fredag 3 oktober 2008

Första , andra ....panik !!!




Syrran och jag var på auktion igen .....*LOL *
Men hur kan de släppa in två så hispiga människor ???

Fega det är vad vi är !!

Men istället för att erkänna det så sitter vi och smågnäller på alla andra som budar hej vilt och viftar med sina nummer och håvar in än den ena och än den andra fina saken för noll och ingenting .


Genomsnittsåldern igår låg väl på 74 . Så då börjar vi gnälla om det oxå , pingviner som vi kallar dem , för deras vaggande gång och gärna med händerna låsta bak ryggen ( man är snart där , man är snart där ) - Men herregud den tanten måste väl ändå ha så det räcker hemma i linneskåpet , hon kan väl inte behöva fler lakan med spets !! - Å nu är det Rapport , nu måste de väl ändå hem ??? Nej pigga och raska ger de sig inte , utan fortsätter envist ropa in det ena efter andra fyndet .


Det är som allsång på skansen , de har varit där tidigt och paxat de bästa platserna , bunkrat med starkt kaffe och papper och penna så de vet exakt vilka nummer alla utrop har . Syrran och jag kliar oss i huvudet .... -Var det i den lådan den där fina låg eller ????

Ändå var vi på VISNING INNAN , MEN HALLÅ !!!

Men vi har en plan : Till nästa gång ska vi ha skaffat en sån där fin papptallrik med eget nummer på , och så ska vi bara lyfta den lite nonchalant , knappt märkbart när det är någonting vi vill ha . Så slipper vi våndan att bara behöva lyfta en hand och säga ett litet ja , när ingen ville ha denna vackra soffa med krön för bara 60 kronor .

( bild lånad från Alf Ek Auktioner )

Eller så gör vi som förra gången , tar med mannen , men med risk att vi får lika fullt i garaget av en massa fyndlådor som han ropade in osedda . Grannarna tror nog att vi har någonslags häleriverksamhet där .... för där lassar vi in allt möjligt just nu vitvaror till det nya köket , badkar , teveapparater m.m Min man kan inte tacka nej när någon frågar om han vill ha deras gamla ...ja vad det än må vara . Men det var i alla fall mycket fint i hans fyndlådor , som ni ser lite av på bilderna !

Oj det blev ett långt inlägg idag , hoppas ni inte somnat !! Ha en riktigt skön helg nu och njut av den vackra hösten med alla dess färger , den underbara doften och känslan att komma in efter en lång promenad .

Tack för era kommentarer , de e så roligt att få dem , även om det bara är ett hej !!

Y Lotta Y

22 kommentarer:

Tidsmästarinnan sa...

Haha, ja vad är det med auktioner som gör en så nervös och bortkommen!?
Nu sitter jag här och ler fånigt åt ditt underbara inlägg.

Otroligt fin hänglykta också, fattigmanssilver är min drog...

Kram och trevlig helg!
Susanne

Ewa sa...

Ha ha.. Pingviner. Det var ett fiffigt namn, och stämmer ju faktiskt. Sitter också här och ler åt ditt inlägg, som gjorde mig glad. Behövdes efter dammsugningen...

Jag är också ganska pedant, och just nu ser här ut som att 3:e världskriget dragit fram, och jag vet inte i vilken ände jag ska börja, hur jag ska få tiden att räcka till, vart jag ska sätta allt etc etc.

Underbara saker du visar!
Jag drog upp en bautaspegel från förrådet för någon dag sedan. Måste limma den lite, för den vart transportskadad vid en flytt. Tror dock jag ska överlåta det åt min far, som även ska få limma ihop ett litet ekbord som jag har hör - innan det rasar ihop med allt som är på. Får inte gå som med lampan. Måste göra det i helgen! Hade tänkt måla dem vita, men jag vet inte... Tror jag väntar ett tag. Känns som att detta med vitt börjar ha gjort sitt, och det är snyggt at tha saker som bryter av mot väggarna.

Blir mycke militärliv i helgen. Måste en sväng på söndag också, fick jag nyss höra, då vi har Bataljonrådsmöte också. Men det är kul, och jag trivs med mina kollegor där. Vi har alltid kul, även om jag är ensam tjej i rådet. Måste även och visa upp mitt vapen inför vintern.

Massor med kramar!
/Ewa veva

Marja Kristiina sa...

:-D

Men du, tack så himla mycket för dina vackra och uppiggande ord för några dagar sen. Jag har varit så trött, så trött. Kan inte sova, bara känner mig totally exhausted varje dag. Hoppas att jag ska få mina krafter tillabaka snart, annars blir det för hårt.

Ha en skön helg!

junhe sa...

härligt att få höra om er auktionsdag...hihi...jag var på gårdsauktion förra sommaren för första gången (jag trodde inte jag skulle våga buda på ngt så jag tog BARA med mig 320 kronor). när jag väl kom dit fick jag se mycke fina sockerlådor, en stor gammal kista i mycket fint skick och lite annat smått och gott. jag budade hej vilt, men fick ge mig för att jag hade för lite "casch" med mig *suck*

men nästa gång, då ska plånboken vara fylld *hihi* för rädd det är jag inte, snarare tvärt om.

om jag ser ngt jag vill ha, då ger jag mig in i "leken" (på gott & ont för min "gube" )

ha en bra helg/ kram junhe

Frida sa...

Hej Lotta! Tack för din gulliga kommentar!
Måste säga att du själv visar så underbara bilder. Om du vill softa dina bilder kan du gå in på picnik.com Där lär man sig lätt. Härlig låda du fick med dig hem. Låter kul att gå på auktion bortsett från envisa tanter kanske.
Önskar dig med en trevlig helg!
Kram Frida

Annas skattkammare sa...

