag joina maken och hoppa i säng för att sova, eller nåt!

Kram!

Ann-Catrin sa...

Nu har jag oxå varnat Latara... hon ska inte tro att hon kan ligga säkert inatt...vi kanske blir två som... och nu är det ju midnatt!!!
Vi ses i hallen!!
Kram A-C

Goa sa...

Det glada gänget utan det rosa kortet...hip,hipp för oss!! Jag känner mig riktigt speciell att vara en av er..:) Ännu mera speciell faktiskt att vara saknad, av en vilsen Loppa som äger en sån uuuunderbar byrå!!! Bättre kan det inte bli...eller?!
Saknar dig också...surrar runt lite...jättekul!
Varma natt kramar...hoppas de håller rädslan borta..:)
Puss!

Maria sa...

Bra ide! Blir annars att man tänker på allt man vill göra men sedan glömms det bort. Bästa är nog att ta ett rum i taget!

Dorthe ♥ sa...

Åååhhh vilken LJUVLIG byrå....sååå vacker!!! Skulle du inte kunna skicka hit den, eller måste jag hämta den själv ;o)...hi hi. Den är helt underbar!

Kram
Dorthe

Handplockat sa...

mums vilka bilder IGEN
you rock
=)

Wickans värld sa...

Kom hit o fortsätt gno....!!
Spännande med tazetter, har aldrig provat!

Älfgärdet sa...

Du det där med en påklädare har jag också funderat på. Det är ju ett jäkla sjå att få tillbaka kläderna där de ska vara....att det ska ta sån tid att lägga/hänga in kläder istället för att hänga dem över en stol-kan inte förstå!
Visst blir man lite vårrusig av min Rosmarin? Köpte dem på trädgårdsmässan i april & har haft dem inne i stort sett hela tiden. Mina trädgårdsvänner har haft sina ute under sommaren & sedan tagit in dem, men då har de inte trivts. Mina har dock hela tiden sett fina ut.