måndag 24 mars 2008

Påsken går mot sitt slut .

Har ni känt doften av färsk rosmarin ?När man hackar upp den, avger den en nästan euforisk doft , och tillsammans med citron så blir det någonting så sagolikt . Man försöker insupa så mycket doft att det slutar med att man står och hyperventilerar . Det var med vällust jag band ihop min örtfyllda lammstek idag , som jag fyllt med färsk rosmarin , salvia , timjan och vitlök . Jag klappade in den med rivet citronskal , lagerblad, rose´peppar och ännu mer färska örter . Vilken väldoft ! Den blir underbart god den där lammsteken a´la "Let´s dance Tina" . Vi hade middag för en av mina kusiner och hennes man , underbart trevligt .

Ett skönt avbrott och låta tankarna på min kära Mormor vila ett tag . Hon ligger inne på sjukhus igen , hur ska hon orka . Men hon orkar , hon gör ju det min /vår Mormor , trots allt som hänt de sista åren . Var får hon denna kraft ifrån , att fortsätta vilja . Trots sin ålder ha kvar nyfikenheten , viljan att se och uppleva . Behovet av att träffa människor , nya människor . Min Mormor är den jag beundrar allra mest , näst efter min syster . De som vågar stå upp , och säga ifrån . Mormor har en förmåga att se gott hos de flesta , trots deras fel och brister .

Snälla Gode Gud , låt det gå väl även den här gången oxå , och gå varsamt fram med henne . Hon har mer livslust än många människor jag känner , så var rädd om henne ett långt tag till !
Amen

24 kommentarer:

Jenny Oak Fae sa...

Hoppas att det går bra med din mormor!

Min brors sambo ligger också på sjukhus, så jag känner mig väldigt bekymrad för henne :(

Kram, Jenny

<3

Goa sa...

Hej Loppan min ljuva!
I natt har jag drömt dig! Du skulle bo här hos oss, och jag var mest orolig över att jag inte hunnit fixa frillan innan du dök upp...(undrar vad det betyder)
Klart att ägget inte var mitt, utan sonens. Men jag passade på att sno lite gott och sa att "du gillar inte detta, det är vin i"!
Neeej...jag skojar förstås, han är så söt och sa "mamma, du gillar ju, isländskt godis så mycket, så ni kan dela på det"...visst är han snäll?! Inte så svårt när man samtidigt har 2 kilo svenskt favogodis i gömmorna...'Ler*

Lamm åt vi också, jag älskar lamm!...är verkligen uppväxt på det och färsk fisk.

Hoppas dagen blir mysig med din kompis och att tårtan smakar gott och att den fastnar hårt på höften...*thi,hi*
Massa varma kramar till dig och mina varmaste tankar går till din mormor.
Må det goda passa henne.
Kraaam...

MiaMaria sa...

Hej!

Här har det lagas mat flitigt....
Vad du är duktig.

Jag hoppas som du att din mormor har massor av styrka kvar för att få vara kvar hos er ett tag till....lite styrke pulver kommer här.....

HA´det så gott!
Miamaria

Solsjö - Under en vind sa...

Varmaste tankarna till mormor!!!

Hoppas att helgen varit skön, mysiga bilder du ger oss! Kram!

stina sa...

Skickar lite styrka och energi till din lilla mormor!
Din stek låter god även för mig som inte är någon lammälskare!
Kram Stina

C De-sign sa...

Jag blir alldeles rörd när jag läser ditt inlägg....så mycket värme och kärlek! Tänk vad rikt livet är och det är viktigt att man vågar visa sina känslor!!! Hoppas nu att mormor kryar på sig!
Varma Kramar fr C

Marie sa...

Så fint du skriver om din mormor. Hoppas att hon snart är frisk igen!

Många varma kramar
Marie

drömmen om vitt sa...

Kan nästan känna doften av lammsteken. Gott.
Jag har ochså en mormor som jag håller så kär.Imin ålder är det kanske inte så vanligt.
Hoppas att det går bra.
Kikar gärna in här igen.
Lotta

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Härligt det låter med den maten!
Sänder massor av styrkestrålar till dig och din mormor, hoppas hon snart är frisk igen!
Fina ord du skriver!
kram gums!
nina

~ Elin Augustas ~ sa...

