fredag 21 augusti 2009

Ljuva pasteller !

Varför är jag så barnsligt förtjust i ljuva pasteller . Min första lägenhet fick jag när jag var sjutton och den gick bara i rosa . Mormor och jag smög i tvättstugan och färgade dukar och spetsgardiner rosa på löpande band . På den tiden och det var way back vill jag lova var det svårt att hitta inredningsdetaljer i rosa , men tur jag hade mormor hon färgade lakan och vävde en trasmatta i rosa med vita ränder .Tanterna i vävstugan tyckte det var lite väl färglöst som dom sa och tyckte nog att mormor kunde slå i lite flera färger ;-) Den mattan har jag kvar , väldigt sliten har försökt laga den genom att sy en kant runt hela och den är mig så kär . Det öppnade en underbar affär i Vällingby på den tiden och man hade aldrig sett något liknande den var full av vackert och ljuvt , den första Shabby chic affären jag sett . Där köpte jag min första ängel . Min andra lägenhet fick jag när jag var nitton där gick möbelemanget i ljusgrått och ljusgult , med lite instänk av rosa , då började Ikea få lite färger och sina lackbord som man gärna köpte i olika färger . De ni ! Ja nu vet ni ju vad jag har för färgskalan här hemma hos mig , mest vitt och lite mörka träslag , men jag faller som en fura för vissa färger fortfarande .

Färgen på de här flaskorna är ju obetalbar tycker jag , en färg att drunkna i . Färgen på brödboxen är oxå en jag inte kunde motstå , jag köpte den på en loppis i somras. Nu är det fredag igen gott folk , jag hoppas ni får en magisk helg så här i sommarens sista självande andetag !

Love Lotta

23 kommentarer:

helen sa...

God morgon, Lotta!

Jag har också alltid älskat rosa, och att läsa ditt inlägg fick mig att minnas glädjen i att få inreda sin första lägenhet. Och att upptäcka de små, mysiga inredningsbutikerna som man aldrig hade brytt sig om tidigare.

Det fanns en underbar sån affär som hette "Tant Gredelin". Du kan ju bara gissa i vilken färgskala de flesta sakerna gick i ...

Ljuvliga minnen, liksom dina bilder!

Ha en härlig helg!

Kram!

Unknown sa...

HIhi, ja du jag har också alltid varit så förtjust i pastellfärger, jag tycker att om man väljer de som känns lite smutsiga i tonen så blir det en såndär trollsk kännsla, nästan som i en saga! Min man dock brukar säga (när det i bland blir för mycket), du Petra... hmprf... det vore ju faktsikt trevligt om det kändes som jag också bodde här... hihi
Kram petra

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilka härliga bilder, jag är ingen rosaälskare, har nog alltid varit en pojkflicka som avskytt rosa och rött, min första dotter fick knappt ha rosa kläder första året ,o) men sen vände det lite så alla så alla mina tjejer är rosafrälsta och gärna haft rosa kläder innan de kommit lite i ålder. Sen för några år sen utvecklade jag en kärlek till rött, en kärlek som bestått ;o)
Ha en fin helg!
Kramis/LenaS

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Härligt att höra om din första rosa lägenhet!!
minns min första...sååå mysigt , ha ett eget hem att inreda o pynat just som man ville...o så kul det var att städa då:)))


~~♥ Kramar Millan ♥~~

Ewa sa...

Rosa är fint. Jag hade också rosa i min första lägenhet. T.o.m kaffebryggaren var rosa!

Fina bilder... Städar för fullt, och ska fortsätta nu efter matuppehåll.

Kramis
/Ewa

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Mmm gillar också pasteller, hade också mkt rosa förr men också vinrött.
De där flaskorna är så fina har också ett gäng. Fin brödlåda du hittat!
Ha nu en goer helg!
kram vännen!
nina

Nygammalt sa...

Hej Lotta!
Vad roligt att få höra din berättelse! Tycker också att dessa färger är så fina.

Och jag kan riktigt se hur du och din mormor smyger och färgar textilier i tvättstugan =)

Kram.

