söndag 20 januari 2008

Söndag kommer efter lördag och före måndag !!

Bara så ni vet ! Helgen har varit lugn i Loppebo . Det enda upphetsande som hände var att jag gjorde några strutar till . Jag har fått någon slags strutdille , jag ser strutar av allt papper jag ser just nu ..... nej inte allt ....en viss sort får lugnt hänga kvar runt sin rulle ....fast det är klart , det finns ju snygga mönstrade sånna med :-) ....... De här är två av de som jag snurrade jag ihop i fredags efter jag kom hem från jobbet . På jobbet höll jag på och städade i atelje´n och hittade skrynkliga silkepapper som jag försökte släta ut (alltid kan de användas till nåt ). Då slog det mej , att de var så vackra i sin skrynkelhet . Jag älskar skrynklor , stryker aldrig något , onödigt eller hur kära söster . Jag brukar spara silkepapper man får omslaget runt olika saker man köper , så de rafsade jag fram och knölade jag ihop dem ännu lite mer och klistrade fast på ett styvare papper snodde ihop till strutar .

Den här fick lite decoupage av en servett ! Annat roligt i helgen : Mannen och jag har spelat Prinsesspel med Lillan , gissa vem som vann ...jo , Lilla Loppan förstås , mannen sist och sur , och blev seriöst besviken över att han kom sist och inte blev prinsessa ;-) Vidare har vi suttit och njutit av en nyinköpt Madicken film , mmmm. Astrid Lindgren .... hur kan man skriva ihop så mycket underbart ... och vilken människoälskare hon måste ha varit . Hon får t.o.m. fyllgubbar att framstå som stora filosofer . Madicken filmerna kan man njuta av på ett annat vis oxå , alla vackra interiörer och exteriörer . Om ni tittar någon gång , kolla in de vackra "fönsterstaketen" , jag tror jag har skrivit om dem förut !?! men de är så vackra i sin enkelhet .

Sov så gott mina vänner i morgon sliter vi hårt igen !!

23 kommentarer:

Änglahem sa...

Vilka söta strutar!! Lite annorlunda mot vad vi blivit vana vid ute bland bloggisarna.
Stackars maken som inte fick bli prinsessa...

Ha det gott!
Kram
Ulrika

stina sa...

Tack för sången! Jag tyckte att du sjöng jättevackert!
För mig va det helt ok att måla på födelsedagen för det är så himla kul och jag vill att det ska bli klart!! Fira kan man ju göra en annan dag .....å hur kul är det att bli 45?? Nä jag låtsas nog att jag är 26 istället! Lokalen är ju en liten present till mig ....för som du kanske förstår så tjänar man inte så mycket på kursandet att man kan betala en lokalhyra på 6tusen i mån....snäll särbo har jag! Vad mycket fina strutar du har gjort! kram Stina

Karin i Villa Grå sa...

Men Loppan då, du väcker ett strutbegär som inte går att kontrollera! Vad ska jag ta mig till? Gnälla till mig ett par..? Nä, det känns uttjatat. Njuta av dina bilder och rentav börja snurra ihop strutar själv..? Ptja. Försöka duger.

Härligt med ett nytt inlägg, förresten! Har smygit in här md jämna mellanrum i hopp om att få se ett sådant :-)

Självklart är det du på teckningen! Kan inte vara jag, en sådan midja har jag inte längre! ;-)

Sov så gott!

Kram, Karin

Ann-Catrin sa...

Nej men har du blivit struttokig... det skulle jag allt själv vilja bli... jag vill gärna ha de vackra sakerna men jag är lat i fingrarana när det gäller sånt... kan du kanske ge lite av din kreativitet så skulle jag bli sååå glad.. nu måste jag kika ett tag till på dina...
....nu kom jag på... du kan börja "kränga" dom.. du är ju så gott som en fullfjädrad pappersmakovare...
kramar i mass!!! A-C

Maria sa...

Hej Lotta!
Du har just fått en utmärkelse (som du kanske fått av andra också)och en bakelse av mig! =)

Beas sa...

Åhhh...kan du inte smitta av dig lite strutisnoja på mig med? Pleease!!!

Det skulle vara så fint på min dekorationskedja som gapar så tom efter julaftonen, men jag har inte vågat mig på att rulla ihop någon ännu.

Skojsigt med maken som ville bli prinsessa... underbart och jag känner precis som du angående Madicken...så oerhört vacker interiör så en del av deras flickrum fått bli inspiration för dotterns sängkammare. Kram Bea

Sarah sa...

Hej Loppan! Söta små strutar! Jag mejlar över uppsatserna inom kort till dig, de är jätte intressanta! Haft en skön och lugn helg med mycket godis ;o)
Kram Sarah

Unknown sa...

