söndag 24 februari 2008

Det stora avslöjandet !

Innan jag förtäller er vad jag gjorde förra helgen , som ger mitt liv en ny vändning , så vill jag bara visa vad jag gjort den här helgen . Häpp !


Vi har ju målat vår nedre hall och nu har vi avslutat övervåningen oxå och nu har jag stylat lite i den övre hallen !Synd att jag inte har någon före bild , för skillnad är det , en sk. totally home make over . Här hade jag sybord och barnen datahörna , ni skulle bara sett ... ;-)

Det stylas för fullt i EnVilsenLoppas hus för håll i er .... det ska säljas !

Jag/Vi ska flytta !

Jag tänker byta det här köket mot det här . Det är med skräckblandad förtjusning jag och min man tagit det här beslutet och lämnar Roslagen och flyttar trettio mil söderut till Östergötland . Det är helt crazy , för vi har inte hittat något jobb än , men som sagt tak över huvudet kommer vi inte att sakna ;-) Varför ...ja varför inte !! Nej det bor någon där som är mig mycket , mycket kär ... Min Allra Käresta Syster och hennes familj och vi flyttar till vad vi tror en alldeles underbar stad .Stad , mmm klingar störtskönt i EnVilsenLoppas öron . Kanske kommer jag inte känna mig så vilsen längre , som jag gjort här ute på landet . För någon lantis är jag inte , och har aldrig varit .The big move kommer att ske i sommar , så de e mycket nu ! Hus som ska säljas , jobb som ska sökas och folk som ska tröstas .Kanske blir mitt bloggande lidande , jag vet inte , eller så kommer jag ha ännu mer att skriva om . Vi får se !!

Men som sagt , det var det !

Jag måste oxå be att få tacka för alla era underbara kommentarer , jag läser dem alla och jag försöker hinna hälsa på inne hos er oxå . Men ibland räcker tiden inte till , jag vet inte vem som snor min extra tid . Men EnVilsen gör så gott hon kan . Sen måste jag få tacka underunderbara Maria Jag Blommar för ännu en Kärleksspridar Award !! Tack du fantastiska människa . Om ni inte ha varit inne hos Maria än så gör det , för där finns det härlig kreativitet !! Hon har en alldeles egen shop med , där hon säljer sitt underbara hantverk ! Tack kramisar till dej !
All my love !

50 kommentarer:

Hem och Harmoni Marie sa...

Men oj! :) Och va kul!
Då förstår jag att du har fullt upp! Fint det blev efter makeovern.. !
Ditt kök är ockås superfint (och då menar jag det nuvarande) :)

Lycka till med allt och blogga när du känner att du har tid! Kram Marie

En liten AnCa sa...

Men du, jag känner ju inte igen mig, vad fint det blev! Är du säker på att du vill flytta nu när du gjort sååå fint ;o)

Längtar tills ni kommer på plats här i vår lilla stad, det vet Du!!!


Kramisar // AnCiPanKi ( men i morrn e det lön igen!!! )

Evelinas hus sa...

Vad roligt att flytta, grattis till hus köpet! Vad fin din hall och ditt kök är. Ursöt den där lilla byrån är som står i hallen.
Tack för att du delade med dig av sidan där du hittat bilden. Där fanns ju mycket fint.
Kram Caroline

MiaMaria sa...

Men så fint du har gjort...förstår att det ska bli kul att flytta och komma närmare systern....

Och jag tror sannerligen att det kommer att bli lika fint i nya huset som det gamla.....

Grattis till awarden!

HA´nu det så himla gott!
Miamaria

Tea Kristin sa...

Gratulerer med nytt hus! Det blir spennende å se hvilke prosjekter du begynner med der!! :D

Maria sa...

Hej! Äntligen avslöjar du din hemlighet! Du gör alldeles rätt som flyttar närmare din syster. Jag bodde ju ca 25 mil från min syster de sista åren i hennes liv och (men nu bor jag närmare och nu finns hon ju inte kvar)jag önskar såklart att jag hade varit närmare och kunnat dela mer vardag med henne de sista åren. Så passa på att bo nära!
Kanske blir bloggandet lidande ett tag men sedan så kommer vi kanske att få se en massa före och efterbilder med pyssel mm i nya huset!
Tack också underbara LOTTA för dina fina ord, gör mig så glad! Behöver dem verkligen idag! Har känt mig lite påhoppad av en annan idag och det ger ju lite negativ energi så skönt att bli "lyft" av dig!

