onsdag 13 juni 2012

Jag slår ett slag till !!

Det här med bloggandet , en ständig källa till funderingar på mitt hjärnkontor . Att blogga eller inte blogga . Att lägga sig i ett fack eller inte , eller att bara vara .Det här med inredning finns hela tiden framför mig .  Jag tittar med stora ögon av förundran och beundran på de som t o m lyckats få ett nytt arbetsliv p g a sina inredningsbloggar . Jag ställer mig i ett hörn och funderar vad i hela hälsingland och närke har jag att komma med .
(om ni undrar vad ni ska göra av ev häftstift och krokar mm, lägg de väl synliga det tillför det där lilla extra i inredningen )
De ändrar , köper och byter stil dagarna i enda och kommer med en aldrig sinande källa av tips och inspiration . Jag är djupt imponerad . När jag började för många år sedan fanns det inte så många inredningsbloggar , men nu har det bara exploderat och press och handel hänger på och tjänar grova pengar på gratis trendtips . Stressen och pressen på oss vanliga hobbyintresserade är som ett gammalt vadmalstäcke som bara tynger ner , och våra män har ingen fritid längre utan bygger ihjäl sig a´la Martin Timell .
Nej idag slår jag ett slag för friheten , friheten att våga släppa lite på alla måsten . Friheten att våga luta sig tillbaka i att bara vara nöjd som det är och att det var inte det här som var livet . Saker faller på plats utan att man behöver jaga och slå sig fram . Det räcker med att bara byta ett kuddfodral och puffa upp kudden bakom ryggen och läsa en en god bok eller krama om en liten barnkropp. Försöker jag intala mig själv i alla fall .
Love /Lotta

23 kommentarer:

Jenny Oak Fae sa...

Ditt hem är ju helt UNDERBART vännen!!! Känn inte att din blogg skulle vara av "mindre värde" än andras...jag tycker snarare att din är mer intressant än de flesta, dels bjuder du alltid på vackra bilder, men dessutom så har du en otroligt fin gåva i att kunna skriva så bra & målande...det är det minsann inte så många bloggare som har..!

STOR kram från Jenny

Nellie sa...

Håller med dig! Det gäller att ha ordning på varför just JAG bloggar. Och inte gå vilse i andras ambitioner eller syften. Bloggvärlden är stooor och det finns plats för alla och envar. Jag njuter av välkända, reklamfinansierade bloggares inlägg (eller dissar dem totalt genom att inte besöka dem!) eller "umgås" med andra småbloggare så mycket jag hinner o kan. Vet att de har det likadant som jag, upp o ner med tid, engagemang o lust. Och det är helt OK, och egentligen superbra! Vi turas ju om att inspirera, tipsa eller bara vara. Varma hälsningar från mig till en bra bloggerska som gärna får fortsätta precis som innan!

Villa Hvit sa...

Underbart inlägg!! Håller med dig till punkt och pricka!!!
JAG älskar din blogg...vare sig den är stor eller liten...hur mycket eller lite du än plockar om!! Dina inlägg är underbara!!
Jag har alltid haft prestationsångest i mitt liv...VAD det än gäller... så jag kämpar på för fullt och försöker njuta av varje dag och må bra i det lilla som finns i min värld ;)
All heder till dig!!
Kramisar Anetthe

Anna sa...

Underbara du! Råkade komma hit igen och det kändes meningsfullt. Härliga tankar och funderingar som är ärliga. Fint skrivet!

Hannis sa...

Jag applåderar!
Så bra skrivet!
Ett slag för friheten att vara nöjd, att njuta av det som är här och nu. Gillart!

Kram Hannis

Nillis sa...

Bra tankar och funderingar där. Din blogg är perfekt, ingen idé att försöka lägga sig i något "fack". kram

Hem och Harmoni Marie sa...

Tack för fint inlägg.. jag har precis samma funderingar som du.
Hur hinner dom och behöver vi verkligen konkurrera med "proffsen"...

