onsdag 19 augusti 2009

Spegel , spegel .....

Det är något häftigt med gamla speglar . De som tilltalar mej mest är de med krackelerat glas eller lite dimmigt glas . Jag är nästan rädd att titta i dem för jag tror jag ska få se någon annan där i dom än mej själv . Lite grand som när man lekte "Svarta Madam" på toaletten när man var liten . Kommer ni i håg ? Man släckte lampan och ställde sig framför spegeln och knep ihop ögonen hårt eller att en kompis stod bakom en och höll för ens ögon hårt . Sen rabblade man - Jag e inte rädd för svarta madam ..jag e inte r......o s v . tio ggr eller nåt sen fick man titta . Ni kan ju bara gissa vad man trodde att man såg , det bara flimrade ju framför ögona och man såg de mest hiskeliga saker i den spegeln . Men i de här gamla som man hittar på loppisar och annar kanske inte innehåller några svarta madamer direkt får vi hoppas . Men det skulle inte förvåna mig om jag nångång skulle få se ett annat ansikte än mitt en dag där i sprickorna . Ett som etsat sig fast från en svunnen tid . hur förvånade ska vi inte bli båda två där vi står öga mot öga , gnuggar oss i dom , tar ett steg ifrån, går fram igen och kikar lite närmre . För att sen förskräckta vända på klacken och springa därifrån . När jag var liten tog jag ibland mammas handspegel , höll den framför mig och vinklade den så att jag bara såg taket och gick . Har ni provat det ? Det blir en besynnerlig synvilla som gör det svårt att gå ordentligt framåt på golvet . Man värjer för taklampor och kliver över höga trösklar , prova ! Det är något magiskt med speglar , jag vet inte vad det är eller hur hur många man kan ha innan folk tror att man har Narcissus fasoner eller att man blitt skvatt galen . -Spegel , spegel på väggen där ...................................

LOVE /LOTTA

Det värsta är att det har var inte alla speglar jag har , och den sista är rätt ny och från ett stort känt möbelvaruhus och förmodligen den bästa om man sätter den mittemot en annan spegel . Ett måste för alla gamla damer som inte vill ha kuddavtrycket kvar i håret under hela dagen ;-)

29 kommentarer:

gamla skolan sa...

Hahaa ! Svarta madame leken hade jag helt glömt bort , men visst har man lekt den !! Så många fina speglar du har ! Kramar Susanne / den gamla skolan

Ardisia sa...

Heeej!
Vilka fina speglar du har! Jag gillar också gammalt klackererad glas, spanar alltid speglar på loppis.

Svarta Madame- leken kommer jag ihåg vi lekte hos farmor med kusiner :)
Ha det bra, kram Ardisia

Bibbi sa...

Oj så många vackra speglar! Riktiga fynd.
Svarta Madame minns jag inte, kanske inte är så norrländskt...
Däremot ser jag en en annan i spegeln nästan varje gång jag tittar dit. Där är inte bilden på unga snygga Bibbi utan en TANT!!!
Jag har funderat på att ta hjälp av någon spökjägare...
Tills dess undviker jag alla speglar.;P

Kramen

Jenny Oak Fae sa...

Oj vilken fin spegel-samling du har!

: )

KRAM, Jenny

<3

Anonym sa...

Otroligt vackra speglar, och spännande och rolig berättelse...
Den sistnämnda har jag här någonstans, på ett väl gömt ställe. Skulle vilja sätta upp den i badrummet, men hittar den inte...

Kram
/Ewa

PS. Tack för dina fina ord inne hos mig.

Lycka är ~ Onnea on sa...

Så många fina speglar du har.
Vi har också en gammal och lite dimmig spegel. För nån kanske det skulle höra till soporna men för mig är den riktigt fin!
~Marita~

Ett Vitare Hem sa...

ja jag har också en kärlek till gamla sprglar gärna med defekt glas och som du säger ibland blir känslan så stark att man ska se nån annan i dem när man tittar i dem....
Ha en fin kväll!
Kramis/LenaS

My home is my Castle sa...

Jeg elsker speil og her viser du mange lekre :)

Klem,Kari

Viola sa...

Hur många speglar har du ...:-) egentligen...verkar vara här som det är med mina tavlor...massor av dom och vackra det var dom dina alla som vi fick se..hoppas dagen varit bra, kramen

OlgaA sa...

Så fina speglar! Vissa skulle jag vilja ha för mig ;)

Ann-Catrin sa...

