onsdag 26 mars 2008

"Mångsbodarna "

Något som jag och min man definitivt kommer att sakna när vi flyttar är alla våra bodar ;-) Det är inte någon speciell ordning i dom , utan bara skräpbodar , men ooo vad de är bra på det . Men nu kommer vi å andra sidan få en rejäl källare men då kan man väl inte ha det så här :-)


Här är min lilla gömma, där jag står och planterar om m.m , ser ni "fågelburs knypplingen" till vänster , ha ha !! Här är mannens verkstad och början till storpojkarnas boende och i den högra boden stor det här projektet ;-)
Ja det var kanske inget vackert inlägg , mer sentimentalt .

Här är mitt nya husdjur och han är ju i och för sig söt , men väldigt hungrig .Vi står och glor lika oförstående på varandra varje gång vi ses . Det är precis som han tycker att jag har gjort intrång på hans revir :-) Det slutar alltid med att jag går in och stänger dörren , medan han går kvar där utanför och knaprar upp mina tulpaner , vems revir var det nu ......

20 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Förstår att du kommer sakna det! Förråd är bra till mycket! Här har vi inte ett enda, förutom barnens lekstuga....här samlas allt i källare och på vinden....
Ha en bra dag! Kram!

Jenny Oak Fae sa...

Ja, förvaringsutrymmen behöver man ju alltid...Jag har en stor vind, men lyckas ändå samla en massa bråte i tvättstugan istället, bara för att jag inte orkar masa mig upp för trappan...

Kram, Jenny

<3

Dorthe ♥ sa...

Ååhh tänk att få gå in där och plocka med sig en massa saker...hi hi. Jag har sett massor jag skulle vilja ha, så det vore inga problem.
Din nya "vän" är ju bara för söt!

Kramar
Dorthe

Sarah sa...

Hej Loppan :o)
Vilken söt lite trädgårdsgäst du har ;o)
Ha en skön dag, det har jag, här ligger snön och solen skiner!

Anonym sa...

Det måste vara spännande att få flytta ,samtidigt som det blir vemodigt.Oj vilket jobb sedan.
Men det kommer nog att gå jättebra för er.
Vilket fint besök ni fått i trädgården , dom är ju så fina.
Kram ewa

Solrosfrö sa...

Den som ändå hade en och annan bod till all bråte:)

Guldkorn i min vardag! sa...

Jag förstår om du kommer att sakna dina förrådsutrymmen, det enda jag har är ett förråd inne i huset, gissa om man samlar på hög.
Vilket vackert skåp, men stackars du va jobb...
Låt stackaren ät opp alla dina tulpaner han var ju så sööööt!
Kramisar från Ulla-Bella

Karin i Villa Grå sa...

Åh, har du en alldeles egen fästingspridare som mumsar i sig dina tulpaner? Och ett alldeles eget krypin där du kan plantera och pyssla utan att behöva röja undan för att kunna duka? Lyllos dig!

Men en källare går inte av för hackor :-) Du ska se vår, den är så full av bråte som en källare öht kan bli :-O En hel del spindlar och en och annan mus håller också till där *ryser* Inga rådjur dock.

Vildsvin har vi haft i trädgården, en stor sugga med en massa kultingar. Bara minutrar innan hade vår då 4-åriga äldsta dotter och några av hennes kompisar varit där ute och lekt..! Vad tror du maken gjorde när han fick syn på svinen genom fönstret? Jo, han tog en yxa och gick ut... *himlar med ögonen* Ja, han HAR tecknat en livförsäkring. Det känns tryggast så.

När går flyttlasset? Pirrar det i magen? Eller längtar du bara?

Kram!

Karin

mittiminvillervalla sa...

Hejsvejs! ;o)

Förstår att du känner vemod. För något år sedan hade vi nästan nästan smått beslutat oss för att försöka sälja och flytta. Jag som surrat om att flytta i 13-14 år! ;o) Men då fick jag sånt vemod och sån sorg så det gick bara inte. Minns att jag satt ute bakom väggen på en solstol och grät stora elefanttårar.

Hihihi! DET skulle jag nog inte göra idag! Nu skulle jag skratta stora lyckotårar om jag fick flytta. Men nu vill inte gubben min! Typiskt alltså! ;o)

Men snart är det sommar och då gillar jag att bo här igen ;o)

Så skönt för dej när allt är klart och ni kommit i ordning på det nya stället. Och då finns ju din syster så nära också. Kommer att bli toppen tror jag :o)

Vi har en rådjursstig här nedanför i skogen. Ibland trippar dom förbi farstubron och stannar och kikar lite. Dom är ju så söta! Men jag har ju inga tulpaner som dom äter upp! ;O)

Hoppas allt är bra med lilla mormor och med dej också så klart!