Goa sa...

Åh...tänk så ROLIGT!!!!
Allting händer ju, av en anledning...så det kommer att gå så bra!! Och jag kommer att följa det hela med spänning..:)
SÅ fint du har gjort i hallen...man kanske skulle flytta till landet i Roslagen...hmmm?!
Mina varmaste kramar och tankar är dina...som alltid!

Sarah sa...

Hej! Då får man önska Loppan lycka till med flytten till sommaren! Så spännande ;o)
Du har gjort fint hemma i helgen med ser jag! Kram på dig :o)

Solrosfrö sa...

Då får man önska lycka till! Nu skall vi ses om det kommer med en bild också när jag lämnar mitt avtryck! Tack för hjälpen ;)

magi sa...

Yes! I am making cards! Thanks for visiting me!

Änglahem sa...

Oooops...!! det var avslöjande det!! Fast det låter jättekul! och modigt!!! Trettio mil, jaaa det är ju en bit...men det låter som att ni tagit rätt beslut!! Avis blir jag lite, jag har försökt att flytta min man i några års tid nu..men icke sa nicke. Han blir livrädd mest för den där biten vad det gäller arbete!
Det blir ju lite att göra framöver, speciellt det nya köket!! Men det kommer säkert alla gånger bli lika fint som ditt gamla!!! Lycka till med husförsäljningen nu!!!!

Ha det så gott Lotta!!

Jooo just det, blev så fint uppe i hallen!!

Kramar
Ulrika

Anonym sa...

Oj vilken spännande resa i livet som väntar! Jag säger som dej - det var med skräckblandad förtjusning vi tog beslutet att flytta ca 30 mil neröver landet för drygt 2 ½ år sedan. Jag ångrar mig inte även om jag ibland längtar hem... Och jobb och sånt - ja det löser sig alltid!

cicci sa...

Oj oj oj så fint du gjort och vad mycket spännande du har framför dig! Jag som jobbar med val och väljande hela dagarna brukar uppleva att det nästan är som jobbigast innan beslutet är fattat. Du får fokusera på alla nya möjligheter och dörrar som detta öppnar.
Stora kramar till dig!
/Cicci

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

men, vilka "news" du komer med!!

Hoppas det blir ra för er, o det tror jag säkert!Fint blev det ialla fall, din make over!!!

Kram Millan

Ewa sa...

Men va spännande. Jag skulle också vilja flytta, men då finge jag nog flytta ensam - och det går ju inte... Har iaf trivats väldigt bra då jag varit nere i Trollhättan, min "andra hemstad" som jag brukar kalla det.

Strax dax för jobb här.

Ha en fortsatt bra dag/kväll.

Kramis
/Ewa

Dorthe ♥ sa...

Wow! Sååå spännade! Du kan överraska du ;-)

Kram
Dorthe

Anonym sa...

Vad spännande det låter.Det kommer nog att bli jättebra.
Snart så har du nog förändrat det nya huset också.
Fint blev det i hallen.
Ha det så bra
kram ewa

Marie sa...

Vad spännande att flytta, vilket avslöjande du kommer med!

Underbara bilder från din nystylade hall och köket är ju bara hur snyggt som helst!!!!!!

Ha det bra!
Kramar Marie

mittiminvillervalla sa...

Så klokt! Om du känner dej vilsen och känner att detta är något bra då är det ju bara ge järnet! Bara att gratulera stort och mycke och länge till både stundande flytt och till awarden från Maria :o)

Din nystylade hall är ju inte av denna världen! Helsnyggt! Du är ju så duktig! Fattar inte hur får det så snyggt! Slår vad om att du kan trolla! ;o)

Kramisar Monika

stina sa...

Men oj..... när jag först läste att du skulle flytta tänkte jag en snabb tanke att du skulle tillbaks till Vällingby! men så va det visst inte.(fast det hade varit kul!) Vad spännande med en flytt (fast du flyttar till ett j-ligt fult kök jämfört med det du har!
Jag tycker att ni gör helt rätt som flyttar för man ska inte bo där man känner sig vilsen. Många lycka till kramar från mig!

Guldkorn i min vardag! sa...

