tisdag 4 augusti 2009

"Du e envis som en gammal get , Lotta "

Varför envisas man med vissa saker egentligen ? Varför är vissa saker så viktiga för en att man bara vägrar kompromissa ? Vad kan det vara värt att få sin egen vilja igenom , framför andras ? Är det för att man måste hävda sig och framstå som den som är bättre och klokare , eller är det faktiskt så att man har erfarenheten i ryggen och visheten i träskallen .

Jag är envis som synden , men bara när det gäller människor jag känner ordentligt eller när jag är så tvärsäker på att jag verkligen har rätt och ingen kan bevisa motsatsen . SÅ varför envisas jag med att ha det där gamla fönstret på byrån , det ser helt snett och oproportionerligt ut . Nej fram för lite fler kompromisser här i världen , då kanske det inte skulle bli så många krig .

12 kommentarer:

LenaS sa...

Visst är det väl så att kompromissande och respekt går hand i hand för att underlätta här i livet....
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

gamla skolan sa...

Välkomna hem igen ! Jag kan också vara envis ibland , när jag är tvärsäker på min sak ! Men annars är jag nog ganska prestigelös . Precis som du säger handlar det om att kompromissa ! Tack för din fina kommentar på min blogg , det värmer ! Kramar Susanne / den gamla skolan

Uttan sa...

Hittade hit :)
Här finns mycket vackert att titta på och jag titta runt mer.
Det är bra att vara envis och jag tycker det ser bra ut med fönstret på byrån.
Ha en bra dag!
Kram!

Les Cotrions sa...

Oh I just love your window! It looks so charming and nicely arranged!
I'm at home today! I've got a flu and it isn't a big pleasure...it's so hot! I hope to be better tomorrow, so I'll be able to go to the beach!
Have a nice day!
Hugs
Vale

promenader på landet sa...

Härliga funderingar du är så klok! Må så gott och visst tjänar man på att kompromissa ibland! Kram från Maria

My home is my Castle - by Kari sa...

Nydelige bilder :)

Huset jeg viser på bloggen min er dessverre over min prisklasse ;)
Det koster over 6 millioner NKr !!!
Men vinner jeg i lotto så.... ;)

Ha en fin kveld
Klem,Kari

MiaMaria sa...

He Lotta!

En envis loppa också...fast jag kan nog trösta dig med att i denna blogg värld är vi nog en HEL massa som är sååååå envisa....vill o kan....

Blev ju vackert med fönstret på fina byrån......

Hoppas allt är gott o att du har det bra!!!!!

Må bäst!//MiaMaria

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Välkommen hem!
Jasså du är envis du, jo det kan jag också vara. Det blev ju riktigt charmig med fönstret där på din fina byrå!
Ha det gott!
kram vännen!
nina

Lilla Blanka sa...

Hej goa Lotta!

Hihi, jag kan också vara grymt envis ibland. Men det kan ju faktiskt vara bra att vara envis..man ger ju te x inte upp i första taget, utan kämpar envist på med det man vill klara osv
Fast man får ju inte vara för envis hemma i familjen utan alla får sin röst hörd, och det brukar bli bra i slutändan ändå :)

Tycker det är fint med både fönster och byrå sådär!

Kram
Mia

Tanja sa...

Hejsan!

Va kul att du hittade till mig och vill vara med i min tävling! :)
Du har en jättefin blogg. Läste just inlägget om det fina symaskinsbordet och måste säga att du har en duktig man som man inte ska klaga på men din variant på bordet blev mycket finare! ;)

faster atta sa...

Det är väl inget fel i att vara envis och stå för sin sak, bara men inte blir dumdristig... ti-hi... ! Jag tycker att ditt fönster är jättefint, har precis köpt ett själv fast lite mindre som jag tänkte måla vitt och montera in lite hönsnät i. Så att man kan ha det som "anslagstavla", maken är väl inte lika övertygad om användningsområdet...

Tant Brun sa...

Men hej
Va kul att du tittade in hos mej, och jag har tur som fick kika in hos dej. Vilken mysig blog du har. jag behöver inte kompromissa med någon för att komma tillbaka till dig. Du skriver såååå bra.
Kram Bibban