onsdag 9 december 2009

Matfunderingar
Nu har jag doppat pepparkakor i grönmögeldipp i dagarna tre som blev kvar efter adventssammankomsten . Måtte väl ha fått en ordentlig penicillinkur på köpet av det kan jag tänka . Nu sitter jag och klurar på om man kan få ihop lite kvällsmat av tre potatisar , tre liter mjölk och en ledsen gurka ?? Måste man äta mat varje kväll kan man inte hoppa det ibland . Även om jag tycker om att laga mat så blir jag bara så less och fantasin och råvarorna tryter . Barnen är i och för sig inte så kräsna och vana vid det mesta förutom den lilla morrhoppan som har sina egna idéer. Ena dagen äter hon inte kött och andra dagen äter hon bara det . Kom hem idag och tänkte risgrynsgröt , det får det bli ....men man kommer inte långt på två dl risgryn om man inte vill koka soppa på en spik . Så nu tänker jag sitta här och vänta ut dom , kanske märker dom inte att det inte blir någon middag . Kanske tar dom sin kvällsmacka vid åtta och undrar lite va 17 fick vi till mat egentligen efter som jag känner mig så hungrig .... Tror ni det funkar ? Eller dröm att någon annan plockar ihop något gott och värmer på . För visst smakar väl andras mat ändå bäst !
Tomtebloss och smällkarameller /Lotta

9 kommentarer:

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hallojs!!Ja visst är det svårt att hitta på något jämt..o inte alltid man vill stå vid spisen jämt heller,,,finns ju så mycket annat man vill få gjort ju!!Som att pyssla tex!!

Vi får väl hoppas att de inte märker nåt då:)))Kurrar magarna får du snabbt hitta på nåt annat..måste vart dörren som knarra;))

Tomtebloss på dig med;))

Lisas torp sa...

Ja, jättesvårt att hitta på något jämt, särskilt när man har barn kanske! Dina förslag här verkar ju inte såå lysande kanske! ha-ha!

Ja visst är andras mat alltid godare, speciellt när man får den lagad och serverad - vad kan väl vara bättre..?!
Hoppas att det löser sej!
Kram
Lisa

Bloggullet sa...

Så gott det låter, det måste jag pröva.;o)
Listan på laster när det gäller godsaker blir allt längre.

Kram

MiaMaria sa...

Hejsan!

JA denna mat...aov fantasin tryter...en kock vore ju toppen och varför inte en städerska oxå när vi ändå är på gång...skönt!!!

Kika in till mig....:)

mimmuli sa...

mat..ja de ska lagas varje da..har en tånårig kille..ja han är jämt hungrig! =D

Underbara bilder du visar igen!

kram!

LenaS sa...

Usch tycker detta med maten alltid är så trist det blir samma och samma, brukar testa nåt nytt ibland men då är det alltid nåt barn som suckar.....
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Annas skattkammare sa...

Hej! Ja du det där med mat är inte lätt.. Här hemma har vi så svårt för att laga mat på kvällarna, vi är ju bara två och oftast är det någon av oss som inte är hemma- hur kul är det att ställa sig och laga mat till sig själv.. Fint du har pyntat i glasklockan!
Kram /Anna

sara på hedepipan sa...

Ja jag har samma funderingar ibland, men det värsta är att om mina inneboende blir hungriga blir humöret det samma. inte kul.
kram sara

Anonym sa...

Hej Lotta!
Jag känner igen funderingarna. Mat i dag igen!! =)
Men har man barn hemma kommer man nog inte undan, hur lite inspiration man än har. Annat vore det om man var själv..då skulle det nog tyvärr bli av det enklare slaget alldeles för ofta. Så en egen kock! Ja tack!!
Lycka till med middagskluringarna och ha en skön tredje advent!
Mvh
Mette J