Men nu ska man tro ska du bli en liten stadsloppa här framöver, tycker att ni tar ett klokt beslut fast nog skulle det svida lite och lämna den där fina hallen o köket o diskhon.. hi hi skoja bara..
Du kommer att få det så bra med din kära syster men du snälla kan väl blogga ett tag till snyft...
Kramen Ulla-Bella

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Men oj!! Varmt grattis till ert beslut och till awarden. Vad spännande!
Så himla vackert i hallen och köket! Du är så duktig på att få till det :D
Hoppas verkligen du fortsätter med bloggandet!
Kramar
nina

mittiminvillervalla sa...

:o) Nope icke så gott!

Smakar färglöst helt enkelt visade det sig. Men påsarna är ju fina! ;o) Skulle smakat innan jag la ut bilden.

Natti natti!

Monika

linnea-maria sa...

Oh vad snyggt stylat. Och jag kikar på den fina byrån med höga ben, den ger mig habegär. ha ha jag det var skillnad på kök och kök. Det är väl bara att börja om på ny kula då med renovering ;)
Tack så mycket för din snälla kommentar hos mig. /linnea-maria

johanna sa...

Hej
Vad spännande med flytt...modigt! Det lommer säkert bli jättebra,önskar er all lycka!!Vad fint du gjort,ska bli spännande o se ert nya sen.
kraam

cicci sa...

Halloj igen!

Om man är folkbokförd inom kommunen så kan aldrig skolan neka att ta emot eleven på det gymansieprogram som den gick på i den förra skolan. Ibland kan det bli lite pusslande med kurser då det inte är säkert att man läser kurserna i samma ordning. Hoppas det var svaret på din fråga.
Ha nu en kanon dag!
Kram Cicci

~ mormorsrutor & spetsar ~ sa...

Hej Lotta, hur har du det bland flyttkartongerna...? :-)
Tycker att du/ni gör rätt jag som följer den inre rösten och flyttar, men jag må då säja att det blir skillnad på kök. Så tak över huvet, och massor att pyssla med fortsättningsvis får du ju *mormorsfnissar gott*

Hoppas att du får tid över att blogga sen, så jag får veta hur din livsvandring ser ut bland allt det nya.
Det är nog det vackraste bandet bland alla andra förtjusande spetsar, det som du har med din syster. Jag blir extra glad när jag ~ser~ såna band genom dom skrivna raderna ~~~

Varm och go kram från Eva

Ewa sa...

Hej loppan!

Skicka hit ditt kök då ni flyttar!

Jo, jag "svaskar" på med lite försiktigt med färg som jag har på en vattenfuktig pensel. Man får vara försiktig, och stryka av på papper innan. Bilden blir lite skör, och färgar lätt av sig då den är utskriven på skrivaren. Vart lite färg på det vita från bilden då jag strök med lacket. Och jag som är så petig då jag gör något hakar upp mig på det. På bilden har lacket inte torkat så bilden är lite bubblig, men det slätar ut sig sen.

Hoppas ni har det bra. Här skiner solen, och det är så härligt!

Massor med kramar
/Ewa

Ewa sa...

PS: Kan tillägga att jag ides inte göra något underarbete. Jag målade brickorna 2 varv med vit matt färg. Shabbade till dem lite md fint sandpapper i kanterna. Sedan limmade jag fast bilden med decupagelim, och lackade sedan hela brickan med matt vattenbaserad lack. Man kan även limma fast bilden direkt i lacket, och sedan lacka ovanpå igen.

Kram kram

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Tack för rara om om Sessan!
Ha en härlig dag!!
♥Kram Ia & Millan♥

Ann-Catrin sa...

Hej kära du!!
så kom då den stora henlighetetn ut.. spännande oj oj!!
Modigt tycker jag... man ska köra på magkänsla.. och så härligt att få bo när sina närmaste... DET ÄR VIKTIGT DET OCH BETYDER ALLT!!.
All lycka på färden min sköna... vi som bor kvar och bor kvar och bor...kramis A-C

White Season sa...

Hallå där! Du har så himla fint, underbara rum och jag gillar verkligen ditt kök!!! Östergötland :-) där bor lilla jag...tänk om det är ganska nära... Tusen kramar vi hörs snart igen. Malin

Anonym sa...

