tisdag 25 oktober 2011

FÖNSTERTITTAREMed risk för att bli en härmis , men vem är inte det i den här bloggvärlden ?!? Sandra med den superinspirerande bloggen MY VINTAGE HOUSE hade samma inlägg häromdagen . Om hur svårt det är att få till det mysigt , med stora 70-talsfönster , och ändå tycker jag att hon hade lyckats . Men mina är enorma !!!! Med betoning på ENORMA !!! Eftersom vi bor så nära gatan så vill man ju inte bjussa på för mycket underhållning utåt heller , så här famlar vi i mörkret om kvällarna , slår i stortår och trampar på hundsvansar ...typ . Vad gör man ? Jag är ju inget fan av en massa ryschpysch , eller lager på lager gardiner i stora sjok . Skulle gärna vilja ha fina gamla slitna franska skodder att ställa upp , men det har jag inga , ej heller metallfriser (om det nu heter så , men ni vet sånna där vackra snirkliga metallkrusiduller som man kan sätta högst upp i fönstret , för att som i mitt fall dölja de inte så snygga uppdragna persiennerna ) . Jag skulle lätt kunna tjonga upp lite lister , och få allt att se spröjsat vackert ut ..... men de e inte praktiskt . Som ni förstår glada käcka tillrop och raka förslag emottages tacksamt !!

Undertecknat: "Desperat" !!!!

YY Love/Lotta YY

16 kommentarer:

linnea-maria sa...

Åh jag tycker du har jätte fina fönster.jag flyttade från gamla vackra enkelglas till treglasfönster, så jag har samma dilemma.om du har svårt att få tag på gamla jalusier så håll utkik efter sådana nyare, från 80 talet.de var vanligasom skåp dörrar då.jag har hittat i mitt eget hus och så har jag fått av svägerskan.de ska bara målas o shabbas o kanske få lite gamla beslag så har jag egna franska "skodder". Kram

Maria sa...

Ibland vill jag inget hellre än att ha ett riktigt gammalt hus med sådana där vackra vita höga fönster med spröjs. Det måste helt klart vara lättare att få till det då, oavsett vilken inredningsstil man har. Vi har 80-talsfönster i furu. Har många gånger tänkt att de borde bli vita, men verkar vara så jobbigt att måla...
PS. Har gafflarna kommit fram? DS

Vintage House sa...

Hej
Kul att du nämner mig..
Nu har jag satt upp gardniner i fönstret riktigt gamla linnelakan och det blev mycket bättre, sedan står min stora murgröna i mitten så mer blir det inte i det fönstret.
Flyttade ut soffan en bit från fönstret och satte ett litet bord bakom och det blev kanon sedan ska jag unna mig ett fårskinn mm.
Vi ska i ett senare skede sätta fuskspröjs på fönsterna och jag tror att det kommer att göra mycket.
kram
sandra

Jema☽⚪☾Rose sa...

När jag hyrde hus, så fäste jag vackert spetstyg i simpla ramar från IKEA som insynsskydd, som jag sedan bara lutade mot fönstret, funkade väldigt bra!

KRAM, Jenny

Sallys hus sa...

Hej hej...ååååå vilket ljusinsläpp!! var lycklig över det du..;) Fast jag förstår att det inte är så kul att visa upp sig för hela grannskapet. Jag tycker du fått jätte bra tips redan...jag hade också tänkt tipsa om jalusidörrar...rätt lätta att få tag i, billigt, lite vit färg ett par gångjärn så vips har du värdens bästa insynsskydd...bara att vika ihop o förvara bakom soffan då du vill ha in ljuset.
Kanske en på var sida och så en stor blomma i mitten som Sandra tipsar om.
Väldigt vackert rum i alla fall..
Kram Katarina

Här är gudagott att vara ! sa...

Blommor,ljusstakar, ljuslyktor som hänger...är förslag jag kan bidra med. -Inte direkt några nya påfund, men snabbt och lätt att ställa dit ! - Annars är det väl utomhus man kan göra något för att hindra insyn...buskar, träd..men då beror det ju på hur mycket du vill kunna tjuvkika ;)
Kram till dej desperata människa !
Anneli

Helen sa...