Känner att jag hellre tittar in på personliga bloggar med det lilla extra som inte är perfekta.
Kram Marie

Brittis sa...

hej Lotta! För mig som inte är nån inredningsexpert och bara "vänner te"..så är din blogg underbar att läsa och jag är så glad när du gjort något inlägg, du framstår verkligen som ett proffs vad det gäller inredning, det gäller att hitta det lilla fina.. Själv så gillar jag inte så mycket att renovera och greja, det räcker med att städa och puffa till kuddarna, men jag trivs i mitt hem som bara den. Där är jag mig själv och njuter ...Ha det alldeles underbart! Kramen Brittis

idémakeriet sa...

Underbart skriven vännen!
Ja det är mycket stressande och krav som ställs på vår lilla människor kropp.
Antingen går man med med det hela och missar man det roliga och missar man det viktigaste av allt att man ska njuta av de små moment eller man stannar upp och säger NEJ på alla krav och gör vad man själv tycker är viktig.
Du är klok vännen som tillhör den sista gruppen.
Njut av allt sommar har att erbjuda och ha det super gott.
Kram Gerda
a

Anonym sa...

Du har ett helt ljuvligt hem och jag tror att din blogg (med häftstift och allt) är det som kommer vinna i längden den som är äkta, är oftast det som vinner.

Men även här slås ett slag för friheten, puffa upp kudden, sippa på teet och njut av stunden;)

Önskar dig en ljuvlig kväll

Malin Harju sa...

Lotta...din blogg är supertrevlig att titta in på...kan ju inte bli annat när du är en så underbar person<3. Ha en superbra helg!!

lisashus sa...

Du har verkligen mycket att komma med när det gäller inredning! Så hemtrevligt och personligt som du alltid har det på bilderna! Jag gillar verkligen din stil, dessutom så skriver du så bra, alltid med en liten glimt i ögat.
Men jag håller också med dej, ibland (oftast) går det till överdrifter i "inredningsträsket" och blir ännu ett stressmoment och duktigheten får ännu ett område att kämpa i.
Lite längre ner läser jag om dina flugsmällor och får fina tips där.
Jag hade ju också ett inslag om flugsmällor och jag tror du tipsade redan där. Nu ska jag fördjupa mej lite.
Önskar dej en stressfri och skön helg utan måsten.
Kramar
Lisa

G:a Affären sa...

Då ger jag mig tillkänna för jag brukar kika in till dig och läser gärna dina senaste tankar och funderingar.
För ett tag sedan var jag rädd att du skulle sluta blogga och därför blev jag så glad nu över ett inlägg. Det du skriver är verkligen tänkvärt men jag önskar att du fortsätter! Jag vill att du dessutom fortsätter precis som förut, med härliga bilder och blandade funderingar.
Ha det gott!
Cia

Frida sa...

Mycket tänkvärt skrivet. Det här med bloggandet kan man göra på olika sätt. Jag tycker ditt hem är underbart och uppskattar dina tänkvärda ord. Visst är det roligt att det finns dem som tjänar pengar på det men jag försöker att inte ha så stora krav på mig själv. Jag tycker du verkar ha en skön inställning till bloggandet.
Må så gott!
Kram Frida

STENLYCKA sa...

Åhh.. du underbara Lotta du skriver så bra och så rätt!!
Du har massor att ge oss, du inspirerar hela tiden med ditt underbara hem som är så vackert och charmigt. Dina underfundiga, tänkvärda texter ger mig härlig läsning och så din humor som jag älskar och mår så bra av, jag lämnar alltid din blogg med ett leende på läpparna. Du är bäst.... stanna kvar hos oss!!!!
Önskar dig en fin midsommarvecka. Hoppas att du har klarade helgen utan att ha fått besök av någon cyklist som behövt göra sina behov i din trädgård, tyvärr fick vår son flera besökare i sin trädgård.
Kram Raina

Snögumman sa...

Bra skrivet!
Kan känna igen lite ibland stickbloggarna också. Man "ska" vara på ett visst sätt... Tror man får tänka varför man bloggar (eller inte) och sen göra på det sätt som känns bäst för en själv. Jag tänker att om jag skriver en blogg som jag själv vill läsa då kanske någon annan (förhoppningsvis) vill det också.
Så slappna av och njut av livet och bloggandet :) Jag är inne på din sida för första gången i dag. Lovar att jag kommer tillbaka!

