tisdag 3 mars 2009

Det kliar i fingrarna !

Känner ni oxå hur det börjar klia i fingrarna så här när ljuset kommer tillbaka och fåglarna kvittrar i buskarna . Det är som om någon gammal nedärvd jordbrukar gen gör sig påmind . EnVilsen bläddrar i frökataloger , sätter kryss och viker hundöron där något lockar . Drömmer och fantiserar färger och höjder , perenna eller ett åringar , marktäckare för att slippa rensa och prydnadsgräs som ska rassla rogivande i sommarbrisen .
En vit rabatt i skuggan , en i pastellfärger framför häcken , stockrosor och riddarsporrar mot den vita garageväggen , och en småblommig klematis som klättrar sig upp i äppelträdet . En liten fröpåse här och en lite påse frö där ......

EnVilsen adderar ihop och ...... EnVilsen adderar ihop igen och ... men herre min gud och skapare !!!!! EnVilsen lägger frökatalogerna under kudden och drömmer vidare om sin blivande ...trädgård !!
Må era vägar för alltid täckas av rosenblad och lavendeldoft !

Lotta




26 kommentarer:

KLARA LAVENDEL sa...

hej! Det var roligt att läsa!! Ja, visst kan man drömma och planera! Jag skulle dessutom önska mig en James som på lätta ben skuttade runt och grävde upp små hål där jag kvickt placerade alla fina växter. Byggde en och annan pergola och sa att "det där är gjort på ett kick"! Men...jag stöter på sten varhelst jag sätter spaden, min jord ser inte så där svart och fet ut, mer som kakao...men jag har idéer och en trädgård fast den är inte direkt färdig än och blir väl heller aldrig det. Men har man en trädgård så är man aldrig ensam...eller sysslolös, hihi! Kram Ingela

Önskedrömmar i hvitt sa...

Känner igen mig i ditt inlägg. Varje år säger jag till mig själv att inte köpa på mig för mycket eller ha för storstilade planer, sen kommer man till en handelsträdgård full med de allra ljuvligaste små pelargonskott (billiga dessutom) och sen så försvinner det där "inte" ut genom fönstret;) Själv skall jag tackla kirschkål i år så rabatterna får nog vänta. Men en honungsros har jag planerat och skall försöka få att växa ordentligt...
Varför inte gå runt till vänner och bekanta och fråga om du får ta skott eller om de har för många plantor och du kan få någon. Trädgårdmänniskor=lyckliga=givmilda:))
Lycka till och söta drömmar,
kram Maria

Viola sa...

Jag är likadan som...bara längtar efter att få påta igen, vilka växter ska jag ha i växthuset i år...men annars har jag mest perenn så så många fröer blir det inte mer än i grönsakssängarna, din bild var underbar med rosorna, får jag ta den till min blogg coh du får så gärna ta med dig något från mig om det är något du tycker om, byteshandel alltså....fniss? Hoppas din dag varit bra, kram

Anonym sa...

Jag känner igen mig på pricken!! Hade för några dagar sedan skrivit en lååång beställningslista på fröer från Impecta, som jag hade lagt bredvid datorn, för att vid ett senare tillfälle knappa in den via internet. Dessvärre hann maken komma emellan, och ropade högt, att du har väl räknat ut hur mycket allt detta kommer att kosta ...osv.
Nää, det där är bara min önskelista, jag ska inte beställa ALLT det där, svarade jag, med fingrarna i kors. Så då fick jag så dåligt samvete, att nu har jag fortfarande inte gjort min beställning...
Underbara bilder du visar!
Kram
Helen

Frida sa...

Hej!
Ja visst börjar det att klia i fingrarna nu när vårkänslorna kommer.
Vilka underbara medaljonger!
Kram Frida

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Men tiden för planering börjar springa iväg, ligg inte på katalogerna för länge, snart är vi där :D Har du varit i den gula butiken ;) Köpte också, underbar doft!
Må så gott!
kram vännen!
nina

oumberligating sa...

