tisdag 14 april 2009

Påsken till ända !

Stinn efter all påskmat och godis . Blåmärkt efter alla dåliga landningar med kvasten , det är attans att man bara får ut och köra en gång om året , man får ingen flygvana .Annars har jag haft en jätteskön och trevlig påskhelg med goda vänner, släkt och familj.Vilket väder sen .... här behövdes det inte målas på några fräknar inte , de kom ändå . Jag har njutit av att bara vara . Jag lägger bort alla måsten när jag har gäster , mer än att vara trevlig då , hur svårt är det för en sån som jag ..... ;-)
Tvätthögarna växer i tvättstugan , dammråttorna samlas i hörnorna och deklarationen ligger snällt och väntar . Medans EnVilsen sitter på en stol i solskenet och äter glass , småpratar med sina föräldrar och tittar på barna som sparkar boll . Men i morse var det för mörkt och tidigt för att det skulle kännas trevligt när man gick upp . Var tog solen vägen , alla gäster och påsken ... var allt bara en dröm ? Skakar försynt på porslinshönan på bordet i köket .... tom , inte en godis kvar , allt är slut ! Okej då , men måste det bli så kallt och grått på en gång ??? Hämtar den vackra stickade sjalen jag fick av min allrasötastesyster och lägger om axlarna och värmer vatten till en cappucino .. bakom kaffeburken ligger en påse M&M´S , mitt favvogodis , som jag fick av mamma i påsk , att gömma och ta fram att äta en tråkig dag , plötsligt ljusnar det och det drar lite i ena mungipan ......
(Vid Alvastra klosterruin hade vi picknick på alla påskmatsrester)
.....kanske är livet inte så orättvist i alla fall , kanske är det tur att det kommer lite gråa dagar ibland , så uppskattar man även de små solglimtarna lite mer.
Tomma karamellpapper och äggskalskras !
Lotta

23 kommentarer:

Annas skattkammare sa...

Haha, jag undrar detsamma.. vad hände med solen och värmen, jag sitter med fleecetröja och scarf på mig! Men jag har en klubba i munnen så jag tröstar mig med sockret jag med!! =)
Mysig helg du haft..
KRam /Anna

helen sa...

Visst är det vemodigt när en härlig högtid/ledighet tar slut.

Precis som du säger, behöver vi nog den grå vardagen, för att glädjas åt de guldkantade stunderna...

Så fina bilder du visar! Hur romantiskt kan det vara att ha picknick vid den vackra klosterruinen?!

Själv klarade jag landningarna med kvasten ganska bra, men, aj, vad jag har ont i baken...nästa år blir det ett bredare kvastskaft!!

Kram
Helen

Karin i Villa Grå sa...

Ljuvligt inlägg! Nästan så att jag också börjar att sakna påsken!

Haha hahaha ha HA HA HA HA HA HAAA HA Har du inget körkort ha ha ha HAHAHAHAH AHAHAHAHAH ahahahahaha ha ha haha a ha ha haaaaaa..!!! Alla vuxna, mogna människor har ju körkort! HA HA HA HAAAA HA HA HA!

Kram!

Karin - mallapa ;-)

Trädgårdsingenjören sa...

Hade lite samma känsla idag när man vaknade & påsken allt för snabbt var slut, verkligheten kom fallande över en lite för snabbt. Men här har vi sol iaf och pelargonerna ska få ny jord runt rötterna!
Fin blogg!
Kram Gry

Mifflan sa...

Och så var påsken slut. Jag har inte ens en liten godisbit kvar... Så fantastiskt vackert du har det omkring dig. Du kan gott sitta i lugn och ro och strunta i dammråttorna. Jag skall a l d r i g presentera "hemma hos" bilder från Mifflans värld :)

rosenskära sa...

Här skiner solen fortfarande, tack och lov! Trots det satte ajg i mig den sista kardemummaknuten för en halvtimme sen, synd om den ska torka...

Underbara bilder från Alvastra, där var jag som barn, men då var det ju inte så roligt förstås, skulle gärna se dem igen!

Lena

Inas sa...

Hej Du!

Härligt att du har haft det bra under påsken... men visst känns det tomt... och nu ska man plocka undan allt och det var ju nyss som man plockade fram allt... hm... M&M är inte helt fel bra att du glömt bort dem så du får njuta lite längre. Ha en bra vecka goa kramar Ina

Stenlycka sa...

Du skulle åkt med Strega Airlines, resan gick jätte bra och landningen var perfekt,skönt att så här efter påsk inte ha ett enda blåmärke.
Ja, det är lite trögt idag.. och så skulle man gå till jobbet också, efter att ha haft en underbar påskhelg med mat, goda vänner och så underbart väder.
Vilken söt liten påskgumma du har!
Ha nu en bra vecka!
KRAMAR

Jenny Oak Fae sa...