Min första tanke: Var glad för dina stora fönster!! Härligt med allt ljus som kikar in. Men jag kan förstå att det inte är lika roligt när förbipasserande också kikar in...
Jag ser att du har fått fina tips här ovanför, så jag vet inte vad jag kan tillföra...stora växter, lampor osv. funkar ju, men såklart skulle det vara finast med franska skodder...
Lycka till, du får visa resultatet senare.
Många kramar!

Bibbi sa...

Hmm å' jag tycker mina är för små... Kanske vi kan ta lite från dig och ge till mig;-P
Jag skull nog satsa på gamla lakan eller dyl och stora blommor och ljusstakar/lyktor. På bilden ser det då så snyggt ut. Du har ju väldigt bra smak och kommer nog att hitta på något bra. Förstår att det blir blandade känslor när man vill ha in ljuset och stänga ut insynen.
Stora varma kramen

weisser traum sa...

oh dein wohnzimmer supperschön kuschelig.
umarme dich daniela

Nina sa...

I mitt förra hem tejpade jag fast vit spets på utsidan av innerfönstret,spände till det så det blev fint. Det var jätte snyggt! Så slapp man smyga inne och det släpper fint med ljus igenom och passar inredningen. Så gjorde man förr, inte med tejp utan man byggde en ram som man spände spetsen på, och lade den mot fönstret för insyn. Du kunde ju även hänga upp ett fint spetstyg tätt inpå rutan. H&M har jättefina spetsborddukar som kunde användas till detta syfte.

Snickaregården sa...

Ser att du har fått fin fina tips. I mina köksfönter har jag satt upp hyllor mitt i fönstren och ska nu ha tag på fina gradinstänger att ha under hyllorna för att hänga snygga cafégardiner där. Ska kika efter gamla laka på loppis att sy av.

Kram Maria

brudeblogg sa...

Ikke lett dette, nei!
Man vil jo ha lys og utsikt, men ikke innsikt.

Tusen takk for at du var med å gjette på gåten jeg hadde om hva som foregikk på bildet jeg la ut på bloggen min for en tid siden :)

annashusidingtuna sa...

Hej!
Det positiva med så stora fönster är allt ljus som kommer in men jag förstår ditt dilemma, vårt hus ligger på en hörn tomt och vi har verkligen också mycket insyn.
Något som jag tycker skulle kunna vara fint är om du sätter en blomster bräda mitt i fönstret och har tex murgröna och liknande växter som hänger ner och skymmer lite, eller varför inte ha dem över fönstret och ända uppifrån låta växter göra jobbet?
Ha en bra onsdag.
Kram Anna

Nillis sa...

Underbart med stora fönster och mycket ljus. Älskar ditt glasrum! kraam

Jinni sa...

Hej,

Hoppas att det är ok att jag ber om världens jättetjänst.
Det kan vara en 30 års-kris, men inte mindre vill jag just nu inget mer än att åka på iskall Polarfärd med Fjällräven.

Den som får flest röster i varje land, det är 10 länder, får åka med och köra hundspann 330km över polarisen. Det går på två sekunder att rösta och det skulle göra mig så ofantligt lycklig att få din röst och ditt stöd.
Jag har inte tusentals facebookvänner eller en välkänd blogg så jag ber alla jag stöter på i bloggsverige om hjälp!
Rösta här:
http://www.fjallraven.se/friluftsliv/polar/tavling/tavlingsbidrag/bidrag/?uid=707

Om du vill och har tid får du gärna skriva om mig och länka mitt bidrag på din blogg. Då lägger jag upp en bild med en länk på min blogg med ett stort tack och en länk.

Kramar Jinni

Rosor och Spetsar sa...

Du har det ju jättemysigt,jag har också stora fönster från golv till tak nästan och vi har spröjs på dem - det gillar jag.
Vilket fint skåp du hade i källaren Lotta, helt otroligt med alla lådor.
Och järnsängar - jag blir allt lite avundsjuk.
Ta hand om dig
Kram
Annelie