"Du och Ja Lotta!" Klart jag alltid kommer att titta in på din "kantstötta blogg". Fast det beror på vad man väger in i ordet "kantstött" förstås. Din blogg är ju en av "pärlorna i cyberrymden". Fin, vacker och samstämd mvh från Peter!

Linneas Hjärtefröjd sa...

:D åh tack söta du!!
ja deär roligt, är så roligt att spendera tid i köket när när de är fint där...... :)

haha, kul läsning o fina bilder!!
ja, man kan ju alltid drömma :)
min kusin är trädgårdsingenör o har jobbat på ett jätte garden center..... man hittar myyyycke.... men..... ack så stora hål i plånboken.. hihi

ha den underbaraste onsdagen!!
kramar linnea

gamla skolan sa...

Kul inlägg !!! Visst längtar man och visst planerar man ! det skall oxå bli så kul att se det koma upp som jag planterade förra året . Kramar Susanne / den gamla skolan

Designe sa...

Jaa du man vill ha en prunkande trädgård! Jag är lite sugen på att sätta kronärtskockor..hörde att en annan bloggare sätter såna...de är ju såå goda!
Vilka söta hängen du har där i riset! Har du gjort dom?
Kram :)

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

Halloj!! Vilken härlig text du skrivit.. jag känner igen mig de kliar i mina fingrar också vill till landet och börja påta... fina bilder du visar oxå..ha en underbar dag snowwhite-sussie

Ewa sa...

Hej vännen!

Vilken härlig läsning, och det låter ungefär som mig och mina drömmar. Då inte BARA i frökataloger. När man adderat ihop, får man snällt lägga undan katalogen, och drömma vidare. Men drömmar är bra, och det ska man ha. Så trist livet vore annars.
Jag ska plantera lite borta i torpet, men där blir det mer humle, och så vill jag ha Lupiner. Nu trivs inte de lika bra här som hos er, där det kryllar av dem ute i det fria, men jag vet att det går. Har testat i min förra trädgår. Där ska även bli ett potatisland.

Kram på dig, och tack för alla fina bilder.
/Ewa

Marja Kristiina sa...

Snälla kan du mejla mig när du har tid? Har något att berätta och visa. Kramar!

merry_marja[at]hotmail.com

MiaMaria sa...

Hejsan Lotta!

Vist börjar det klia i fingrarna och en massa spring i benen blir det och man längtar ut...ut till sol och värme som ger en massa av energi.....jag får alltid en massa energi så fort våren kommer...längtar!!!!!!

Vilka fina bilder!!!!

HA´en bra vecka med massor av drömmar om våren!
MiaMaria

Maria sa...

Har insett att trädgårdsdrömmar kan ta många många år, men det är allra bäst att starta med buskar och träd om man vill ha det eftersom det tar ganska många år innan de tar sig.
Har du pysslat ihop de fina hängena?

Vit Gladiolus sa...

Ja himmel vad det kliar i fingrarna!!! hi hi! jag håller verkligen med dig!
Kraaaam

Tulipa sa...

Vilken vacker blomsterdröm!
Drömmar är viktiga!

Just nu jobbar jag på min, en utav dem skall sägas, och det är sååå kul!!!

Må rosor kanta din väg också...

Kram mariette

Lilla Blanka sa...

Hej goa Lotta!

Åhh vad jag håller med dig..och jag drömmer och längtar också!

Har puttat ner frön av olika slag som kommit upp som små livskraftiga små växter redan..åh vad härligt!

Jättefina "charms" som du visar..har du gjort dem själv?

Du undrade om min stora tallrikshylla. Den är ur-gammal, jag loppisfyndade den för nåt år sedan..tung som in i bänken, men jag tycker såå mycket om den.

Kram
Mia

Marie sa...