Hejsan Vännen!
Så söta strutar. Åh, hyra en stuga i danmark! Jag blir inte alls avvis. Håller nämligen med dig, visst är alla vackra butiker där!!
Ha en bra dag! Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

Snäckornas sjö sa...

AHA....ze professor Plommon *said with a French accent* Jag visste det!! Hans wurm för dolkar hade intagit perverterade höjder ;-) Ehhhh...min mormor...allt är lögn och förbannad dikt, förutom efternamnet. Hoppas nu ingen tror att hon blev mördad :-O Då blir inte mamma glad, inte mormor heller i himlen...ooopppsss!

Mycket fina strutar!! Och gillar det skrynkliga, de är bedårande!

Stackars mannen som inte blev prinsessa ;-) Skrattade gott :-D

Ha det gott!

Anonym sa...

*fnissar* Jag är grymt dålig på att stryka kläder - vid första anblickan alltså, sen tar jag på dem och möter mig själv i hallspegeln - vänder och stryker dem iaf. *S*

MiaMaria sa...

Vackra strutar på rad......

Jasså det var sådans skrynklor du gillade trodde det var sådana man får när åldern tarut sin rätt....fniss men de är ju också charmiga.MAn får ju bvara glad att man åldras. Skämt å sido.

Jättefina strutar och visst är det vackert när det blir lite skrynkligt.....men kläderna tror jag att jag stryker....kanske lite pedantisk...stryker även sängkläder....jaaaaa sån är jag.

HA´en himla bra dag!
Miamaria

Karin i Villa Grå sa...

Klart att kärleken skulle ha en luftkompressor på sin fyrtioårsdag, guuuud så romantiskt! *blink*

Ack ja, dessa märkliga män som trånar efter så konstiga saker *förundras*

Ha det så bra idag!

Kram, Karin

mittiminvillervalla sa...

Men hallå! :o) Vilka fina strutar du gjort! Du är verkligen en "fena" på det där!

Madicken är ju underbar! Miljöerna är ju super! Tänk det där dockskåpet Madicken och Lisabeth har i sitt rum! Vill HA! :o)

Ha det fint!

Monika

Marie sa...

Vilka ljuvliga strutar! Jag har också drabbats av lite pysselnoja igen, jag har strutar på min sida idag också, hihi.

Vi tittade på Madicken häromdagen, helt underbara miljöer!

Jaha, du har också en man som är en usel förlorare även i barnspel. Det har jag med!!!!

Ha en trevlig kväll!
Kram Marie

Marja Kristiina sa...

Hejsan Loppan! Vilka underbart söta strutar! Du kan du.

Ja, vi tittar på Madicken, Bullerby barn, Emil och Saltkråkan nästan varje dag. Min femårig älskar dom, och det gör jag också!

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

You've got a mail.
Tack för din kommentar hos mig.
Dina strutar är underbara! En riktig pysselmaja är du!
Har också reflekterat över interiörerna i Astrids filmer, men har nog inte tänkt på fönsterstaketen.
Ha en skön kväll!
Kram
nina

Guldkorn i min vardag! sa...

Så fina strutar du gjort, du lägger verkligen ner energi i det du gör superduktig. Den med spetsen var hur karramellig som helst, gillade också klockan(visst är det en klocka?)på bilden längst opp.
Ang.Astrid Lindgren så håller jag & alla mina barnbarn med hon skulle ha haft nobellpriset om nån!
Kramar & snöflingor
Ulla-Bella

White Season sa...

Oj oj oj, så pyssligt och fint, tänk om man kunde få sitta stilla...:-) Jätte fin blogg du har, kul att titta in här. Trevlig kväll, kram Malin

Lilla Blanka sa...

Åh vilka söta strutar! Jättefina med decoupage och lite "skrynklor" hihi
Kram
Mia

Solsjö - Under en vind sa...

Strutarna är sååå fina!!!

Här sitter en Astrid beundrarinna till! Har införskaffat alla filmer på DVD till barnen (och mig själv....)!
Dessa fönsterstaket har en speciell historia hemma hos oss! De finns nämligen på min hall på övervåningen! Efter att ha sett filmen då jag var liten , fick min mamma syn på dem så pappa fick snällt tillverka dem och de kommer minsann få sitta kvar! Får kanske visa dem....hi hi.....
Ha det gott, kram!

Solsjö - Under en vind sa...

Så bra att där fanns en bild på dem! Tänkte jag inte på....Får väl visa en bild då rummet inte är i juleskrud sen åtminstone...Skulle vilja ha fina elementskydd under..vad tror du om det?? Sov gott, kram!

Tea Kristin sa...

Kjempefine kremmerhus!! :)

Reginas Cottage sa...

Wonderful!!
I like Astrid Lindgren,I have many
books Ferien auf Saltkrokan,Madita,
Bullerbü....
Your Cones are very loveley.
Have a nice day,
Regina