onsdag 7 januari 2009

Vemod .

Jag blir alltid så vemodig när alla helger är över . Likaså när sommaren är slut , när årstider övergår i nya . Blev det inte det inte mer än det här ... är det här allt . Att någonting bara slutar när jag precis vant mej vid det . Jag är en "slowstarter" , jag har sagt det förr . Man ska frysa in vintern och svettas in sommaren ;-)
Men varför denna brådska ? Jag har ju till tjugonde Knut på mej . Granen står så grön och grann fortfarande och den barrar bara nämnvärt , trots att det är en plastgran . (Glad över att jag lät bli att överklä granen . Men visst är den läcker ! Bild lånad från Jo-Anne Coletti´s blog )
Idag har barnen studiedag från skolan , så idag får det bli en "spelaigenomallaspeldag" om det är någon som är intresserad . Brädspel lockar inte lika mycket längre som tv och data spel . Men vad går upp mot ett spännande parti fia med knuff ?? Jag förstår precis vad folk menar när de pratar om speldjävulen . För han tar min kropp i besittning på en gång och jag knuffar ut små söta barn till höger och vänster , min man begär skilsmässa och alla gråter ...ha ha ...utom jag .Fast jag vinner sällan :-(
Hoppas ni får en bra dag , nu är det bara två dagar kvar tills det är helg igen . Visst är det härligt med helger !!
Tills vi ses igen !!
Lottan

15 kommentarer:

Nettan sa...

Håller med i allt du säger !
Varför sån brådska, nä här får Julen allt hänga kvar, men den 20:da Knut åker den ut .. ;0)

Här har ungarna oxå studiedag idag =0), vå får se vad det blir..

Kram Nettan

Sarah sa...

Hej Loppan! Vad fint och mysigt du skriver! Jag känner med vemod i övergångar, kan fråga mig: Jaha vad det inte mer än så här? Jag måste lära mig att ta vara på de små stunderna och leva i nuet. Tiden går så fort ändå. Snart sitter jag här med tre halv galna barn ha ha ha! Nej, skämt och sido, mina barn är underbara halv galna barn. Det här med data spel osv... När vi var små var det just fia med knuff eller monopol man spelade, hela familjen. Vi har i och för sig nintendo wii så hela familjen kan ju faktiskt vara med och tex spela bowling och tennis vilket är ganska roligt. Min stora pojk har med studiedag idag, får se vad han vill hitta på. Själv har jag min sista lediga dag och skall till frissan - skönt med lyx-egen-tid. Får se hur det blir med jobbet. Jag har ju fått foglossning och det är inte så roligt! Ha en härlig dag med dina barn och fia med knuff. Kram Sarah

~ Eva ~ sa...

Jo, det kan nog bli sån där vemodseftersmak, speciellt efter Julen...
Fast själv känner jag mej mest...befriad ~~~ dom nya adventsljusstakarna är vackra förstås, men nu har dom ställts undan...

Det hörs som att det blir en mysig dag därhemma hos dej i alla fall, med spel och sånt :-)

KramKram från Eva

Annas skattkammare sa...

Jag är nog också en slowstarter för jag känner igen det där med vemod litegrann.. samtidigt som jag blir full av energi när ett nytt år börjar tycker jag det är lite sorgligt att året redan är slut. Julen hann jag knappt med.. så det blir dubbelt firande nästa gång! =) Fin gran du har! Förstår att du drar lite på det.. hihi. Ha nu en härlig dag med speldjävulen!
Kram /Anna

Ann-Catrin sa...

Hej Loppan!!

jasså du är sån du... hade jag aldrig trott..jag är precsi tvårtom jag... ut med allt bara.. fort fort fort.. tycker själv att jag är väldigt hopplös faktiskt.

Oxh speldjävulen.. nej inte där är jag hemma heller..men sonen.. där har den allt gripit tag i ordentligt.. får se till att släppa ut honom så han får luft på sig mellan varven... just nu sitter tre st fjortisar där uppe... odören.. ja den ska vi inte prata om.. som en vägg som slår emot en!!

