onsdag 26 maj 2010

Trädgårdstankar !

Den här tiden går alldeles för fort , som tiden med ett nyfött barn . Man vill hålla kvar den så länge som möjligt för att få njuta det alldeles nya . Just när björkarna har spruckit ut och är vackert ljusgröna , vill jag bara säga stopp och hålla fast , men det bara rullar på och det ena vackra efter det andra byter av varandra i naturen . Jag önskar jag hade en sån trädgård , som var som att pangfenomenalt fyrverkeri . När den ena kaskaden blommor blommat ut , har genast några andra tagit över i någon annan vacker färg ...... men hemma på våran gata funkar inte det riktigt för oavsett om jag inbillar mig att jag är jätteintresserad så är jag nog ingen riktig entusiast . Jag kan gärna knö ner den ena löken efter den andra och gräva lagom djupa hål åt buskar , men så ska man ju få ihop det och det ska bli så där härligt lummigt som man ser i vackra trädgårdsreportage.... Vi har oxå en hund ....som är mer entusiastisk än någon annan i familjen och gräver gladeligen upp en det ena än det andra och släpar runt och tuggar sönder som den värsta flismaskin . Nej jag tror jag ska anmäla mig till första bästa " Gör om min trädgård" program på tv och samtidigt till "Hundcoachen" så kan jag luta mig tillbaka sedan. Just nu går jag ut kramar ett träd , bara njuter och försöker hålla kvar .


Love/Lotta

18 kommentarer:

LenaS sa...

Ja det är underbart ute nu, ser all grönska ute och vill ibland nypa mig i armen, tror knappt det är sant efter denna långa kalla vintern....
Ha en finfin dag!
Kramis/LenaS

Skogslyckan sa...

Du har allt humorn till hands, det utstrålar detta inlägg, och vet du bara det kommer man långt med. Men det kanske inte räcker till att rensa land..hm.. Vilken söt hund!
Allt löser sig som vanligt...
Kramar Pia

Country Hill sa...

Känner igen mig rätt väl, man hinner liksom inte med! Jag är fena på att glömma vattna och då blir det ju som det blir.
Fin Golden vi har också en men han har slutat gräva ligger mest och vilar sig han blir snart femton.
Kram Lena

Helen sa...

Ja, visst är det så...men som bekant är ju underbart kort, tyvärr...

Harry är ju en riktig sötnos, och det är väl kanske därför han klarar sig med livet i behåll efter hans version av trädgårdsarbete ;-)

Krama mera träd, nu! Och kram från mig!

Sussi sa...

Så bra du beskriver det! Visst är det så...man vet precis hur man skulle vilja ha det, men att sedan ta sig dit...mjaa..är det värt besväret? Det finns så mycket man kan lägga sin energi på! Hundar och trädkramning tex! :o)

Kram
Sussi

Annas skattkammare sa...

Håller med dig, man vill bara stanna tiden lite och ha det såhär liiite längre.. =)
Jag skulle också vilja få en sån där lummig gammaldags trädgård med en massa mysiga hörnor och sittplatser..men vart ska man börja? =)
Kram /Anna
Ps. Fin vovve ni har!

Lantliv i Norregård sa...

Hej!!
Undra om det är något särskilt med Golden...min systers är likadan, gräver upp allt.....Jag gillar din humor;o)

Kram Malin

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Haha du loppan, M sprang hela vägen hem til dig för att binda mig en krans;) Du é rolig du! Så glad för att du gillar mina bilder :) Men jag gillar dina mer :D
Harry är väl för söt, fast det ser ut som om han grävt upp en tennisboll =0/ Det kan man ju inte plantera, Loppan!
Har samma känsla för vår trädgård som du för er, men kanske någon gång...

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Ja men visst, hej hopp vad fort det går...
Ha det gott!
kram
nina

Pilgården-Susanne sa...

Söt flismaskin =) Jag håller som bäst på att fixa med växter o vill ha det lummigt, gubben protesterar, det blir så mycket att klippa runt...... det var mycket som dog i vinter så totalt sett är nog summan rosbuskar samma som tidigare.
Kram Susanne

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Vovven är ju riktigt söt, tur är väl det. Man ska inte ha det så perfekt och en hund ger säkert mycket glädje.
Kram Anette

Inspiration i vitt sa...

hej goa lotta, vilket otroligt fint reportage om dig och ditt vackra hem, klickade upp bilderna och tittade lääääänge. Du har det så fint och det är så roligt att titta in till dig.
Tack för att du ville vara med i min tävling, ha en fortsatt go vecka , Kram/Ingela

Huset vid ån sa...

Hej svejs! Vilken hjälpsam "trädgårdsmästare" du har..Fniss! Men han ser väldigt goo o fin ut. Jag har en Jaktlabbe som också gillar att gräva o böka. Och dessutom är som en seckatör i mun när det gäller grenar o buskar...Fniss! Hoppas att du får en trevlig o mysig Mors Dag! Kramis Therese

Maria sa...

Jag önskar också att jag hade mer tid och ork för trädgården, för det är ju så härligt med lummiga trädgårdar. Vår trädgård känns stor som ett hav och jag skulle vilja göra små rum i den. Men det kostar så mycket och tar tid...som jag just nu inte kan prioritera.

Nu tog jag mig tid att ha lite tvåvägskommunikation =) Kram till dig loppan Lotta!

STENLYCKA sa...

Stora kramen till dig på morsdag!
Önskar dig en underbar dag och tusen tack för alla underbara hälsningar!
Raina

emilias gömmor... sa...

Ja, det är precis som du säger; tiden går alldeles för fort. Underbart är kort.

Kram Mimmi

Hanna sa...

Fina trädgårdsbilder.
Kram
hanna

Nillis sa...

Underbara bilder och fin text. Älskar dina penseer, så fin färg!