måndag 10 maj 2010

Somliga går i trasiga skor ......

Det är lika bra ni får reda på alla mina skavanker när jag ändå håller på . Jag gillar inte att shoppa och jag hatar prova kläder , de e det värsta jag vet näst spindlar och sprutor . Jag har såklart kommit på att jag slipper det om jag beställer ...ja ni vet via nätet . Lugnt sitter jag hemma och klickar hem än det ena än det andra och allt i en storlek som jag garanterat kommer i . Så slipper jag skicka tillbaka det oxå de e ingen risk att det är för litet , snarare tvärtom .

I like oversize , eller blivit tvungen :-) Om jag mot förmodan går ut och köper kläder eller snarare springer på något så istället för att utnyttja de för tillfället lämpliga små provhytter , så hänger jag galgkroken i mun tar tag i midjan på båda sidor av t ex blusen , drar det en bit bak på ryggen och funkar det då e den lagom . Det får inte kosta mycket heller , jag brukar skoja med grabbarna att de köper ett par kalsonger för det som ett par jeans kostar för mig . Jag ser att vissa köper Odd Molly grejer utan att höja på ögonbrynet , skulle aldrig falla mig in . Märken är inte min grej , har aldrig förstått . Vet ni vad julafton är för mej , det är när syrran (som jobbar i en känd klädaffärskedja ) kommer hem till mej med en kasse garderobsutrens . Då går jag igång och blir så lyllig så , så tack för den sista kassen Sis , jag har svassat runt i ett par göörsnygga "jehans" idag , igår hade jag söndagskjol minsann !! Mannen skojar?? och säger att folk kan ju tro att dom kört fel och hamnat vi havet när jag hänger ut mina spinakkers till trosor på tork på tvättlinan . Ja så om ni ser ett par tillsynes tomma kläder som vandrar omkring planlöst, så är det bara EnVilsen ute på promenad . Love/Lotta

29 kommentarer:

Lisas torp sa...

Nej, prova kläder i provhytt är väl det värsta! Där ser man ju minst 5 kg tjockare ut och blekare än nånsin - fruktansvärt helt enkelt!
Ja jag håller nog med, även om jag ändå tycker om kvalitet på de få kläder jag köper, men du ska veta att jag har dem sen i åratal! :)

Kram
Lisa

Majas skafferi sa...

Hej! Håller med,kläder är inte roligt att pröva..skulle verkligen behöva en "personal shopper" som kunde hjälpa till att sätta ihop en basgarderob.För som det är nu är garderoben full-men jag har aldrig nåt snyggt att sätta på mig!

(Ps!Jag blev riktigt avundssjuk på dina loppis kuddfodral:)

Rosor och Spetsar sa...

Du är inte ensam om att handla utan att prova, men ja tycker det är kul att shoppa o har närmat mig provhytterna lite nu när jag följer med dottern ut på turer, så nu kommer det hem ett o annat plagg med hyfsad passform.
Ha en fin vecka
Kram
Annelie

~ Hennes Rum ~ sa...

Så bra att du delar med dig om detta, jag är likadan...hihi...och så har jag en benägenhet att köpa många av samma, om det är några jag gillar extra mycket ;*)

Många kramar från Eva

Sussi sa...

Shoppa på nätet är perfekt! Gillar heller inte provhytter, speciellt inte så här års! Och det har blivit en sport att hitta roliga kläder på Läkarmissionen och Erikshjälpen....det är mycket roligare och billigare...och du blir garanterat ensam om dom!

Kram
Sussi

gamla skolan sa...

Hahaha ! Du är för rolig ! Men jag håller med , jag hatar att prova kläder , dels för att jag har ett antal kg övervikt , så jag provar på samma sätt som du , eller köper via nätet , dock älskar jag Odd Mollys kläder ! Kramar Susanne ♥

Bibbi sa...

Du är ju bara för underbar! Men det är verklign sant. Finns väl inget värre än att prova kläder i en provhytt. Jag gör som du, tittar lite och köper hem på prov. Ibland lämnar jag det sen vidare till någon annan då det verkligen inte passade mig och jag inte provat dem itid.. Önskar bara jag också hade en syster som kom med en kasse ibland...;P
Å´dyra kläder har man väl inte råd med? Nä, tacka vet jag dem som med jämna mellanrum skickar ut 25 % rabatt på redan humana priser;P Pengar ska ju läggas på mat....
Ha en underbar dag du sköna!
Kramar
Ehh.. va det någon pik till mig kanske att jag sen fick verifieringsordet BANTA LI..:S

Helena sa...

Hej! Vilket uppfriskande inlägg! Jag är lite likadan även fast det kan slinka emellan något märkesplagg ibland! Två gånger om året går jag igång, då är det utförsäljning på ett ställe här och allt kostar 50:-. Det bästa av allt är att alla kläder är i min storlek där så jag behöver inte prova någonting! Ha en fin dag! Kram Helena

emilias gömmor... sa...

Hihi, känner igen mig! Jag gillar inte i heller att prova kläder, mest för att det är så omständigt. Så jag handlar på, och många gånger måste jag dit och byta. Man kan ju undra vilket som är mest omständigt?!!!

Kram Mimmi

AnCa sa...

Tycker det är så bra att du ligger storleken efter mig, då kan ju du ta över min urväxta kläder, precis som när vi va små ;)

Sen kan jag som till skillnad mot dig gillar att handla kläder, köpa nya med gott samvete när de gamla kommer till användning ett varv till!

Kram StoraSyster

Ett Vitare Hem sa...

