tisdag 27 januari 2009

Saknad och längtan !


Här är två damer som jag kan längta efter något oerhört ibland och speciellt hon i den ovala ramen , min Mormor !!! Det går inte en dag utan att jag tänker på min Lilla Mormor som gick bort i somras . I det mesta av vardagssysslorna finns hon i mina tankar . Som när jag tar en nypa socker i den stuvade spenaten , när jag viker örngotten på ett speciellt vis , tvättar fönstren med diskmedelsvatten och skrapa ,och när jag säger vettemjöl istället för vetemjöl , bara för att hon gjorde det . Hur många gånger går jag inte mot telefonen för att ringa , bara för att få prata bort en stund med henne , få berätta små roliga saker som barna gjort , som hon älskade att höra om .

Det är en fruktansvärd känsla att jag aldrig , aldrig mer ska få höra hennes röst , få känna hennes doft , aldrig mer klippa hennes vackra vita hår ...aldrig mer !!!!

Den ljuvligt söta andra damen , är min Mamma , som jag saknar och längtar efter på ett annat vis , för hon finns ju kvar , men hon känns så långt borta nu och så ensam ...

Det blev lite blev väl lite väl "sorgsligt" idag . Som Lilla Loppan säger när hon tar fram och öppnar sin lilla svarta psalmbok som hon kidnappat av mig ,: - Nu mamma , ska jag sjunga lite sorgsliga sånger för dej !


EnLängtansLoppa




"Tack för allt gott som Du oss givit

Din rena kärlek till oss envar

Här har så tomt och öde blivit

Ditt goda minne lever kvar "

31 kommentarer:

Sarah sa...

Jag kan riktigt känna din längtan efter din mormor. Jag har ungefär samma till min mormor. Men jag tänker inte att jag aldrig mer får träffa henne. Jag tänker att vi kommer att träffas igen...någon gång...någonstans... Det blir outhärdligt annars för min mormor betydde och betyder fortfarande så mycket för mig. Jag kan själv höra mig säga olika ord, uttryck som hon använde... Jag vet att hon finns här med mig som en liten ängel. Kramar Sarah

Jenny Oak Fae sa...

Vilket fint inlägg vännen..!

Jag känner samma saknad efter min farmor & min faster...men jag är SÄKER på att jag kommer att få träffa dem igen...

Många kramar från Jenny

<3

Frida sa...

Hej Lotta! Saknaden kan kännas stor ibland. Jag kommer att sakna både min farmor och mormor något fruktansvärt den dagen de inte finns mer.Men vi får inte gkömma bort de fina minnena vi har.
STOR Kram

stina sa...

Ja ibland är det så ofattbart att någon som har varit en stor del i ens vardag bara är borta!!! Men hon sitter säkert på ett litet moln där uppe och tittar ner på dig med ett leende, ...
Men fy vad trist med eran vatten läcka....jag kanske inte ska klaga ..kanske att jag ska följa ditt råd och skita i vasken i stället så att det löser sig !!!
Ha det så bra vännen!
Kram stina

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

Du vårdar Dina minnen så livsfintsnära du Loppan...jag tänker på den där nypan socker bland allt det andra...

Sorgkänslor, är också känslor.
Och Din speglar såå mycket Kärlek...!

Varm Kram
från Eva

LantlivsAnette sa...

Åhhh, vad fint...vad härligt att höra att du har haft en så fin kontakt med din mormor..
Hon kikar nog på dig och håller ett vakande öga..det tror jag..
Kraam Anette

mimmuli sa...

Vet du, presis så känner jag med...min mormor dog förra sommaren...hon var jätte kär till mig..längtan är stor här med. *kram* min vän. Jag har två överaskningar till dig som du kan hämta från min blogg...;)

Designe sa...

Förstår hur du känner..jag saknar min mormor oxå fast det är länge sen hon gick bort nu! Kommer ihåg att hon ville flytta till en lägenhet i stan så jag skulle kunna komma och hälsa på henne lite oftare..det blev jag som skaffade en lägenhet och 2 mån senare gick hon bort. Jag hann i alla fall bjuda henne på middag en gång och fira jul en sista gång med henne! Har massor av saker från henne för hon ville att jag skulle ha saker från henne för att jag skulle tänka på henne då jag såg dom. Nu behöver jag inte saker för att minnas henne men det är trevligt att ha dom och se på dom ändå!...
Va gulligt att sjunga "sorgsliga" sånger! :) Kram

mimmuli sa...

Heissan igen=)) Tack för att du kikade in...jag sände in en liten översättning till dig=))

Vintage sa...

Jag vet hur det känns,min mormor gick bort i höstas och jag fattar det inte riktigt,hon som alltid funnits och levt för sina barn och barnbarn.Det känns sorgligt Kraam susanne

oumberligating sa...

Tittar som vanligt in på din fina och trevliga blogg, brukar göra det men är lite dålig på kommentarer, har kanske blivit lite "orolig" av mig fick en kommentar för ett tag sedan "att en karl" tittar in tyckte hon var konstigt???Intressant men man tackar att man i alla fall blev kallad karl(ler).
Det här med Mormödrar undrar om inte banden blir väldigt speciella mellan Mormor och dotterdotter, ser bara hur min fru ännu sörjer sin Mormor som dog för 18 år sedan, faktiskt lika starkt då som nu, kanske ingen tröst för dig, men det kanske är en ynnest i livet att få känna så för någon.
Var inne hos min frisör igår, hon hade låtit tatuera in sin döda Mormorsnamn på underarmen i fin gammaldags stil.....Ha det så bra mvh från Peter Olofsson
PS: La in att jag följer den här bloggen, hoppas det går bra?

Lallis - liv och leverne sa...

