söndag 22 mars 2009

Ännu en anledning .....

(ägg 2008)

...och legal sådan för att få pyssla och pynta igen .Nu har det ju fått gå ett tag sedan julen plockades bort och nu är det dax igen , snart är det påsk . Fram med fjädrar och fjäderfän , kärringar och ägg !! Nu ska jag börja i tid och inte vänta tills skärtorsdagen och stressa upp saker ogenomtänkt .- Nej ordning och reda , stil och fason nu slarvfia !!! Har provpyntat lite med en urna som jag fick av min man i födelsedagspresent , och lite annat tjafs . Så nu vet jag när det blir dax hur det ska se ut . Jag har sparat en kartong med ägg som jag ska blåsa ur och fixa till med decopage har jag tänkt och om jag inte startar snart så kommer det och börjat stinka vill jag lova . -Så skärpning nu , ta tag i planerade saker på en gång , slarvmaja !!!!

De säljer påskgodis på "hundaffären" oxå 3,98kr/hg , varför inte gå och köpa nu , medans det är billigt och alla sorter finns kvar inte bara de där otäcka dragerade lakritspinnarna och är det billigt kan man kan köpa dubbelt så mycket och hinna smaska lite innan ;-) -Så organisera dej nu människa så slipper du stressa runt och jaga billigt godis sen !!

Är det någon annan som håller på så här ...?

Love Lotta

38 kommentarer:

Sarah sa...

Just det ja...påsk är det ju snart! Jag är ju inte lagd åt det pyntande hållet precis men älskar att kika in här! Du pyntar och grejar så fint Loppan! Får se hur det blir med pynt här...stackars barn, det kanske inte blir mycket mer än påskris med lite fjädrar. Hur mås det annars? Hur går det med jobbsök? Själv mår jag sådär måste jag säga. Lilltjejen i magen mår fint men jag tycker det kan bli maj nu så hon kommer ut. Ha en skön söndag! Kram

Weisser Traum sa...

oh das sieht so verträumt schön aus. grüässli daniela

Jenny Oak Fae sa...

Jag ska nog inte påskpynta så värst mycket i år, mina ägg från förra påsken är redan framplockade, så mycket mer än så blir det inte...men godis blir det säkert..!

Fina bilder!

KRAM, Jenny

<3

Inas sa...

Ja, du! Jag är nog lika dan... Hej förresten... Jag gör nog allt i sista stund och då hittar jag inte allt och köper nytt och när jag plockar bort hittar jag det jag sökte eller så hittar jag det på sommaren eller till jul. men aldrig när jag ska ha det. Fina bilder du har. Ha en skön söndagskväll. Goa kramar Ina

Viola sa...

Här är en som äggat till det ett tag, fniss...idag blev det ett par till i protest mot snöovädret utanför fönstret...vill inte vara med om detta längre...tror jag går i ide igen, dina ägg blev helt underbara och din present är väldans vacker, få pigga upp mig med Beck ikväll, KRAM!

Vintage sa...

Jag älskar urnan,vilken present! du visar jättemycket fint klram susanne

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Härlig present, såna vill jag ha massor (tror du min man läser detta?) Tänker inte så mycket på påsken ännu, men snart. Skulle inte kunna köpa godiset nu :D det skulle ta slut.
Hoppas du får en fin vecka!
kram vännen!
nina

stina sa...

men oj ...är det mig du skriver om???
Godis är väll det ända jag köper i tid ..fast jag måste ALLTID köpa nytt när påsken kommer . Undrar varför???
Kram Stina

Lallis - liv och leverne sa...

Jodå; jag håller också på sådär;)
Och vad vacker urnan är!
Kram Lallis

Mitt smultronställe sa...

hej!
Du har så rätt... Jag skall försöka mej på sådana fina ägg som du hade förra året, tycker de är så fina!! Jag får sätta fart också, vi skall till fjälen nästa vecka. Känns jättefånigt att åka till snön när det enda man pratar om är vår!!!!

Ha en bra start på veckan. Camilla.

Lisas torp sa...

Klart man vill pyssla till påsk! Själv väntar jag med det tills jag kommer ner till torpet, det är ju där jag är i påsk!

Så fint du har pyntat - det ser så inspirerande ut!

