onsdag 25 april 2012

SWISCH !!

Känner ni hur det börjar rulla på nu , eller är det bara här hos mej . Det är öppna hus , utvecklingssamtal , lönesamtal , vetigudarnasamtal , utedagar, cykeldagar , planeringsdagar och utvärderingsdagar . Utflykter och skolresor  . Grillkvällar , brännbollskvällar , vi passar på att lära känna varandra för sen slipper vi se varandra på hela sommaren kvällar . Ja det finns alla varianter . Det kommer bara säga swisch så har barna sommarlov . Åh där försvann april/maj som en avlöning. Här vankas det konfirmation till helgen , min älskade lille H har valt att göra det . Han fick ju lov att döpa sig oxå för ett tag sedan eftersom hans mamma är övertygad om att man inte ska tvinga sina små barn in i någon kyrka utan att låta dem välja själva när det känns rätt , även om andra kallar det tradition  . 
 Vilken härlig liten sammankomst det var av tre småfnissiga ungdomar som skulle blötas ner .  I helgen kan jag tänka mej att det kommer att ligga ett mer jämt nervöst fnitter över hela den lilla kyrkan de ska konfirmeras i . När en annan konfirmerades sig på stenåldern då skulle det rabblas trosbekännelser , budord och fader vår om vartannat i dagarna två , nu är det en helt annan procedur , där jag tror samtal och diskussioner är en väg att komma fram till sitt ställningstagande angående den kristna tron . Hur som haver eller kanske jag skulle ha skrivit Gud som haver , nu ska det planeras buffé . För er som inte vet är jag listornas mästarinna , ett ess på planering , det ni ser på Halv åtta hemma hos mej det är bara förskolan , här snackar vi på doktorandnivå , snudd professor . Så ha det gott , tills nästa gång vi ses ! Ut och njut små späda vitsippor som krampaktigt drar kjolarna om sig i snålblåsten !
Love/Lotta


Glöm inte utlottningen längre ner !!

13 kommentarer:

~ Eva ~ sa...

Hej där, och tack för din härliga kommentar till mitt förra inlägg med den lilla blå, med vitt...ja, du minns nog ;*)

Fint att det rullar på *fnissar gott*
Klokt val du gjort om dop, tycker jag.

Försöker se vad du har i glaskupan...? Jättefin bild, som gav mej en idé om egna stolarna bl.a :-)

Må väl tills vi hörs igen ~~~
Kramen från Eva

idémakeriet sa...

Klokt beslut att låta sonen välja själv. Där ser du nu har han valt själv och då blir det mer gjord med hjärtat än att följa en tradition som alla andra gör.
Ja du min almanackan står också redan fullbokat med de kvällar . utflykter och allt annat som hör till våren.
Mannen klagar ibland att han inte hinner med att jobba något, ler.
Men men så är det med de små liv.
Ha en skön dag,
Kraaaam Gerda

Nillis sa...

Hihi, låter som du har fullt upp. Hoppas du hinner njuta lite och pyssla också. kram

Lantliv i Norregård sa...

Det är mycket nu på vårkanten....

Det där med dopet känner jag igen...men vi valde till slut att döpa F hemma! Han vill INTE komfirmera sig, det är så klart hans val...

Lycka till med listorna:))
Kram från ett regnigt Norregård

Anonym sa...

Åh vad härligt att hitta en till som är galen i listor, här har det nya blocket redan börjat fyllas rad upp och rad ner där en av sakerna "att icke glömma" var att läsa ditt härliga inlägg och tänk vilken tur att det stod uppskrivet annars kanske jag hade missat detta ljuvliga inlägg;)

Härlig men konfirmation och dop även här är vi av tron att barnen ska få välja själva utifrån tro istället för tradition. Skönt att höra att de gamla sättet med upprabblandet av trosbekännelen är borta och att fokus ligger någon annan stans. Låter förnuftigt av kyrkan;)

Ta hand om dig och njut av att stryka på listorna...

Tinas vita bo sa...

Ja du tycks ju ha fullt upp!! :0)
Lycka till med dina listor..

Första bilden är sååå ljuvlig!!

ha en fin dag
Kram Tina

Här är gudagott att vara ! sa...

Listor är ett måste även här !
- Hur ska man annars komma ihåg saker och ting ?!
Det är ju trevligt att kunna kalla sej "Listdoktorand" ;)
-Så kloka ni är som låter barnen själv välja när dom är relativt stora om dom vill tillhöra kyrkan eller ej.
Ha det bra du också och stryk bort några måsten från listorna !
Kram Anneli ♥

STENLYCKA sa...

Godmorgon och tack kära Lotta för ännu ett underbart, inlägg! Det är så gott att få sig ett skratt på morgonen och jag och inte minst min man älskar dina texter.
Har du inte funderat på att bli författare? Det finns för lite författare med din humor.
Förstår att du har fullt upp nu med listor och annat när det skall bli konfirmation.
Ha det gott!
Kram Raina

Älfgärdet sa...

Ja nog swischar det här också. Underbar stol det där hörrudu! Store sonen hade konfirnation förra våren, & för egen del så tycker jag nog att i vår församling har det blivit lite väl LITE av budskap & väldigt mycket ny teknik & "bäst att hänga i ungdomssnacket"-mentalitet. Jag kan tycka att de inte begär så mycket av konfirmanderna här, nästan utgår från att de INTE ska tycka att det är intressanta frågor så att de måste spä på med "roliga" aktiviteter. Vilket som sagt gör att livsfrågor som eventuellt skulle kunna komma upp inte får utrymme till det. Nu är ju jag en sån där som upptäckt det andliga/spirituella på senare år så jag kan vara färgad på annat sätt. Men hoppas dock att det är något mer budskap i andra församlingar än att spela in en film där någon står o klappar en annan med ett hästhuvud på för att symbolisera den gyllene regeln.... :))). Drunkna inte bland listorna Lotta ;)!

Nellie sa...

Klart att du måste komma!! Var så himla roligt förra året. Superfint väder (så skynda dig nu våren!)och en massa upprymda o glada människor gjorde stämningen i Maries trädgård superhärlig.

Brittis sa...

Jooo dååå...jag minns, fast det var på stenåldern , när jag döpte mig inför konfirmationen, var väl 14 år då skulle jag tro...det var fniss och fnass...och prästen blängde på oss...det var ju precis som du skriver så stelt på den tiden. Å då är jag ju en riktigt gammal dam jämfört med dig.
Men döpter o konfirmerader blev jag...Ha en fin valborg och 1 a maj!! Hoppas våren sticker fram sitt lilla tryne snart, för snart är ju sommaren här i ett huj och då, då får våren passa sig...Kram Brittis

Viola sa...

Du har ju glömt ett datum, 26/5, bloggträff, du har inte anmält dig..vill gärna se dig här...du som bor så nära....kram

vildrosenbibbi sa...

Du är ju bara så underbar;-)
Kram