Ska vi ta varandra hand i hand du och jag... här hemma har vi såå måmga speglar med

dina är urvackra.

men har du stått och målat en spegel när den ligger..och TITTAT på dig själv.. jag blir grinfärdig när jag gör det.. för satan i gatan vad det hänger..
fast Loppan.. nu kom jag på.. du är ju MYCKET yngre än mig.. hihi

och sen.. fasen vad jag gillar dig.. dina kommentarer hos mig är obetalbara..

och vovve.. sitter ju här och bara dreglar nu... sicken sötnos.. förstår ni är in love
pussa honom från mig och Ylva och Britta!


kramar
A-C

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Aha du samlar på speglar du, hihi. Jättefina allihop. Härliga spegelbilder av ditt vackra hem. Den där leken svarta madam har jag aldrig gjort men visst är den skrämmande, huga, i alla fall för barnen.
Din andra spegellek kanske man skulle testa någon dag när man har tråkigt :)
Ha det gott!
kram vännen!
nina

Frida sa...

Hej!
Tack för hälsningen! En utlottning kanske jag får ha så småningom. Vilka fina speglar du har. Jag håller med dig dem kan man aldrig få för många av.

Hoppas allt är bra med dig!
Kram Frida

Uttan sa...

Så många fina speglar,jag brukar tänka samma sak ungefär.Har en spegel som var min Mammas jag tittar inte gärna i den,rädd för att se vad som kan dyka upp.

Ha det gott!
Kram!

johanna sa...

=))) Ja hur kan man glömma svarta madam=) Riktigt läskigt... måste prova det där andra med yrslen=)
Jättefina speglar!
Kraaaaam

Pysselpalatset sa...

Hej och grattis Du har nämligen vunnit ett flaggspel i min utlottning. Maila mig din adress jeanettearne@hotmail.com så skickar jag ett litet paket.

Unknown sa...

Hej du söta!! Vilka charmiga bilder!! Nu har jag nog missat nåt inlägg här hos dig så jag måste kika runt lite mer. Så synd att du inte kunde komma på vårt party, hoppas verkligen att det snart blir en bloggträff så att vi kan träffas det vore ju skoj!! KRAM Petra

Bonjade sa...

Mirror, mirror on the wall......
Oh I love them all so much.
And I also love the hearts on the photos..........some love......
Wishing you a nice day.
Take care

A Thrifty Mrs sa...

I love all of those mirrors!
We have lots in our house but only because our Landlord was too lazy to take them with him when he moved out.

Thanks for your post on my blog, your 'schoolgirl' English is fantastic. I would struggle to talk in Swedish for even one second.

x

Jenny Oak Fae sa...

Hej vännen!

Ja...man kan verkligen undra om han är en riktig doktor..!

KRAMAR, Jenny

<3

Lallis - liv och leverne sa...

Jättefina speglar:)
kram Lallis

Les Cotrions sa...

Ver nice post! You've fab mirrors! I like them too...it's nice to play with the images reflected!
Ver hot here...today 40°! I'm dreaming for cooler days!
Happy week end!
Vale

Inspiration i vitt sa...

Hej, dina kommentarer värmer alltid hos mig och du gör mig glad, bara så att du vet.
Tänk att speglar fachinerar mig oxå nåt alldeles förfärligt och jag behöver alltid en ny spegel(jag har ju ungefär 70 st i min hall hihi)gillar precis som du när de är krackelerade till max.
Men vilken lite söt hund jag tror jag svimmar, ja vem kan motstå den lilla.
Kram på dig/Ingela.

Marikki sa...

Jättefina speglar du har!!! Så väldigt vackra bilderna du visar för oss!!!:)
Kram, Marge

Moa - En magisk purt... sa...

Eller om man skulle göra en min och spegeln en annan, hu! Jag skulle nog inte kunna ha så många för jag blir narcissist när de finns i närheten. Jag bara måste spegla mig!

Maria sa...

wow, vilken spegelsamling!
Många och fina!

drömmen om vitt sa...

Japp den lekte vi med.....men till skilnad från då till nu kanske man skulle bli glad om en söt liten människa från förr kikade in......Vackra speglar har du massor ser jag.....vi har en likadan ifrån stora varuhuset och den är super i alla vinklar, och det är väl tur att den är så liten så att man bara ser kuddavtrycken, vet ju att det finns liknande STORA sådana som man inte gärna vill se i alla vinklar:)
Trevlig helg!
Lotta

Nostalgi och Rosor/ Linda sa...

underbara speglar och bilder.. Rakspegeln som man ser rummet bakon är ju bara så fint..
Kraaam kram Linda

Ingmarie sa...

vad menar du med kuddavtrycken???Har inte sett till en borste tå...säkert 2 veckor!(men jag lever ändå...kolla bloggen så vet du vad jag menar!)