Ingmarie sa...

Så glad jag blev över dina ord!!!!!
det blir nog bättre framåt natten....

trevlig helg!

Viola sa...

Jag känner igen mig när jag läser ditt inlägg..) har alltid vurmat för svaga pasteller i rosa..är så vackert och milt...) önskar en skön helg, kram

Jenny Oak Fae sa...

Så vackra bilder...och så vackra färger! Jag ÄLSKAR pasteller, allra mest rosa..!

: )

Önskar dig en fin & skön helg!

KRAM, Jenny

<3

My home is my Castle sa...

Herlig historie om teppet ditt :)
jeg har og alltid vært så glad i rosa, så du er ikke alene ;)

Nydelige bilder du viser, som alltid..

ha en fin helg :)
Klem.Kari

bikim sa...

Dear Lotta, such a lovely story! love the colours on your photos.
Have a nice weekend,
Rosa

Lisas torp sa...

Hej tjejen och tack för titten hos mej! Du är uppe med tuppen idag trots att det är lördag!:)

Ja, nu är det tvagning som gäller! Ja, riktigt läbbigt är det med flunsan, man kan bara hoppas att det inte blir ngt "stort"!

Jaha du, så du var/är mera för pasteller förstår jag. Jag vågar knappt berätta vilka färger min första lägenhet hade på Odengatan i Sthlm: skrikande orange väggar och mörkblåa snickerier och en hel bajsbrun fondvägg! Det du! Blir nästan kräkfärdig när jag tänker på det. Målade även mitt gamla svarta piano i orange!!!Yääääcckkkk!!
Men den perioden gick över snabbt, sen har det varit mycket vitt och naturfärger, med en och annan avstickare i Kleinblått,rosa och trukos!
Ha nu en härlig helg! Här regnar det som attan!
Kram
Lisa

Märta sa...

Roligt att höra om dina första boenden. Vi inredde vårt gemensamma hem i slutet av 70-talet. Tyvärr hade jag då inte hittat känslan i vårt gamla hus (1909) så det blev en hel del 70-tals möbler, sen har det ändrats lite grann. Men nu har jag hittat rätt, men jag kan inte byta ut allt här hemma men en del blir nu ommålat i vitt.
Grattis! till din vinst hos Pysselpalatset!
Gillar du utlottning så titta gärna intill mig jag lottar ut en gullig klocka!
Ha en skön helg!
Märta

Luiza sa...

Vilken fin och inspirationsrik blogg du har.
Tänk vad mnan hittar när man går en bloggrunda.

Visst är det något speciellt med speglar... själv har jag en passion för gamla ramar.
Trevlig helg.
Luiza

Frida sa...

Vilka fina bilder du visar, snyggt med de rosa blommorna i flaskorna.
Kram Frida

Hanna sa...

Så fint.
Hanna

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

Gokväll!!
Jag känner igen det där med första lägenheten jag hade allt i rosa ja med dukar porslinsfigurer mm.. fina blommor i vasen.kram sussie

Moa - En magisk purt... sa...

Tjusigt värre!

stina sa...

Hejsan!
Min lägenhet på Skattegårdsvägen var helt rosa!!! Badrummet målade jag ilskärt......
Jag tänker så det knakar ...vilken affär var det ?? har ett svagt minne av att det låg en liten affär bredvid Rickards skivbar..fast detvar nog på 70talet,,,,.
Kram stina

Annas skattkammare sa...

Visst är det så.. man har vissa favoritfärger som följer med genom livet.. Brödboxen och flaskorna var såå fina.. Hoppas du haft en bra helg!
Kram /Anna

MiaMaria sa...

Hej Lotta!

Jo men visst hat man prövat på både lila o rosa(har haft ett lila sovrum...väggar alltså...men då var det ganska fräckt o fräsch)...men till slut har man hamnat rätt....vit bas sedan går det ju att kombinera med vilken färg man vill......just nu väldigt färglöst......

HA nu det så gott///MiaMaria

Jessica sa...

Vilka ljuvliga flaskor :D