Visst kliar det i fingrarna efter att få greja ute i trädgården, åh vad jag längtar! Så mysigt att drömma och planera om hur man skulle vilja ha det.

Gillar dina fina hängen, har du gjort dem själv?

Ha en trevlig helg Lotta!
Kram Marie

Unknown sa...

Hello min kära vän!! Ja det är så otroligt roligt och spännande med all uppmärksamhet kring boken. Jösses, det är så att man vill nypa sig om och om i armen, det känns så overkligt. Precis som om man skulle drömma... Så just nu tänker jag bara försöka njuta av det. Men det är en konst det med, att uppskatta att komplimanger, hm, låt flumigt kanske.,.. kram petra

stina sa...

Hejsan!!!
Ja nog kliar det allt ...men var sjutton är våren??? Här kommer det snö varannan dag , det hinner precis smällta undan så kommer det ny!
Ja frissan ovanför systemet minns jag ,,,men den finns inte kvar,,,hela centrum är ju nytt med nya frisörer . Bobbys hårstudie och andra "poppiga"ställen!
Jag klipper mig på Lyckselevägen hos en tjej som jobbade i centrum förut. Nöjd ,,?! Ja men det blir alltid för kort!!! Hon fick ta bort ca 1 decimeter ull! jag klipper mig väldigt sällan ...
ha det bra i väntan på hösten!
Kram stina

stina sa...

Nä du ingen fru Humla!!!Fniss,,, En fru Jelena ,,,,nr 72!

Änglahem sa...

Hej kära Loppan,

Det har en viss förmåga att addera ihop sig till hiskeliga summor när man sitter och drömmer i katalogerna! En trädgård måste få växa fram.....kolla först vad som finns i landen...kan ju finnas lite att spara, eller t o m mycket vem vet?!
Sen blir ju en trädgård aldrig färdig, finns alltid något att lägga till, eller ta bort...eller planeras om. Så håll ut så har du snart en toppenfin trädgård du med.
Kolla runt vad grannarna har senare här i vår, skadar aldrig att fråga runt om du kan få en liten rotbit eller frö. Bara ett tips. Trivs dom hos grannen så lär dom ju trivas hos dig.

Ha en skön helg!
Kramar, Ulrika

Ewa sa...

Haha... Näe, ingen "Elsa från Jordbro" kommenterar längre, men jag har däremot sett henne skriva på ett annat ställe, i stort sett exakt samma ord/meningar, men då använde hon sitt riktiga namn. Och det var ju som jag trodde! ;o)
Men, det går inte att skriva anonymt här längre. Så det kanske är därför. För hos mig vill hon inte visa att hon är in.

Trevlig fredag/helg, du med.

Kram
/Ewa

Anonym sa...

Så fint du skriver. Jag vet inte om du bara stannar i drömmen om susande prydnadsgräs och prunkande rabatter, men det gör tyvärr jag. Trots att jag fantiserar om trädgårdsidyll à la Tascha Tudor (eller vad hon nu heter).

Älfgärdet sa...

Jamenvisst är det så! Känner precis igen mig. Man får ju så mycket plantor ur en fröpåse så plantorna blir ju så billiga jämfört med att köpa färdiga!!! hrm... Men inte blir det så billigt direkt när det är så mycket man vill ha! & inte är det så att de bara är att gräva ner & vattna heller...I år bestämde jag mig för att ligga lågt med perenner men lyckades få med en påse iallafall. Läste på den att den skulle ut i kylan så jag måste sno mig!
Av någon anledning så när du skriver EnVilsen så går mina tankar alltid till den helt underbara 70-talsfilmen Dunderklumpen! Jag var tvungen att googla & kolla om det var så att det var nån i den filmen som hette just EnVilsen :D. Men det närmaste jag kom var En-Dum-En...! Måste kanske ändå vara det som låg i nostalgiminnet. Du ger mig en härlig tillbakablick varje gång & det njuter jag så av!
Trevlig helg!