Nu ska jag ta ta tag i min bästa kompis... dammsugaren... BARA kälaren kvar.. hua...


Underbara bilder i allfalla du slowstarter!!


KRAMAR i massor
Ann-Catrin

mimmuli sa...

Hittade din fina blogg, jätte mysiga bilder..Gott Nytt År!

Viola sa...

Hallå där, visst är det vemodigt när en skön ledighet är över, sa just på jobbet idag att man skulle behöva inskolning även på lärarna och inte chockstart tillbaka tillvardagen, vi har oxå haft studiedag och barnen kommer imorgon, min kungsgran han står så grön och....så den får bli kvar ett tag, har inte hjärta att slänga ut den och dyr var han ! Ha en skön kväll, kram

Jenny Oak Fae sa...

Jag gillar bägge granarna..!

Jag har spelat mycket kortspel under helgerna (Poängpoker), har faktiskt vunnit de 2 senaste gångerna, kul att spela och bra hjärngympa!

: )

KRAM, Jenny

<3

Lisas torp sa...

Jodu, den här tiden är nog enda övergången som jag verkigen vill se framåt! Vårbarn som jag är och jag bara äääälskar våååååren - tänk när ljuset börjar komma tillbaks igen! Det är något att se fram emot!
Vilken härlig dag du verkar ha haft!
Apropå kudden - användmaskeringstejp, så behöver du inte vara säker på handen - inte ett dugg!
Ha det fortatt gott!
Kram
Lisa

Frida sa...

Jag kan bara instämma att det känns vemodigt när helgerna är över. Din gran är ju jättefin den kan gott stå framme ett tag till.
Kram Frida

Anonym sa...

Ja, visst är det vemodigt med de olika skiftningarna i våra liv, det tycker jag också. När barnen börjar om skolan efter ett långt sommarlov, t.ex.
På tal om spel, så är jag din raka motsats, har ingen vinnarskalle alls.
Jag låter mina medspelare fuska sig till vinsten, om de så gärna vill vinna, och spelar jag mot barn så vinner de små jämt!!! På gott och ont...
Fina bilder denna gång också!
Kram
Helen

Unknown sa...

Jag är nog också en slowstarter, men jag är i och för sig väldigt "känslig" vid alla årtidbyten. Inte att jag blir super deppig men jag blir lite sänkt och får lite mindre energi. Jag vill tacka dig för din gulliga kommentar hos mig, den värmde verkligen nu i vinteryran. Vilka tjusiga bilder du visar och jag kan instämma, Jo-Anns gran är super fin men jag skulle inte tycka det vore så skoj att klä av den.... hihi Kram Petra

Goa sa...

Ha,hahahha...du är så rolig..:)

Jag vet...visst är det märkligt att allting är över innan det börjat på nåt vis! Håller med dig till fullo!
Och speldjävulen känner jag också igen. De andra här brukar säga..."japp, och så blev mamma tyst"..:) Jag blir visst det när jag tror att jag kanske ska vinna.
Vilket inte ofta sker! Kanske tur med tanke på familjen..*fniss*

Din gran är såå vacker! Jättefint att ah den lådan...ett bra tips till nästa gång..:)

Största kramisen till dig min lilla Koltrast! Hoppas äpplet smakade trots att det var lite gammalt..;)

Maria sa...

Hej Lotta!
Jag kan känna igen en del av vemodet...laddar alltid mycket känslomässigt inför julen och blir liksom lite snopen när den är över. Men då har jag ju iochförsig "julat" hela december så jag passar på att njuta innan själva julafton...

Millas hem sa...

Hej på dig!

Känner lite som du "jaha, var detta allt" det går liksom lite för fort. Fast jag njöt när jag fick ta bort allt det juliga!

Men du, seriöst....vilken gran?! Den drunknar ju i allt pynt!!

Hoppas att din kväll blir trevlig!
Kram Camilla