fredag 5 december 2008

2:a Advent

Jag går här och smågnäller över att det är så förbaskat dammigt här hemma p.g.a. köket . Jag småsurar lite över att jag måste bära ner disken i källaren , diska den i tvättstället , torka den bära upp den igen och packa ner den i våra käcka flyttkartonger där allt får ligga nu . Jag tjurar över att vi inte har någon fläkt än och att hela huset luktar som ett igenosat lastbilshaufförs mathak ;-)
......................................................
Är jag dum i hela huvudet ??? Det finns ju saker som är mycket allvarligare och verkligheten slår mig i magen ibland och jag skäms !!
"DET FINNS NOG MED MAT åt alla i världen. Trots detta lägger sig över 800 miljoner människor hungriga varje kväll. Tillgång till mat är en mänsklig rättighet. Ändå dör varje dag 16 000 barn för att de inte har tillräckligt att äta.
Nu riskerar ytterligare 100 miljoner människor att kastas in i hungern på grund av den rådande matkrisen. Det innebär att snart en miljard människor - framför allt kvinnor och flickor - är hungriga.
" (text lånad inne hos ACTION AID)
LOTTA

14 kommentarer:

C De-sign sa...

Hej
Du har så rätt...ibland glömmer man det lite större perspektivet på tillvaron......!!! Man borde uppskatta mer hur bra man har det...men lycka är ett stort ord...och inte alltid så lätt att svara på vad det innebär! Nu hoppas jag att du kan njuta och ha en fin andra advent! Kram fr C

Gúa sa...

Nej min vän!
Du är inte dum i hela huvudet!
Jag kommer så väl ihåg när vi höll på här. Tre månader bar jag ner disken och upp igen för att lägga allting så fint i min flyttlådor.
Idag har jag så förträngt det, förutom när ajg läste nu hos dig.
Och visst blir man frustrerad när man läser dina fakta. Men alla är vi oss själva närmast. På gott och på ont.
Men så är det bara.
Ett vackert tänkvärt inlägg vännen.
Själv tog jag bort mitt. Kändes fel forum. Jag tror att jag känne rså, eftersom min läsare ökar. SJUKT!... Jag vet.Men så är det bara också..:)
Din kommentar har ajg självklart sparat och tar fram när livet känns så där jobbigt, som du beskriver det..:)

Största fredagskramen till dig, vännen min.
Nu ska jag tända massa ljus i din hörna och köpa pizza. Det tycker jag också du ska bjuda på ikväll..*ler*

Kraaaaaaam...

Annas skattkammare sa...

Så tänkvärt.. Jag själv satt här och surade lite för att sambon var sen hem med maten, och nu när jag ätit pizza och sitter här i värmen och läser dessa ord kan jag nästan skämmas.. vi har det allt för bra egentligen..
Trevlig helg!
Kram /Anna

Frida sa...

Hej!
Nej du är inte dum i huvudet. Jag kommer även för mig själv att klaga på småsaker även om det finns de som har det mycket värre. Jag vet hur det är att renovera kök och att det är jobbigt när inte sakerna kommer upp på bestämd tid. Vi fick också vänta innan fläkten kom upp och det är ju inte så bra för huset om fläktsystemet inte fungerar. Så jag förstår dig!
Hoppas du får en skön adventshelg!
Kramar Frida

Lallis - liv och leverne sa...

Det klart att det är så, gumman.
Men bara att du tänker som du gör nu uppväger väl allt gnäll:)
Och man måste få tycka lite så ibland.
LITE tjurerier då och då liksom;)
KRAM Lallis

Maria sa...

Åh,så gulligt gammalt Julkort med fin text på!=)

Ja nog är det sant,man kan ibland gnälla över småsaker när det finns dom som har det mycket värre.Så hemskt det är med hungersnöden i världen..man lider med dom som måste gå hungriga,det gör ont i en!

Man ska vara tacksam att man har mat att äta varje dag och för alla fina små ögonblick i livet=)

Önskar dig en fin och mysig andra Advent!

Kram Maria

Millas hem sa...

Hej på dej!

Hittade din blogg igen genom en annan!
Jag trodde att du avslutade ditt bloggande tidigare!? I samband med flytten!
Tur att jag hade fel!

Har suttit en stund och kikat här, och vilka härliga bilder med intressant läsning!
Och ditt julpyssel nedan är sååå fint!
Kramen Camilla

Klewa´s krypin sa...

Kikar in och önskar er en mysig andra adventshelg. Här faller snön, och det är bara någon minusgrad. Ska hoppa i duschen, för att sedan bege mig till en kompis på lite "junta" och "skitprat"... ;-)

Tänkvärda ord. Istället för denna julhysteri skulle alla skänka en slant till dessa stackars människor. Vi äter ju snart ihjäl oss här i Sverige, och handlar saker upp över öronen! Man borde skämmas.

Varm kram
/Ewa

Wickans värld sa...

Det är bra att bli varse om väsentligheter ibland när vi gnäller o småsurar. Du får göra som jag har funderat över - att skriva tacksamhetsdagbok! Detta för att just se det positiva i livet!
Kram

Beas barnslikheter sa...

Du är så klok, så klok! Och tack för att du påminde mig om något som borde vara så mycket, mycket mer nära i tankarna!

Jag tycker det är supersegt med köket och vill så gärna ha ett färdigt kök NU!

Tror du att ni hinner bli färdiga till jul? Vi sliter som små myror för att vi ska hinna klart här hemma...vi ska lägga golv idag = STOR milstolpe!

(Och det ska bli så SKÖNT att bli av med golvplanket som legat vid väggen i vardagsrummet i ett halvår)

Ha en underbar andra advent!

Kram Bea

Lisas torp sa...

Jo, jag känner igen det allför väl - när ens vardag plötsligt rubbas, när vanor bryts och man kankse för en tid har det lite sämre än vanligt..ja, visst gnäller man och tycker det är jobbigt förstås.
Det finns alltid ett större perspektiv att se saker på.
Bara att som du, kunna se det perspektivet är gott, då finns det hopp.

Ha en härlig 2:a advent!
Kram
Lisa

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Det är bra att vi får oss en tankeställare ibland...
Ha det gott vännen!nina
kram

stina sa...

Ja i bland tänker man med arsl....kommer på sig själv när man gnäller över världsliga ting....fast lite synd är det ju om dig ...ingen diskmaskin PESTIGT!!!
Ha det bra !
Kram stina
p.s du skulle se hur julfint det är i centrum nu....kristallkronor som lyser!

belle-blanc sa...

Hej Lotta,
you made again so beautiful pictures! Thank you so much for visiting my blog last week and leaving soooo nice words. How´s the work going on in your house? I hope you will find some peace at christmas! Last year we moved in our new house december the 13th... Well, it was a hard time to make it all work till christmas. But we did it, and the rest get more and more better with the days... so this is our 2nd christmas in our house and still some pictures on the walls are missing and some curtains... that´s life and I can deal with it, hope you too, don´t let the work rule your world! Hearty greetings and a nice week, Mira!