Du verkar som om du längtar till storstan - hm...ska vi byta?
Är själv på väg neråt till, kommer nog att flytta härifrån till sommaren och hösten.
Det verkar som om vi har lite olika längtan.

Ha en riktigt skön måndag bland påskäggen!
Kram
Lisa

Anonym sa...

Jo, jag kan nog resonera runt sådär, men kommer inte alltid till skott. Och att köpa godis i förhand kan ju vara lite riskabelt. Åtminstone här hos oss;)

Anonym sa...

Jag har också släppt mycket av påsken och dess pynt, håller dock på att fixa lite fina påskägg här som jag kan lägga fram....men du sprider ju sån insperation så kanske det får komma fram lite mer ;o)
kramis/LenaS

Önskedrömmar i hvitt sa...

Jättefina ägg! Själv brukar jag inte pynta så mycket under påsken eftersom vi alltid firar den hos svärföräldrarna men i år har min som fått måla påskägg, jätteroligt o fina blev de! Har du något tips om hur i hela fridens namn man blåser ur äggen utan att drabbas av hjärnblödning, jag kunde knappt prata efter att blåst ut 3...
Ha en skön vecka med provsmakningen av påskgodiset,
kram Maria

Vit Gladiolus sa...

Ujjj så himmelens fina ägg!! ja du det är ju påsk snart!!
kraaam

Ewa sa...

Det må du tro att jag gör! ;-)

Vilka härliga påskägg.

Varma kramar i massor!
/Ewa

PS: Fler som slutat höra av sig nu... ;-)

Anonym sa...

Tack för din snälla kommentar ang. Märta & Bertahistorien. Visst är det skrämmande??
Oj, vad fina påskägg du har gjort!
Själv har jag bara kommit så långt att jag har målat tre ägg vita...
Hoppas jag hinner piffa till dem innan påsken är slut ;-)
Må väl!
Kram
Helen

Anonym sa...

Vilken vacker urna,tänk att ha en man med så god smak som köper så vackra saker till dig.
Du har gjort så fint,det kommer att bli vackert till påsk, det ser jag och äggen som du gjorde i fjol är ju jätte fina.
Kramar Stenlycka

Lotta sa...

Åh så fint du gör!!!!

Tack för de söta orden inne hos mig! Och visst kan jag skicka lite koppor till er, ni kan få dom som har börjat poppa upp inne i munnen på C, ajajajajaj!!!!


Varma kramar
Lotta

mimmuli sa...

Vet du... vi har här inte ens blivit av me snön ännu=)) Nu är det minus grader igen...kanske blir vi av me snön till midsommar kanske*fniss*hoppas de...ja du visst är de kul pynta påsk...och du har ju gjort de så fint redan<3 ja vill ha sådan söt liten vit kanin..som du har. Kramisar !

Annas skattkammare sa...

Haha, ja jämt! I huvudet! Men inte blir det mer gjort för det konstigt nog.. =)
Kram /Anna

KLARA LAVENDEL sa...

Hej och tack för gratulationen! Påsk ja, det tycker jag är svårare än jul. Jul längtar jag till, men påsk är bara där plötsligen. Färgen är också svår...gillar inte gult i inredningen. Men förra året gjorde jag kransar av björkris, pärlhönsfjädrar och vaktelägg. Det gillade jag! Ha engod vecka syster! Ingela

Ewa sa...

Kolla in sidan:

http://www.photography-cafe.com/

idag... ;-)

Kram
/Ewa

Tvert-om-tanten sa...

Hei Slarvmaja!

Ja, det finns flere... Dessverre...Det er bra å leve i nuet, men litt planlegging hadde vært på sin plass. Hater å ikke ha kontroll, så hvorfor lar jeg da alt flyte..?
Men jeg syns jeg er verre enn tidligere, og det skyldes at jeg enda ikke er kommet i orden etter innflyttingen, da blir det på en måte for mye med andre "happeninger" på toppen. Du har jo også flyttet - VI HAR EN UNNSKYLDNING, VI KOMMER STERKERE TILBAKE, LOTTA!!!

Kram fra Slarvlisa =)

mimmuli sa...

psst missa inte min utlottning;)

Anonym sa...

