tisdag 31 mars 2009

Barn och annat som växer !

Styrkan i det som det som växer och gror på våren får en att häpna , vilken kraft ! Lilla Lopppan och jag sådde fröer förra veckan och det växer redan så man hör riktigt hur det knakar . Vi odlar bl a hennes största favorit näst gräslök , storbladig persilja . När de andra barna väljer fruktsorter de gillar i affären , då går hon lycksalig och håller krampaktigt i en knippa persilja , men det ska vara av den storbladiga sorten , helst . Det är så skönt att ha små jordnära barn i sitt liv. När det blåser hårda vindar där ute så är det de som får en att fokusera och vara i nuet . De är ju som växter. De behöver kärlek , omsorg och gödning och en massa svängrum för slarvar man med det så växer de inte som de ska . Min lillpojk håller nu oxå på och växer så det knakar , och det gör riktigt ont , usch jag kommer ihåg ..... Man får hoppas att det inte är lika för de små gröna plantorna i vårat lilla växthus , så det inte gör ont när knopparna brister . Kan man ta lite alvedon i blomvattnet för säkerhets skull tror ni ?
LOTTA

15 kommentarer:

Viola sa...

Vilka härliga bilder som verkligen säger: VÅR och visst är det härlgit att så frön ihop med ungarna, det gjorde vi ofta när dom var små...ta tillvara på tiden för snart så är dom vuxna, jag vet...kram

Pysselpalatset sa...

Intet för intet som man kallar ungar för frön ibland... Kramar från Jeanette

helen sa...

Du skriver både så fint och lite roligt :-)
När min son var liten älskade han att följa med mig till trädgårdsbutiken. Han diskuterade odling av morötter och frågade efter div. olika fröer osv.
I många år efter att han hade slutat följa med, för att kompisar och annat lockade mer, så frågade personalen ofta efter "den lilla trädgårdsmästaren"...Nu går han mot 20, och har inte återupptagit sitt odlarintresse, vi får väl se, än är det inte för sent.
Kram
Helen

rosenskära sa...

Vad fint du skriver, jag blir alldeles rörd! Och sant är det, vartenda ord, är det något jag har märkt under den tiden jag varit hemma, är det att barnen behöver vår tid, inte våra pengar. Det är knasigt att jag skulle behöva bli sjukskriven för att jag skulle förstå hela vidden av det, hur mycket deras välmående betyder för mig...

Och din lilla loppa som äter persilja, så fint! Men jag tror du får hoppa över alvedon i blomvattnet, tror det hjälper lika bra att blåsa lite på dem...

Lena

Speja sa...

Ja, fy, växtvärk. Det har de här hemma också. Mycket tårar och tandagnissel. Och när min ene son fyllde år för lite sedan så önskade han sig pumpafrön. Han ska odla storpumpor och sälja, säger han.

Stenlycka sa...

På aprils första dag har våren kommit till oss, det blåser varma vindar och på min morgonpromenad gick jag förbi en liten skogsbacke och där blommade blåsipporna, underbart.Det är inget aprilskämt utan verkligen sant.
Jag minns med fasa min växtvärk när jag var liten, mor fick sitta och massera benen på nätterna när det gjorde som mest ont.
Det där med alvedon i blomvattnet är nog ingen dum idé.
Vårkramar från Stenlycka

LenaS sa...

Åh vad jag berördes av dina ord, dessa barn att de kan ge en så mycket utan att de egentligen inte vet om det, visst är det mycket sorg, rädsla och frustration i mammahjärtat mellan varven men de är ju så mycket mer värda än nånting annat på denna jord....tack för insperationen!
kramis/LenaS

Nygammalt sa...

Tror inte att det passar med alvedon i blomvattnet för växandet är ju livets gång, även om det kan kännas lite extra i hjärteroten =)

Har själv en systerdotter, som är mitt ljus, och hon fyller 10 år i år, helt galet!!! Jag har letat efter krummilurpiller men har inte hittat något.

Tack för dina fina ord hos mig. Och inte tror jag att du är för gammal ;) bara lite mer vis =)

Kraaaam.

Karin i Villa Grå sa...

Alvedon i vattnet, ja men absolut! Ha ha, det ska vara DU för att komma på en sådan smart lösning för de bristande knopparna!

Tycker så mycket om alla detaljer på dina bilder. Har du någon fan club eller kan jag helt enkelt hänga här i kommentarhörnan? ;-)

Massor, massor av villkorslös kärlek ska ösas över de små så att de växer sig riktigt starka. Sedan när det blåder kallt, för det gör det alltsom oftast, hoppas jag att det ändå är varmt och gott i själen.

Kram på dig!

Karin

stina sa...

Hejsan!
Ja visst är det härligt när det växer ...fast inte såååå härligt när barnen växer för det går ju så fort! Rätt som det är så är flickvännen och kompisarna mycket viktigare än lilla mamma !
Härligt med din lilla Loppa som tycker om persilja ...mycket järn.
Kram Stina
p.s ,,,jag tror inte att blommorna mår så bra av alvedon ....dom vill nog helst bara ha vatten, råkade vatna en fin blommande orkidee med citronsaft förra veckan och jag kan tala om att den blommar inte längre!

Noll54/Eva-Karin sa...

Urnan med blommorna ser riktigt Jean darc inspirerad ut! Vackert!!!!
Och det känns som VÅREN är här, härliga bilder!

Ea det så gott!
E-K/noll54

Nostalgi och Rosor/ Linda sa...

Åhh fy för växtvärk... Jag vet kompisars barn som skriker av smärta så hemskt.. Men min Sara har bara kännt lite...
Vilka härliga våriga bilder...
Kram kram Linda

oumberligating sa...

Ganska lungt på bloggen idag, i allfall den här tiden, vad passar då inte bättre än att skicka en heltvanlig "Onsdagshälsning" till alla gamla "bloggkompisar" av olika grad, vissa lite mer bekanta än andra.
Din fina och alltid trevliga blogg är alltid värd ett besök!
Ser att en det blir fler och fler här på blogger och en del har liknande namn, så om du inte känner igen Oumberlige Peter så bli inte orolig!
Mvh från Peter!
PS: Fast du Loppan är ju en gammal god bekant(ler)
Ha en fin dag!

Lotta sa...

Åh vad härligt med spirande växter. Det där med persiljan känner jag igen från vår 15-åring. När han var liten var persilja det bästa han visste och mina små tuvor med persilja i trädgården blev ständigt länsade! Nu har han lillasyster tagit över denna förtjusning. Härligt!

Växtvärk har tyvärr 15-åringen också fått i överflöd, tror att det lugnat ner sig nu. Men så har han också på ett år blivit längst i familjen. 17-åringen har stannat på 176 cm så han får se sig slagen med snart 10 cm av lillebror.

Ha en riktigt härlig helg!
Kram
Lotta

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.