Stora kramen!

Monika

stina sa...

jag förstår att du känner lite sorg över att lämna bodarna....för oj så mycket saker man kan spara i dom! Gulligt husdjur ....men lite fräck som käkar upp det som INTE är menat som rådjursmat! Kram stina
p.s I morgon invigs nya V-by centrum.

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Ett hem är alltid ett hem och det känns vemodigt men samtidigt spännande med flyttningar. Förrådsutrymmen är alltid bra att ha, men vad man samlar på sig!
Gullig polare du har därute, och vilken godismat!
Hoppas allt är bra med dig o mormor.
Ha det gott!
Kramiz
nina

Maria sa...

Hej!
Uthus är ju både bra och dåligt att ha...det finns ju nämligen en risk att man samlar för mycket när man har en massa bodar att ha saker i...
Men det är också konstigt..i vårt förra hus hade vi 14 kvm förråd, nu säkert 80 kvm och vi har ändå fyllt alla förråd direkt. Hur gick det till? Med vilka saker som vi rymde i de där 14 kvm? Jag fattar inget!! =)
Sött husdjur, men det vore ju bra om det käkade något annat!
Apropå marknaden så kräktes jag ju på natten innan så det blev tyvärr inget av det.
Ha' det bra!!

Evelinas hus sa...

Ja tänk dom är hopplösa dom där rådjuren. Jag brukar springa ut och göra oväsen så fort jag ser dom men det är knappt att dom bryr sig.
Vad fint du gjort om på sidan.
Kram Caroline

Goa sa...

När du kommer baby...ta med dig lite plock av prylar...OK! Men lämna gärna djuret hemma...fick nog av dessa bambis nör jag bodde i småland..:)

Jag tänkte att du kanske bara kan ta mitt...så kan jag köpa nytt hus!! JApp, typiskt jag, hittar hus varje vecka men mannen har börjat säga emot...hmmm! Och jag som alltid sagt att det är mycket lättare att byta hus än man...*ler*

Tänk så mysigt det blir när jag fixar badet åt dig och du har mössan på plats och ankan förstås..;)Var bara tvungen att gå och klappa lite på det idag... det är en hon som heter Loppan..:)

Puss och klem till dig...loppan min ljuva!

Kalkstenssommar sa...

Oj! Här var det många inlägg sedan sist. Nu är jag åter från ön. Roligt att läsa allt du skrivit.

Förstår verkligen din nostalgikänsla. Det är alltid sorgligt att lämna ett hem även om man gör det av fri vilja.

Tack för din gulliga kommentar hos mig!

Kram L

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hihi;) så söta husjur du har!!!!
har samma bricka som dig..visst är den fin!!!
När går flytten då????


`·.,(¯`·´¯)
(¯`·´¯).·´
`·.,.· L O V E
♥Kramar Mamma Millan♥
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Lila sa...

Hallå, vad härligt ni verkar bo!
Kramisar Lila

Karin i Villa Grå sa...

Visst kan jag gratulera mannen i ditt liv till nya jobbet, via dig och din blogg? Så himla spännande med en nystart, jag längtar efter en sådan - ofta! Livet har bestått av idel nystarter men nu är vi nog fast :-O Att byta förskola för minstingen är uteslutet och om skolan fungerar för henne senare kommer vi inte att kunna flytta då heller... Till råga på allt har vi lovat sonen att han ska få gå ut nian med sin klass och han går i sexan nu, så...

Jag får helt enkelt se till att få till något annat slags nystart *kommer på*

Visst kommer du att fortsätta blogga? Det kommer att bli så tomt annars! Pliiis, säg att du vet bestämt att bloggandet fortsätter?

Kram!

Karin

Designe sa...

Va härligt med bodar och vilken fin spegelskänk du har där!.. Håller med latara ovan..du fortsätter väl att blogga?! Kram :)

Änglahem sa...

Vad många bra bodar ni har, förstår att det blir något mindre med förvaring med bara en källare. Bara o bara, men mindre blir det ju.
Får ta det onda med det goda...
Väldigt fint litet husdjur ni har! lite ovanligt så där....*fniss*. Du får kanske behålla dina tulpaner på nya stället, det är ju ett plus.

Kramar
Ulrika