onsdag 17 oktober 2007

Äntligen onsdag !

Jag är så gla i mina lediga onsdagar med min Lilla Loppa . Idag bar det av på långpromenad med stor fruktpåse , så stor att vi tog vagnen med oss . Frukten började vi med innan vi ens hade kommit ut genom grinden , varför spara ... Vi hade planerat gå en runda som vi brukar ta , men man ska aldrig tänka ut något . ...Då hade ju bonden Olsson förstås plöjt helt plötsligt , där vi har våran specialstig ..men plöja nu ..på hösten . Inte kunde vi gå runt ...vi hade ju vagnen . Så det var bara att gå tillbaka det . Vi kasta lite "puh pinnar" i den väldigt trötta och långsamma ån i stället och tog lite mossa och annat i bondens skog ,det kunde han gott bjuda på;-) Så vi pyntade våra ytterdörrar Lilla Loppan och jag . Ser ni julgranarna , tror ni de hinner växa till sig till jul ? På eftermiddag hade vi verkstad i "bakbygget" och började måla dockbarnens sängar . Lilla Loppan har köpt en provburk pudderrosa färg , så nu är vi lite oense hon och jag om både vaggan och sängen ska va rosa , jag hade tänkt mig båda vita jag , morr ! Ska passa på att visa vad jag köpte hos Bosse i lördags . Där fanns ju hur mycket vackert som helst , och när det blir för mycket för EnVilsenLoppa att välja på då tar hon det hon känner igen och redan har ...en ...muehlenbeckia ....varför är jag sån .. Men kära Bosse vad hände med den här .. ändå tog vi av den dyrare sorten . Lilla Loppan är lika ledsen som den ser ut , för det var hon som fick köpa den till sitt fönster . Sen en sak till , om det finns någon barmhärtig själ där ute i vida cybervärlden som kan sy ..eh...sex vita stolsöverdrag till mig så går det jättebra ;-)

7 kommentarer:

Sarah sa...

Det låter härligt att vara ledig på onsdagarna! Jag är fortfarande sjukskriven 50% men det är inte samma sak.
Är det cyklamen som vissnat så?

SKATAN sa...

Vilket härligt inlägg från din vardag! Jag ler när jag läser...klart ni äter frukten redan innan ni har kommit iväg! Så gör även vi. Lillan lever här och nu, ingeting i hennes värld heter "sedan". Ganska härligt.

Lycka till med den ledsna blomman!

Kram.

Goa, skåne sa...

Hej du lilla Loppan Lotta!
Tack för din lugnande kram...den fungerade...:)
Jag håller med skatan, vilket härligt inlägg från din vardag!!
Och jag tycker att det är lite fy...på Bosse att inte vårda denna cyklamen bättre än så, att den klarade flytten till ditt hem:)
Kransen blev ju, underbart fin...kanske var det bra att ni inte kom längre...och tur att frukten fanns med att knapra på:)
Sen undrar jag...är det ditt matrum? Sååå fint!!
Stolsöverdrag...ja, tyvärr så kan jag inte hjälpa dig i den saken. Har själv stolar som behöver lite vård...men jag bara låtsas att det gör jag sen..:)
Kram på dig o ha en toppen torsdag..imorgon är det helg!!
Lugnetsgoa!

Tidsmästarinnan sa...

Hej!
det var första gången jag kikade in här, men jag kommer garanterat tillbaka för du har jättefint!
Glada hälsningar,

S.

faster atta sa...

Åh, vilket härligt krypin du har! Hit vill jag komma igen, ofta!

envilsenloppa sa...

Tack för alla kommentarer !

goa,skåne: Rummet du ser är vårat så kallade "bakbygge" . En utbyggnad vi gjorde för att få en lite större "personalingång " . Men tyvärr tog matssalsavdelningen lite för stor plats och groventrén hamnade i skymundan . Men det är en härlig rymd i rummet och ljust ! Kram

signe sa...

Va fint ni har pyntat där ute!..söta små granar!..men du,vilket fint rum ni har som du kallar bakbygge!! Lantligt och fint!...så fint med plättar i luften och stackars lessna cyklamen..hihi..den tar sig nog med lite vatten igen! Kram :)