Hihi, åhh nu fick jag dra på mungiporna lite ikväll, tack för det! =) Vilka vackra bilder du visar.. Underbara detaljer! Trevlig helg! Kram /Anna

~ Eva ~ sa...

Auktioner, nej, det tycker inte jag om. Vill jag ha något, så ska det bli mitt :-)

Pingviner *fniss*
Jag är 52 nu, och tycker redan att jag nog inte behöver en massa mer härhemma...
Pingviner på 74, med ha-begäret i behåll...vet du Lotta, jag tror att de lever väldigt mycket i sitt nu helt enkelt.

Hoppas din kommande helg blir fridfull och skönt kreativ, så vackra ting på dina bilder, och i fantasin kan jag se alla de andra tingen också ~~~

Jo!
Bostadsföretaget städade ur här idag...en hel container full med nästan bara ljuvligt gammaldagsiga pinnstolar, gamla trälådor och...allt! och jag och hundarna gick runt, runt den där containern, och jag önskade att jag bara hade vågat ta mig en...pinnstol :-)
Kanske därför jag sovit som en stock hela kvällen förresten, utmattad av att se men inte röra *fniss*

Kram från Eva

Viola sa...

Ni får träna hemma, kaxa upp er lite, när jag är på auktion så skriver jag ner mitt nummer och så upp med det så där världsvant som inget har hänt ungefär, lycka till och ha en sköhn helg, kram VIOLA

Inspiration i vitt sa...

Hej, vad roligt du skriver skrattade högt när jag läste om ditt aktionsäventyr.Skojar du nu inte kan väl den fina soffan kostat 60 kr då svimmar jag nog hihi.
Ta och var riktigt modiga nästa gång så att ni får med er mycket saker hem.Kram/Ingela.
PS du har en jättefin blogg som inspirerar mycket.

Krusidull sa...

Håller med fullständigt ang auktioner,har det inte nog med prylar i den åldern?
Jag brukar visserligen ropa men blir så nervös innan jag ens höjt rösten att jag tycker det måste synas hur min halspulsåder hoppar där inne.
Ha en bra helg du med
Kram
Krusidull

Designe sa...

TAck för din gulliga kommentar hos mig!

Gu så fint du har gjort där med det lilla bordet, spegeln och alla fina saker både på och under bordet! Så vackert!
Roligt skrivet oxå!..det är makalöst va de äldre köper saker..men som sagt man kanske blir likadan själv *fniss*
Ha en härlig helg! Kram

♥ Fyra årstider sa...

Jag budar aldrig på auktioner, men en soffa för 60 kr låter otroligt billigt.
Kram Lotta

Sarah sa...

Hej Loppan! Låter kul att gå på auktion ha ha ha. Men gud så fint ni fått hemma! Verkligen mysigt. Lycka till på nästa auktion och ha en skön helg kram Sarah

Nygammalt sa...

Hej hej!
Fina bilder du visar.
Är dålig på auktioner, går bara på loppisar tyvärr.
Hoppas allt är bra med dig.
Kram.

Mjuka sa...

Fnissigt inlägg ....själv har jag inte varit på autkion sedan barndomen, så jag vet inte riktigt hur man gör. Mina föräldrar sprang alltid på autkion. Ha en fin höstig söndag
kramar M

Anonym sa...

Hejsan!

Vilket underbart inlägg! Skrattar igenkännande när jag läser det och det gäller tydligen även i andra länder har jag märkt.
Härlig blogg som jag ska kolla vidare i....
Kram från andra sidan plurret.

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Härliga bilder och härligt skratt! Pingviner, haha, ni verkar haft det trevligt! Kom in till mig, det finns något åt dig :D
Önskar dig en skön ny vecka!
kram
nina

Lisas torp sa...

Ja du, auktionsmedverkan verkar vara en konst! Jag kan den inte heller, men jag förstår precis hur du menar! Men...man kanske kan lära sej! Hm...! Jodå, snart är man där du!

Vilka fina grejor du visar! Soffan är ju suuuuper! Gick den verkligen för 60:-?!! Helt otroligt!

Men, jag antar att du och pensionärerna inte hade riktigt samma smak ändå...!

Kram
Lisa

Sanna sa...

Haha, morgonens skratt! Jasså, du har försökt shoppa loss hos min gamla gymnastiklärare? Jo, jag har faktiskt haft Alf Ek som gympalärare på högstadiet. *jag mötte Lassie-varning*

Bättre lycka i kampen mot pingvinerna nästa gång! *kram*

Guldkorn i min vardag! sa...

Men hallå lilla loppan är du tillbaka, så kul!
Ser att du varit på auktion, men det verka vara krångligt värre.Egentligen skulle man nog borda ha en själv, förrådet börjar vara knökafullt vid det här laget.Har ni kommit i ordning i stugan efter flytten? Läser ju at ni har viss verksamhet i garaget hm...
Nåja du kan ju alltid starta en liten egen net on net butik om det blir alldeles för fullt.
Kram på dig Ulla-Bella

Anonym sa...

hej

tack för dagens skratt hahah ,,,pingvin de var verkligen ett passande namn på pensionär hahah.... men snart e man där, ja jag med ,,,fyller 50 nästa år oo fy va gammalt de låter,

Jenny Oak Fae sa...

Vilken fin idé att ha böcker i en vacker låda, den idén "knycker" jag nog..!

Om du vill kan jag lägga ut bilderna på bloggen jag gjorde och klistrade på hjärtat..? Det är fler som tyckt om det, så då kan jag ju lika gärna dela med mig..!

: )

Jag har varit förkyld i 3 veckor, men mår tack & lov bättre nu!

Hur är det med DIG..?

KRAM, Jenny

<3