Åh samma här hatar att köpa kläder och lägga pengar på kläder, nu har jag dock gjort ett ryck och fyllt på med tunikor efter att Kapp Ahl hade halva reapriset sen får jag ärva lite efter tonårsdöttrarnaoch deras pappas nya sambo ;o) Så mitt totala klädkonto inkl skor ligger nog på ca 1000 kr/år....
Ha en finfin dag!
Kramis/LenaS

Helen sa...

Haha, skrattar ihjäl mig när jag ser de tomma kläderna som vandrar omkring planlöst framför mig...

Men jag håller absolut med dig! Jag köper kläder på "öppet köp" och provar hemma istället för i provhytten. Och Odd Molly-kläderna är jättefina, men en tunika kostar ju nästan lika mycket som min månadsinkomst, så det är ju bara att glömma!

Och vilka fina bilder du visade idag! I like!

Kramar!

Anonym sa...

Jag hatar hatar hatar att gå i klädesbutiker och tar hellre omaket att skicka tillbaks plaggen om dem inte passar (alltså vid nätshopping). Annars, tack för Dina kommentarer som alltid är kul att läsa och Dina vackra och lantliga bilder!!

Agneta

Norregård sa...

Hej!!!
Finns det något värre ljus än i en provhytt????? Man blir blek, glåmig och definitivt inte smalare....
Där emot gillar jag Odd Molly, Noa Noa mm. Men köper hellre ett sånt plagg än 10 på H&M, då slipper man prova så ofta heller....Där med inte sagt att jag bara har dyra kläder!!! Gärna från VILA, billiga och mysiga!!! Gillar inte heller att handla kläder, vi bloggisar är ju invaggade i loppisträsket;o)

Kram Malin

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

Ha ha ha du är rolig du.. härligt skrivet!! underara bilder som vanligt kram sussie

Viola sa...

Här är en till som svettas i provhytter så det blir sällan inköpta kläder, håller med dig fullkomligt om märkeskläder, finns inga i mina garderober, kramen

Huset vid ån sa...

Hi, Hi...Tack för underhållande läsning, vi är nog många som känner igen sig i dig! Här finns det inte heller märkeskläder, jag köper hellre saker o blommor till hemmet. Kläder får komma lite i andra hand....I allafall till mig. Jag gillade din "väggkorg" jättemycket , såå fin! Må så gott! Kram Therese

Annas skattkammare sa...

Jag känner igen mig så.. hatar att prova kläder och värst är det när bikini ska köpas inför sommaren.. de sista åren har jag faktiskt knappt köpt kläder, det är bara inredning som gäller! ;) Där kan man köpa utan att fråga sig om det är rätt storlek.. =)
Kram /Anna

Country Hill sa...

Vilket härligt inlägg jag skrattar fortfarande verkligen underhållande.
Är själv rätt glad i att shoppa men det blir inte så ofta.
Underbara bilder Du visar.
Kram Lena

Mycket annat & lite betong sa...

Jag känner delvis igen mig. Varför gör de inte provrum där man ser lite bättre ut.
Jag får också kassar med kläder från syster, dotter och även son! Det är perfekt, ibland kan jag sy om något också om det inte passar.
Såg en bild på Harry, han var så söt. Han blir nog vuxen han också.

Trevlig helg!
Agneta

Lallis - liv och leverne sa...

Åh jag är precis likadan: Avskyr att prova kläder . *s*
Ha en fin dag vännen.
kram Lallis

Millas hem sa...

Intressant läsning! Jag gillar nykomlingen i källaren! Snygg till tusen!=)

Kram

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Förstår att det är rena julafton när det kommer en kasse från syrran, kul! Gillar inte heller klädshopping och provhytter men ibland måste man.
Ha en goer helg!
kramis
nina

Goa sa...

*skrattar högt och känner igen mig såååå*
...looove you!

MiaMaria sa...

Hejsan!

Hihihihih...

JA dessa kläder...men ett måste är det, och om det är bra priser desto bättre då får man ju mera för pengen. Visst är Odd Molly vackert men passar ej min plånbok ...så kan det vara:)

Och vädret...det slutar aldriga att förvånas...vilket samtalsämne just nu och det verkar ju som om det aldrig vill ta slut...väntan är stor efter värmen:)

HA en skön helg Lotta!

MiaMaria

Unknown sa...

Titta gärna in till mig för jag skulle behöva din adress, ler! Kram Petra

Nina`s Lantliga med Pamp sa...

Hahaha tjejen, vad jag känner igen mig. Jag e en riktig ellos tjej :))
Men jag var sååå säker att efter din berättelse så skulle det komma bilder på lite kläder. Men icke då....det blev blommor, skratt, och en supersöt klänypehållare (eller vad det nu heter). Tack för dina jätte fina ord inne hos mig. Jag blev så glad. Ha en kanon helg nu.
Kram, Nina

signerat 71 sa...

Hej,
vilket underbart härligt inlägg!!! Jag är då tyvärr motsatsen till dig - jag älskar att shoppa (ok jag höjer på ögonbrynen för Odd Molly prislappar, men faller ibland för fretselsen).
Kram j

STENLYCKA sa...

Hej Vännen!
Har inte hunnit titta in till dig på ett tag,jag har saknat dina vackra inlägg och ditt inspirerande hem.
Min tid har inte riktigt räckt till bloggen för jag och min bror håller på att röjer ur vår föräldragård som skall försäljas. Det har varit en jobbig tid med minnen och många saker som föräldrarna har samlat på sig under ett långt liv som nu skall fördelas mellan oss.
Därför har det varit tyst från mig på din blogg men jag hoppas snart kunna skriva lite oftare till dig.
Önskar dig allt gott och tack för rara hälsningar!
Många kramar från Raina