Här är gudagott att vara ! sa...

Hej vännen !
Ja du är klok som ett tok tycker jag ...;) Röj bland alla måsten är en väldigt klok tanke som alla skulle tänka. Jag fattar inte heller dom som bloggar och känner ett tvång att måste köpa grejer och ändra sitt hem var och varannan dag för att någon ska läsa deras blogg...Stackars dom kan jag tänka !
- Skickar många midsommarkramar och önskar dej och din familj en härlig helg !
Anneli ♥

STENLYCKA sa...

Önskar dig en riktigt skön midsommarafton,sov inte bort den långa ljusa natten!!
Ha det bästa
Stor Kram!
Raina

Hanna sa...

Så jätte fint.
Tack för att jag fick titta in, jag kommer åter.
Kram
Hanna

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

Grymt bra skrivet!! Håller mee på allt... Jaa njuta blir min melodi framöver... kram sussie

Bibbi sa...

Finaste Lotta, snälla fortsätt bara vara du och skriv dina underbara små texter. Jag blir så glad av dig. Du ger inte någon ångest och hjälp känsla, du ger bara glädje. Vem har tid och råd att springa och shoppa i affärer eller på loppis också för den delen... Nu mer finns det ju knappt loppisar längre....det är antikförsäljning....
Tack för att du finns Lotta och fortsätt bara vara du!
Massor av kramar//Bibbi

Unknown sa...

Härliga bilder!! KRAM

mężczyzna sa...

Welcome to Ragdoll Kittens Cattery We are a small and loving cattery. Ragdoll kittens for sale We are pleased that you have chosen to visit our Ragdoll cats/Ragdoll kittens cattery, and hope you will notice right away from our website how beautiful and loved our Ragdoll cats and kittens are. These beauties are easily integrated into our loving family home, first as mothers carrying the litters, and then from the time the ragdoll kittens are born until they are adopted so we always have Ragdoll kittens for sale|Ragdoll kittens for adoption|Ragdoll kitten price|Ragdolls|Cost of Ragdoll kittens|.Ragdoll kittens for adoption
Association (TICA), adopt Ragdoll cats near me
and are never caged. adopt Ragdoll cats near me
Welcome to Scottish Fold Cattery and thanks for your interest to our scottish cats and kittens For sale! My name is VERA S. Matt. Me and my husband Owns the small scottish We love our cats, they live in the Cattery with us.
Where To Adopt A Scottish Fold Kitten Online
.
Scottish Fold Kittens for sale They are also very playful, but not overly boisterous, and score extra marks for being a very softly spoken breed with a wide variety of quiet sounds often not found in other breeds.
Scottish Fold Cat|Scottish Fold kittens for adoption
They tend to adopt very relaxed positions when resting, often sleeping on their backs, and sitting in a “Buddha” position with their legs stretched out and paws resting on their.
Scottish Fold Cat|Scottish Fold kittens for adoption
Welcome to Silver Blues Cattery,Hypoallergenic Kittens For Sale home of Russian Blue Kittens for Sale. As Registered and well recognized Russian Blue Kitten Breeders,Russian Blue Kittens Breeders we have been raising Russian Blue kittens since 2013. A family run cattery,Blue Kitten for sale we have extensive experience in breeding and grooming Russian Blue Kittens .Blue Kitten for sale We provide an opportunity to become an owner of our Russian Blue Kittens for sale. adopt Russian Blue Kittens near me We equally provide shipping services to ensure your kitten arrives your location with no hasslesOur Munchkin kittens are raised in our cattery alongside other farm animals and kids.Registered Munckin Kittens for sele
\ We we are Registered.Munchkin Kittens for sale We also have folded ears Munchkin kittens available. We are a registered cattery
I take pictures of the kittens between 2 to 3 days to update our website and this is when they appear on my available Standard short leg kittens page. Please fill the contact or adoption form to get more info.Munchkin KITTENS FOR ADOPTION near me
Shipping is available with crate will incur a small fee for their health certificate.Munchkin KITTENS FOR ADOPTION near me