torsdag 25 februari 2010

Loppsjukan !

Om ingen tog hand om alla skatter där ute , så som vi gör , hur skulle det då inte bli . Sopberg höga som Kilimanjaro kan jag tänka . EnVilsen har fått loppsjuka ...jag har inte varit på en loppis på trehundra år minst . Jag hör hur de ropar på mig där ute i vinterkylan : - Koom, koom ! som de underjordiska i Ronja Rövardotter . Här sitter jag och ropar tillbaka - Ja, jag kommer så fort som jag får ut stålhingsten på banan igen och kylan krupit ur alla kalla loppisar . Men så tittar mej omkring här hemma och tänker ....men hallå , behöver jag verkligen något mer ... egentligen ? Nej troligtvis inte , men det är inte sakerna i sig som är grejen , utan jakten . Några som verkligen har anammat junkstilen är paret Baileys . (lånad bild )
Gå in här och småbläddra lite i deras underbara böcker . "Uschaan" som de säger här i stan så ballt det är , vill ha !! Det är nog efter det jag har fått loppkliet -Ge mej om inte så bara en liten container att gräva runt i :-D .
Ha det gott alla tappra och tack för alla rosenljuvliga kommentarer som värmer som lovikavantar i kylan !!
Love/Lotta

12 kommentarer:

Marita sa...

Det här med att gå på loppisar och göra underbara fynd tycker jag sällan handlar om vad man behöver...det är mer att man där upptäcker att man behöver något, man visste inte det innan! Det är ju så toppenbra att upptäcka det innan man har hunnit bli tokig av att inse att man saknar något...kan det inte vara så?? Visst fyller vi en enormt viktig funktion i samhället där vi tar vårt ansvar att minska på sopberget! Jag säger som du, hur skulle det se ut om inte vi secondhand galna människor fanns??! Törs inte tänka på det!! Fniss!!
kram, Marita

Lisas torp sa...

Jo, jag förstår precis! Abstinensen är svår denna vinter när man inte kan springa så obehindrat och loppställena ligger en bit bort! Du ska se - att vår tid säkert kommer.....snart...!

Kram
Lisa

LenaS sa...

Haha tror vi är rätt många som är drabbade av det viruset :o)
Ha en fin kväll!
Krsmis/LenaS

Annas skattkammare sa...

Håller med dig om att det inte är sakerna det handlar om utan jakten! Och när man hittar något billigt som man sett kostar åtta gånger mer på en annan loppis kan man ju inte låta bli... ;)
Kram /Anna

Rosor och Spetsar sa...

Vilka härliga böcker du tipsar om, tänk vad snyggt man kan få det med "recykled thungs". Som tur är så har vi en källarloppis som är öppen en dag i veckan året om. Och eftersom jag varit ledig idag har jag fått en dos loppis idag med 10 fynd för 60 kr.Lyckliga jag. Visar på bloggen ikväll eller imorgon. Hoppas du snart får en dos du också.
Kram
Annelie

Marie sa...

Ja du Lotta, jag har nog också loppsjukan, hihi. Håller med om att det är själva jakten som är det häftiga (för inte kan man ju påstå att man behöver något direkt, hihi), och när man väl gör det där FYNDET så är det en sån häftig känsla. Måste nog bli lite loppis i helgen!!!!!!

Ha en mysig helg!
Kramar Marie

Vintage House sa...

Hej,
Vilken helt underbar text, sitter och ler för fulla muggar:) känner inte alls igen mig..
Härlig bild!!
ha en fortsatt mysig kväll
Sandra

drömmen om vitt sa...

Hej igen...Gud här var det länge sedan jag kikade in...men vad jag missat en massa...nu kommer jag att kika in här igen snart.
ha det
Lotta

idémakeriet sa...

Har fått nog samma konstiga sjukdom för det kryper också mig i hela kroppen, vill komma ut och strösa.
Roligt att du ville vara med i tävlingen, jag hoppas du får nästa gång mer tur, det kommer att gå fler tåg.
Ha det gott.
Kram Gerda

Nina`s Lantliga med Pamp sa...

Hej Lotta,
Du har så rätt så rätt. Jag känner igen mig till 100%. Vi har bestämt att hålla oss till mindre saker nu efter vi flyttat. Men hu så svårt det e!!! Jag kommer ju också hela tiden på nya saker som "vi" bara "måste" ha :) Kommer det någonsin ta slut....??? Troligtvis inte.....haha
Kram,Nina

Uttan sa...

Ja visst är det tur att det finns några som tar hand om "gammalt skräp" som svärmor uttrycker det när jag fyndat på Loppis.
Just nu är jag inne i en period och vill bara förändra hela mitt hem så det börjar likna ett Loppis även här.Men Jag mår så bra av allt gammalt.....
Det var någon som undrade vad jag gör av alla grejer.
Vilken fråga, va?

Nu ska Jag kolla in på länken till Baileys.

Ha en Trevlig Helg!

Kram!

Lantliv i Norregård sa...

Hej Lotta!!
Jag har loppsjukan hela tiden....
Vill bara åka runt och hitta det där lilla extra som får hjärtat att göra mååååååååånga skutt!!!
Jag behöver inte heller mer....
Men som du säger det är själva jakten;o) Tack för din jättesnälla kommenter hos mig!! Jag blir så glad!! Ha det bäst!!

Kram Kram Malin