Grattis till flytten och hoppas att allt kommer att lösa sig smidigt för er! Det är mycket som ska ordnas med. Man ska ta vara på sina syskon.. Jätte fint du hade gjort det! Man blir ju inspirerad av allt! Du har så fint kök som du nu kommer att lämna. Men du som är så flitig kommer finna nya projekt som kommer bli helt underbart vackra!
Lycka till med allt!
Kram

Millas hem sa...

Nämen...kära nån, tänkte jag!
Vad roligt för er och få ett så vackert kök mot vad ni har nu!!
Verkar så funktionellt och lyxigt...GRATTIS!!!:)
Just kidding!!!

Faktum är att vad roligt det kommer att bli för de nya ägarna/ägaren att få flytta in i ett så fint hus....och ni kommer väl få lika roligt med renoveringa och sådär (för ni ska renovera va?)
Annars ser det redan "shabby" och fint ut!!Hihi
Har jag gjort bort mig duktigt...nu?...näe det tror jag inte!:)
Det kommer bli lika fint, är säker på det, och vad kul att komma närma din syster. Har själv en bror 30 mil ifrån mig...trist!
Ha det bra!
Kram Camilla

Designe sa...

Men du...så vackert du gjort i övre hallen!...ser så gammeldags ut!...Och vilket fint kök du har ...NU:)...hihi..men ni får nog ordning på det nya oxå! Hoppsan vilken flytt men va spännande! Det blir säkert bra! Lycka till med allt! Kram :)

Made Hemma By Emma sa...

oj vad spännande!!! Vilken stad ska få den äran? Linköping?
Hoppas att ni hittar jobb å så, allt löser sig nog ska du se!!

Lycka till!

mittiminvillervalla sa...

Hörrö lilla vilna loppa ;o)

Diskhon, alltså den du har nu i porslin. Är den från Ikea? Vill ha!

Kramis

Monika

Snäckornas sjö sa...

Nä men Loppan!

Ska du lämna det vackra Roslagen???

Vilken nyhet!!! Och vad kul för er! Hoppas det blir riktigt bra! Det blir det säkert...är helt övertygad.

Så fint du har gjort det, och jag hoppas på många före- och efterbilder från det nya huset!!

Kram på dig!!

LantlivsAnette sa...

Ojj..vad modiga ni är..men jag försår dig då du har din syster där..ni gör helt rätt !!
Vad roligt..och du har säkert mycket att blogga om i framtiden nu..nytt hus och allt !!
Kram Anette

Guldkorn i min vardag! sa...

Hallå, ho,ho nån däär?
Det är bara jag som undrar var lilla loppan tog vägen.
Börja packa redan?
Kram Ulla-Bella

junhe sa...

jag känner igen mig i att tiden aldrig räcker till! lycka till med flytten/ kram junhe

C De-sign sa...

Såååå vackert du har gjort i hallen! Och VÄLKOMMEN till Östergötland! Jag kan förstå att du får lämna alla vackert ni har skapat i ert nuvarnade hus! MEN den den kreativiteten och fina detaljer som du har nu så kommer ert nya hus att bli kanske ännu finare, DU ÄR JU FANTASTISKT DUKTIG!!!! Tack för fin blogg och givande läsning! Varmt Lycka Till!!!!
önskar C

Anonym sa...

Lycka till med flytten! Hoppas ni får jobb!

Anonym sa...

Välkommen till Motala, som är en jättebra stad i lagom storlek. Här finns det allra mesta man behöver ochfinns det inte här får manta en tripp till "stora" staden Linköping! Jag trivs i allfall alla tiders. Hälsningar från Jenny som är gift med Peter som är jobbarkompis med en liten Anca´s Peter....

Reginas Cottage sa...

Gratulation to the award!!
Beautiful blog.
regina

Kalkstenssommar sa...

Lycka till med flytten!!

Kram L

Sarah sa...

Hej Loppan. Nu har Sarah pirr i magen! Första dagen på nya jobbet...

Malin sa...

Hej! Jag tror att ditt nya kök kommer bli lika fint som ditt nuvarande. Ge det lite tid bara. :)
Hälsningar
Malin

mittiminvillervalla sa...

Förstår att du har fullt upp med allt men vill bara kika in och skicka en liten hälsning till dej :o)

Ha det finemang :o)

Kram Monika

Frida sa...

Trevlig blogg du har!
/Frida