måndag 10 oktober 2011

Grönskan suckar och vänder om

Det går en lättnadens suck i trädgården just nu och den kan äntligen ta sin behövliga vintervila .
Den fick sig nog en chock häromnatten när frosten kom och nöp till ordentligt . Den hade ju börjat ladda upp för en ny vår tror jag , med all den värme och sol som varit så blommade det som aldrig förr och vissa var inne på en andra blommning . EnVilsen drog i alla fall en lättnadens suck som fått in alla sina pelargoner och plockat av alla små rosor dagen innan . Gissa om det blir fullt i alla fönster på en gång . Så nu är glashuset utstädat och utemöblerna inburna dit in . Har ni märkt ett lustigt fenomen eller är det bara jag som har det här hemma hos mig . Det här med "empty spots" , det är som om tomma platser har en magnetiskt förmåga att dra till sig saker och samlingar av olika slag . Exempel följer : Jag rensar undan från en bänk i köket , reklam, påsförslutare och annat som samlas . Jag vänder ryggen till och vips har där hamnat något nytt , inte riktigt tänkt från början platsa i ett kök , exempel : herrklocka , ryggsäck, gamla testamenten , ja det händer t o m att det ligger strumpor där ve och fasa . I helgen fick de stackars barna kånka och släpa som små slavar åt mej å min fördömda rygg . De bar in blommor och drog undan möbler i glashuset , för att få plats med utemöblerna . Medans jag bara skulle gå och kasta en plastkruka eller nåt , det tog inte två minuter ens så hinner "någon" , inga namn nämda , hoppa i bilen köra upp till närmsta virkes handel , köpa ett gäng plankor och lägga upp ett fint lager mitt på "the empty spot " som jag eller rättare sagt barna slavat och gjort för att vi skulle få plats med utemöblerna på. Men vi är inte dom som e dom , för här vilar inga halt löss, vi ställde allt ovanpå . Det ser lite "kooki" ut nu , kan man säga , typ som lustiga huset men möblerna är i alla fall inomhus
Förstår inte varför jag slänger in en massa käcka engelska hittepå ord , "Mrs Funnygal "! Nej käraste söta tack för era underbara kommentarer om mina smycken och Lilla Arne . Jag hoppas han och mormor dricker hallonsaft och ler där uppe i evigheten och tycker att den där Loppan hon e allt en bra klämmig jänta hon . Frostnypna kinder och kalla tår på er !


LOVE //LOTTAEtt litet ps bara , va roligt att Tomas Tranströmer fick nobelpriset i år, äntligen en svensk fast vi har ju många braiga författare . Under min djupaste ungdomstid . läste jag en del dikter och skrev mycket själv . En av dom var Tomas T i alla fall och den här gillar jag :


"Se det gråa trädet. Himlen runnit

genom dess fibrer ned i jorden –

bara en skrumpen sky är kvar när

jorden druckit. Stulen rymd

vrides i flätverket av rötter, tvinnas

till grönska. - De korta ögonblicken

av frihet stiger ur oss, virvlar

genom parcernas blod och vidare. "


9 kommentarer:

Sallys hus sa...

Haha...jag skrattar så jag fick en hostattack igen... Du är sååå rolig!! Jag älskar ditt humoristiska sätt att skriva på..;)
Men du slog även huvudet på spiken....haha...varför är det så?? Om man väl städat undan på en plats ser man det genast som ett perfekt ställe att atälla något på...så länge....;)
Här bärs det också krukor till höger o vänster.... det är bara att hålla tummarna att alla klarar sig..
Kram Katarina

Jema☽⚪☾Rose sa...

Åh vad jag gillar dina inlägg, du har verkligen en gåva i att kunna skriva så bra! Och bilderna är ju inte så dumma de heller...

; )

Bannern gjorde jag här:

http://funny.pho.to/old_letters/

KRAM, Jenny

Här är gudagott att vara ! sa...

Nån är här också !!! - Nån som lägger saker överallt där dom inte ska ligga..- I bland brukar jag lägga mej på lur för att se när nån gör det nån gör...men konstigt nog så håller sej nån lugn just då. - Man kanske skulle gillra en "fälla" och fånga nån på bar gärning !
- Ett mysterium är det i allafall att saker hamnar på dom mest konstiga ställen !
- Vila din onda rygg och "kör hårt" med den övriga familen ;) !
Kram / Anneli ♥

NataljaOblonskaja sa...

Empty spot, vad är det?? :)
Har inga så´na heller. Även här fylls de snart på av både det ena och det andra.

Heja Tranströmer!!

Camilla

Lotta sa...

Jag känner verkligen igen det där med tomma ytor. Jag älskar när det är bortplockat, men övriga i min familj lägger allt möjligt på de ställena. Jag har utdragslådor i köket där jag proppar tidningar. Det är toppen! Kram Lotta

Älfgärdet sa...

Jamen så är det! "Clutter clings together" elr hur min Feng shui fröken en gång i världen förklarade det där fenomenet. Helt naturlig tusenårig process således ;)

Nillis sa...

Hihi vad rolig du är! Precis så är det, tomma fläckar är visst en omöjlighet. Skönt att höra att fler har det problemet. :-) kraam

Skogslyckan sa...

Sitter här med ett stort leende! Vilket härligt inlägg, känner så väl igen det, så du är absolut inte ensam. Ha nu en fin tisdag!
Kram Pia

Bibbi sa...

Tomma ytor...det finns bara undertiden maken är på jobbet....;-P Han har tex 24 krokar att hänga sina kläder på i hallen, men vart hamnar det mesta? just det -i soffan jag ställt dit för att sitta och ta på skorna... Nåja, jag har själv valt honom så jag ska inte klaga. Men visst får man bli lite halvtokig ibland?
DU har verkligen ett underbart skriftspråk, funderat på att skriva en bok? Tror det skulle passa perfekt till dig. Jag skulle absolut köpa boken:-)
Stor kram