Jag förstår att du saknar.
Och det där med att liksom vara på väg att ringa och sedan komma på. jag har också gjort det så många gånger.
KRAM vännen!
/Lallis

Linneas Hjärtefröjd sa...

:D tack så mycket, riktigt roligt!

fina foton du har där! jag förstår dej, min mormor dog för ett par månader sen.. hon levde ett fullkomligt liv, och somnade in 90år och 7månader(fullkomlighetens tal)exakt, en stålande dag. Begravningen var den vackraste och starkaste jag varit på! amazing grace spelades på en giganstisk orgel,så mäktigt att man rös från topp till tå! och under själva cermonin strålade solen in på kistan.. en ljus o glädjefylld akt, ett minne av hur hon var..
nu är hon hemma i himlen. personalen på "hemmet" frågade henne de sista, när hon var dålig, om hon låg o längtade efter sina barn, o då hade hon svarat att hon längtade HEM till Herren, o där kommer vi mötas en dag..
var så "roligt" att få göra blommorna till begravningen, som ett minne till henne, helt i vitt..

oj va jag skrev på..... hoppas de va lugnt :) önskar dej nu en underbar dag!!
kram linnea

My Lovely Things sa...

Vilket fint inlägg!!
jag blev riktigt berörd..
Så känner jag för min avlidna farmor med..saknar henne så..
kram anna

Viola sa...

Så rart du skriver om din mormor, men jag är övertygad om att hon är med dig hela tiden och som du ser så gör hon sig påmind då och då,,, så fint gammalt foto på henne, kram

Lisas torp sa...

Åh, jag förstår dej så väl i detta!
Precis så är det ju i livet! Nu är det kanske DU som är bärare av traditioner och små tips och som för vidare mormors beteende etc.

Men visst saknar man dem - de gamla! Just att kunna ringa och prata bort en stund och bara känna kontakten! *suck* Ja, det är svårt vissa dagar!

Kramar
Lisa

Lotta sa...

Hej gumman!

Det är jobbigt med saknad efter de man haft nära, men minnena är underbara att ha. Du beskriver det så fint, och jag sitter här med tårar i ögonen. Fast jag är övertygad om att vi en dag får träffa alla våra nära och kära igen. Och det tycker jag är trösterikt!

Ha det riktigt gott!
Varma kramar
Lotta

Inspiration i vitt sa...

Hej Loppan, så fint du skriver om din mamma och mormor, jag blir rörd och tänker lite extra på dig.
Kram på dig/Ingela.

Anonym sa...

ÅH vad fint och sorgset du skrev!! Du fick mig att gråta, blödig som man e ;)

Du kommer träffa henne igen.
var så säker :)

massa kram Anna

Anonym sa...

Fint skrivit.

♥ Pia... sa...

HEJ..SÅ FINT DU SKRIVER OM DIN MORMOR...KAN NÄSTAN SE HENNE FRAMFÖR MEJ,..DET ÄR SOM MED MIN MORMOR..HON FINNS INTE HELLER MED OSS LÄNGRE..MEN VÅRA MINNEN DE HAR MAN..SOM JAG SKRIVER OM HOS MEJ FÖR TILLFÄLLET..SÖTT AV LILLLA LOPPAN ATT SJUNGA FÖR DEJ:)..KRAM..PIA

Maria sa...

Ja, de är så svårt att förstå att man inte kan slå en signal till de saknade och prata en stund!
Kram!

gamla skolan sa...

Jag saknar min mormor på samma sätt som du . Min mormor gick bort för några år sedan . Jättefint och rörande imlägg ! Jag hade lite samma tema på mitt senaste inlägg , gå gärna in och läs ! Kramar Susanne / den gamla skolan
ps Du har en jättefin blogg !! Och jag vill gärna länka , ok ?
Kramar Susanne / den gamla skolan

Lallis - liv och leverne sa...

Kommer in med en kram:)

MiaMaria sa...

Hej Loppan!

Så vackert skrivet om din mormor och mamma.....underbara ord.....
Längtan kan vara stor ibland....och saknaden likaså....

HA´det så himla gott!
MiaMaria

johanna sa...

Hej
Vilket fint inlägg , blir lite snyftig...man ska verkligen ta vara på sina nära o kära! Stoooor kram till dig

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Vackert skrivet om vackra minnen som du vårdar så ömt. En svår saknad både efter mormor och mamma. Tänker på dig vännen!
kram goa du!
nina

Guldkorn i min vardag! sa...

Tänk på livet som en öppen bok, din mormor har skrivir sin färdigt och nu är det din tur att ta vid och bevara dom fina minnena som hon har gett dig. Tänk att hon nog vill att du ska fylla din bok med glada minnen som andra kan ta med sig, och det är du ju bra på att sprida glädje runt din person.
Jag blir i vart fall glad över att läsa på din blogg.
Kram Ulla-Bella

Helene sa...

Jag förstår dig.
Jag saknar min mamma varje dag! Hon dog i cancer 1984, då jag bara var 12 år. Den sorgen försvinner aldrig, aldrig. Att hon aldrig fick se sina barnbarn bland annat. Jag har ett jättestort foto på henne framme där jag tänder ett ljus varje kväll. Vi ska vara rädda om våra mammor. Pappa blir aldrig detsamma..

Usch vad sorgligt det blev.. Men så är ju verkligheten.

Så nästa gång du sjunger,sjung en sång för min lilla mamma med.

Bamsekramar Helene

Ewa sa...

Va fint skrivet. Känner samma saknad efter min mormor, och min mamma... Hoppas och tror dock att vi ses igen, någonstans. Saknaden är svår, och tung, men man får komma ihåg allt roligt. Tur att minnen finns, som ingen kan ta ifrån oss.

Kram på dig min fina vän. Tack för att du finns, och för att Du är just Du!

/Ewa