Vilket fint inlägg vännen...både vad det gäller ord & bild..!

STOR kram från Jenny

<3

mimmuli sa...

Så fint du skriver<3 Härliga bilder. Vi hade en annorlunda Påsk iår..barnen åkte till min mamma...jag o min man var ensam hemma med hundarna (har dom två taxarna med tre valpar kvar) Vi hade så många planer..men vi blev sjuka...influenssan =/ Så vi har verkligen suttit i soffan i mysat istället för att åka överallt..kanske var de bra bara att vara hemma=)Men gissa vem som hade tid att palnera alla sorts inredningar...stackars min man vill nog aldrig bli frisk han får uppfylla några ideer (igen=)*fniss*

Kram <3

psst.. Va gullig liten påskkärring=)))

Speja sa...

Efter regn kommer solsken, för att använda en gammal sliten klyscha, vilket jag egentligen förbjudit mig själv att göra. Men vad sjutton, det var alldeles nyss påsk och då tänjer man ju på både byxlinningar och andra gränser så då kan jag väl få tänja på mitt språkbruk. Himmel vad babbligt det här blev. Stackars dig, nertjatad av mig. Ha det bra.

Frida sa...

Hej Lotta!
Känner igen det där med vemodet när något trevligt tar slut. Men det verkar ju som om du har haft en trevlig påsk, vilken söt påskkärring!

Snart är sommaren och värmen här på riktigt!

Kram Frida

Millas hem sa...

Härlig läsning!!

C

Millas hem sa...

Härlig läsning!!

C

Lallis - liv och leverne sa...

Vi har haft halvbra väder kan man väl såga. Men ja..molnen och regnet och allt vad det kan vara som man inte uppskattar så väldigt mycket, måste väl få finnas där som en motsatt påminnelse om vad som kan vara istället. Eller så nöjer man sig bara med: efter regn kommer sol.
Eller nåt.*s*


FIna bilder och vilken söt påskkärring!
Kram Lallis

Guldkorn i min vardag! sa...

Hasta Kvasta på dig, såg en skymt av dig när jag svepte förbi. Klart att de är e där grå dagarna som får en att leva opp när solen äntligen visar sig.
Vi hadde gråväder torsd,fred, lörd,men så söndag kom solen och jag blev så hjärtinnerligt glad!
Kram Ulla-Bella

Lisas torp sa...

Det låter betryggande att du har haft en skön och avspänd påsk!
Samma här kan jag säja - och vädret - ja, vädret, vilket flygväder och vilken sikt man hade från kvasten! Jisses du, och nästan fullmåne också!

Ha nu en skön helg snart med mycket godis igen!
Kram
Lisa

Smultronlycka sa...

Hej!Vilken söt påskgumma :)Jag gillar ditt bloggnamn ;) Det är så sant som det är sagt att vi uppskattar nog solen mer när det finns sämre dagar..Annars skulle vi nog ta solen för given om den alltid fanns där!Ha det gott!Kram Anna

MiaMaria sa...

Hej Lotta!

Ja nog behöver vi allt lite gråa dagar emmelanåt...fast inte för ofta....

Låter som ni haft en härlig PÅSK...och lilla loppan är ju så söt......

MiaMaria

Ardisia sa...

Om det tröstar dig liiiite så har det varit lika trist (och kalla) väder här idag.

KRAMIS

Unknown sa...

Så otroligt mysiga och charmiga bilder vi får se idag! Tittar alltid in hit men nja, jag brukar liksom aldrig kommentera, men nu tänkte jag allt lämna ett spår efter mig. Du visar alltid så mkt vackert och jag blir alltid så glad av dina kommentarer hos mig. Tack för din inspirerande blogg. Kram Petra

Maria sa...

Hej Lotta!
Verkar som om er påsk varit skön!

Det blev ju toppen i ert glashus. UNgefär som jag tänkte mig att du skulle kunna ordna till det när jag skrev kommentar till dig tidigare när det fortfarande var oinrett.
Är alldeles avis på ditt underbara skafferi! Precis ett sådant som jag önskar mig någongång. Gör nu det bästa av ett ordinärt 80-talsskafferi och pyntar det med hyllpapper och fina burkar, men det är trångt som attan.

oumberligating sa...

Hej "Loppan"! Nackdelen med att en blogg blir större och större är ju det här med att hinna med allt, har varit dålig på att kommentera, men jag hänger självklart med i alla fina bloggar som din! Idag har jag ägnat min morgon att läsa ikapp allt jag missat och tittat på alla fina bilder hos dig!
Nu vill jag samtidigt önska dig en fin Fredag och en skön helg!
Kram från Peter som har en dröm att Oumberligating just ska handla om bara oumberligating som i början, men var sak har sin tid(ler)
Ha det bra på alla sett!