tisdag 28 april 2009

Vårtecken !

Många visar vårtecken på sina bloggar nu kors och tvärs , och EnVilsen vill ju inte vara sämre . Fast nu känns det lite B med vårtecken , för termometern visar ju på sommarvärme ute . Jag har ju inte mycket till trädgård , de som bodde här innan gillade mer den avskalade stilen och det enda de hade , ett magnoliaträd tog de med sig när de flyttade . LillLoppan och jag "tröck" i alla fall helt spontant ner några lökar i höstas och nu blommar de som sjutton . De här inte bara blommar de doftar något så otroligt . Jag fick lov att gräva upp en och ta in och man blir alldeles euforisk av doften . I en hörna står en stol och meningen är att det ska bli en matta av scilla och pärlhyacinter där något år .....? Där ska jag sitt i skuggan och läsa prosa och dricka is te i sommar ...eller nåt . Ett vårtecken är väl oxå alla dessa små underbara buketterna som man får , den här innehåller b l a kirskål och det uppmuntras att plockas av , och så får man användning för alla små pressglasvasar oxå .
Nu ska jag ta tag i något som mannen sa innan han gick att han skulle göra när han kom hem , men jag blir så otålig ibland , ja ni vet ;-)
Ha en fin tisdag !
LOTTA

19 kommentarer:

Ewa sa...

Ååååå.... Va fint. Jag såg lite vårtecken igår jag också, även om vi ligger långt efter er.

Ha en fin dag!

Kramelikram
/Ewa

helen sa...

Åh, så härligt med vårdoftande hyacinter i sin egen trädgård!

Såna skönheter är nog bara att glömma för en norrländska som jag...

Jag har provat, så jag vet.

Ja, vi ligger ju lite efter i vår-och sommarspaningen, häruppe.

Snön finns kvar, men har faktiskt krympt massor den senaste tiden.

Skönt!

Ha en härlig dag!

Kram
Helen

Trädgårdsingenjören sa...

Det där med att sitta i stolen med te och läsa lät som en god idé!

Kram Gry

rosenskära sa...

Jag planterade ju blå hyacinter för ett tag sen, de står på farstutrappan och sprider den ljuvligaste väldoft, men rangliga har de blivit så några har fått komma in och agera väldoft på toaletterna!

Det ser sååå najs ut med stolen under trädet (är det en pil?), och nog vill man gärna sitta där en stund och vicka på tårna...?

Kram/Lena

Kerstin sa...

Hej på dig Vilsen!

Kul att du vill vara med och tävla...det gör mig glaaad! Jag brukar ju vara härinne hos dig och smyga titt som tätt, men kommenterar sällan, sorry!

Jag gillar din blogg iallafall!

Kramar Kerstin

Mette J sa...

Det där med att vara otålig känner jag igen mig på:) Min man brukar sucka åt detta...he he...men vi vill och ser så olika på det där. Jag tycker det är roligt att få hålla på här hemma och många saker har blivit gjorda just för att jag är lite ivrigare. Vilket jag egentligen tror att han tycker är skönt ibland. Han är så mycket noggrannar än jag, men då tar det ju så mycket längre tid innan det är klar...
Lycka till med dina projekt!
Mette

Nygammalt sa...

Ja vi vet ;)

Så fint du håller på och fixar på er tomt. Hade några lökar inne runt jul...men i en liten lägenhet ska man nog inte ha flera på samma ställe...speciellt inte där man sover...kan säga att jag nös väääälidgt ofta.

Perfekt att använda sina fina pressglasvaser till de fina blommorna.

Och du, hur söt är inte Lilloppan som försöker smuggla hem sand...åhhh.

Kram!

hemma hos lilla mej sa...

Vad fint med vårdoftande hyacinter i trädgården.Det lät mysigt.Dricka te och läsa bok lät oxå mysigt.Ha en mysig dag kramiz ~~~RITA~~~~~

Designe sa...

Åh, så läckert med hyacinter i olika färger! Ovanligt med hyacinter så här på våren! Så mysigt med stolen där i trädgårn oxå! Va synd att de tog med sig magnolian..de som är så vackra!
Ha det gott i trädgården!
Kram :)

Stenlycka sa...

Vilka fina hyacinter, jag tycker det doftar på minner om jul en underbar doft.
Jag köpte några gula hyacinter till påsk, nu när de har blommat över, har jag tryckt ner dem mellan stenarna, skall bli spännande att se om de blommar nästa vår.
Sådan små söta buketter är underbart att få spelar ingen roll vad det är för blommor eller annat grönt, bara så ljuvliga.
Ha en bra fortsättning på veckan i Östergötland!
KRAMAR

MiaMaria sa...

Hej!

Det var ju vackert vårtecken....hyacinterna är ljuvliga.....

Hoppas allt är bra med dig!
//MiaMaria

Annas skattkammare sa...

Underbara vårtecken! Stolen ser ju superskön ut att slå sig ner i i sommar! Så härligt med hyacinter! De doftar ju ljuvligt!
Kram /Anna

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Härliga vårtecken du visar! Vad mysigt med hyacinterna! Visst är det väl så att de små buketterna plockade av barnahänder värmer mest! Synd på Magnoliaträdet! Och du, ställ dit en stol till så komer jag!!!
Fortsatt skön vår vecka!
kram vännen!
nina

Bibbi sa...

Sån härlig bild på hyacinterna! Man känner riktigt doften. Hoppas du och lillloppan får till en liten trädgård i allafall. Roligt för både barn och vuxna. För att inte säga avkopplande. Om man gillar det vill säga...
Gillar tanken på att sitta i stolen och solen med blommor runt fötterna;-)
Tack för att du förgyller min dag!
Kram

Lallis - liv och leverne sa...

Underbart med vårtecken:)
kram Lallis

Jenny Oak Fae sa...

Så härliga bilder...kan nästan känna hyacintdoften..!

: )

KRAM, Jenny

Broarne sa...

Ja nu är det mång små fina buketter som kommer in...som sagt. Min dotter plockade gräslök och blandade med blommor, den tog liksom över doften.
Annmarie

Frida sa...

Vilka härliga bilder! Hyacinter doftar ju så gott.

Vill passa på att önska dig en härlig Valborgshelg!

Kram Frida

Unknown sa...

Vackra bilder visar du iallafall. Men det kan kanske vara lite skönt att du kan börja från början och bestämma allt med din trädgård helt själv.Ler. Jag tror nóg att jag misst lite av dina inlägg så därför måste jg ta mig en kopp och titta ikapp, ha nu en trevllig valborg! Kram Petra