Oh jag var jätteduktig i år, satte in påskris redan för tre veckor sedan, det jag dock inte tänkt på är att riset redan nu är utblommat?? Så hur gör jag nu?? Köp nytt gör om *suck*
Kramar

Nygammalt sa...

Så vackra påskägg du har gjort. Tycker du är väldans duktig om du gör dessa saker i tid så slipper du all stress sedan.

Jag brukar inte påskpynta då jag sällan är hemma då, brukar oftast jobba. Men i år så har jag iaf köpt påskäggen på Panduro, dock har jag inga söta bilder att dekorera dem med. Så det är dags att köpa en skrivare med andra ord ;)

Kram"

Designe sa...

Superfina ägg och så fint i urnan oxå! Lite påskpynt blir d väl hos mig med men mest blommor :)
Ha det gott! Kram :)

Marie sa...

Vilken underbar urna du fick av din man Lotta och dina ägg är superfina!

Kramar Marie på andra sidan sjön. (Har ni också fått en massa eländig snö precis som vi? Usch och tvi, jag som trodde att våren hade kommit för att stanna.)

Majas skafferi sa...

Hej! Tack för tipsen om att börja i tid! :) Själv drar jag på pyntandet av den anledningen att det aldrig är tillräckligt städat känns det som! Gympapåsar på golvet, reklamhög på köksbordet..:(
Men påsken är så kort så det är klokt att börja nu..ha det bra!
Jättefina bilder förresten..

Frida sa...

Hej!
Vilka fina ägg du har gjort. Jag har köpt ägg som jag ska dekorera när jag får tid. Det är så roligt när man väl kommer igång.
Kram Frida

Ewa sa...

Tack vännen!

Ja, mycket märklig, och enligt loggtiden från samma ställe som "Elsa i Jordbro"... Hahaha... Att de bara orkar hålla på.

Idag ska minstingen på skidutflykt, och jag ska möta upp henne. Lite kyligt nu på morgonen, men blir säkert varmare på någon timme.

Varm kram
/Ewa

Marja Kristiina sa...

Nämen du... TACK för din kommentar, blev så glad för er skull :-)

Jag har pysslat med mera färger på de senaste tiderna men nu blev jag så sugen på att göra nåt i vitt -- tack vare dina härliga, inspirerande bilder!

Huggets!

MiaMaria sa...

Hej!

Vilka fina bilder på ägg och annat mums.....

Här händer det inget specciellt till påsk...tycker att den är lika snabbt över som den kommer...eller så är det så att min mamma pysslade så att det räcker än idag för mig...vem vet.....
Men du har gkirt det så fibt och det är lika bra att börja i tid...
Kanske jag kan lyckas få till något påskigt....

HA´en skön o grön vecka!
MiaMaria

Lilla Blanka sa...

Hej söta Loppa!

Ja, nu har jag verkligen lust att dra igång lite äggproduktion igen, ja påskägg så alltså..förra året var ju rena rama hysterin!

Hihi, ja, att planera i gooood tid och sånt är ju drömmen, tyvärr skjuter jag ofta på saker och ting ändå även om jag börjat tänka på sakerna väldigt tidigt...

Kram
Mia

Jennys Vita Villervalla sa...

Ja du... jag känner igen det där med att bestämma sig för att planera i god tid mm...
Påsken är visst det mysig men den hinner ju knappt anlända förrän man skall plocka undan pyntet igen, så jag lägger inte så mycket krut på det nu förtiden.
(Tacka vet jag juuulen, att få börja dona till 1a advent och sen hela December:)
Nu längtar jag bara till underbara Maj månad,med de första grillkvällarna mm.
Kram
Jenny

Guldkorn i min vardag! sa...

Vilket härligt tänk du har!
Här i norrland tar vi det alltid luuuuugnt...inget onödigt stressande:)
Billigt godis men på hundaffären?
Läcker urna du fått av mannen.
Själv håller jag på att trimma kvasten..
Go kväll på dig!
Kram Ulla-Bella

Floralis sa...

Tja... så där låter det i mitt huvud hela tiden... : ))
Planering, planering och sen så sitter man där ändå i sista stund. Fast det är väl en del av charmen också... : )) Jag slår vad om att jag inte hittar dom undanlagda påskäggen från förra året som jag skulle piffa till nu när man snart behöver dom. Tihii!
Ha det gott!
Anneli