~Håller tummarna för din mormor~

Ahh, tack för den njutningsdoften från middagen ~~~ mums *fniss*

Förlåt, att jag drar iväg sådär, men jag är som lite rastlös, vet du...tyckte att det blev för lite mormrosrutor i mormorsrutebloggen...hihi...så jag bytte namn...!

Kramen om dig LottaPotta/Eva

linnea-maria sa...

Hejsan Vilka härligt färgglada ägg. Hoppas din bön hjälper för din mormor. Visst är det underbart att laga mat ibland, med alla sinnesintryck man får. Ha en skön vecka /linnea-maria

Beas sa...

Åhhh..vilket fint inlägg om din mormor...vi får verkligen hoppas att "någon där uppe" vill att hon ska glädja fler på jorden länge, länge till.

Kram Bea

Ewa sa...

Hej vännen!
Vilka fina bilder.
Blir ledsen när jag läser ang din mormor. Sänder henne och er de varmaste tankarna, och styrkepulver jag med. Vi får hoppas hon får många goda år till.

Kram
/Ewa

Karin i Villa Grå sa...

Hej vännen!

Jag tror att det var en rejält åldersstigen nobelpristagare som sa att det är när man slår sig till ro och tappar nyfikenheten och upptäckarlusten, som livet lämnar en. Den som slår sig till ro förlorar skärpan och börjar tyna bort. Därför kände jag, när jag läste din underbara beskrivning av din mormor, att hon är en sådan som lever fullt ut till slutet. Vi kan inte välja när det tar slut, men vi kan göra som din mormor och vilja se och lära så länge vi har möjligheten.

Vet du, jag ska hålla tummarna och hoppas att det hjälper till litegrann, så att hon får lämna sjukhuset. Tror du att tumhållning några mil norrut kan få henne på benen lite snabbare? *hoppas*

Tro inte på vad maken säger om mig! Han har konstig smak - om du fick se hans ex skulle du hålla med mig *frustar av skratt* Men jag är glad att han har den smak han har, annars hade han ju inte varit min idag :-)

Ta hand om dig!

Kram, Karin

Broarne sa...

Jo det är så fint med äldre släktingar...Jag har inte mycket kvar...inte ens föräldrar. Men jag har en bonusmorsa som har gått in och vill vara mormor till min 8 åriga dotter :o)
Annmarie

Anonym sa...

Hej hej! Vilka härliga bilder du bjuder oss på. Och doften av färska örter det är ljuvligt det! Hoppas att det är bättre med din mormor!
Må gott!

Anonym sa...

Oj vad jag blev rörd av det du skriver om din mormor, det verkar som att det är min du skriver om men tyvärr så dog hon väldigt hastigt (tack och lov) för snart 10år sen, men det går inte en dag utan att jag tänker på henne och saknar henne.
Vi stod varandra så nära hon och jag.

Maten verkar smaka ljuvligt... jag får försöka mig på det där receptet, är faktiskt lite dålig på att laga lamm.

Ha det bra
Kram Pernilla

Marja Kristiina sa...

Mina varmaste tankar till din mormor! Vilka vackra ord du skrivit om henne.

Kramisar!

Maria sa...

Va fint du skriver om din mormor, hon är lycklig som har ett barnbarn som du!!

Kram!

mittiminvillervalla sa...

Lilla gumman!

Så rörd jag blir när jag läser ditt inlägg. Så fint du skriver om din mormor. Med alla dom egenskaper du räknar upp om henne så finns massvis av goda förutsättningar att allt ska gå bra. Just glädjen och livslusten är sååå viktiga när man blir sjuk.

Oj, vilken doftupplevelse du bjuder på! Mmmm...ljuvligt! Och DITT vackra ägg! MUMS!

Tack snälla vän för dina goa kommentarer. "En blir ju så hjärtans gla!" ;o)

Tänker på dej och lilla mormor!

Varm Kram!

Monika

Goa sa...

Hej hjärtat!
Tack för rara ord...jag rodnar..:)
Och tack för tipset!!!
Nu står detta vackra zinbadkar i mitt garage och bara väntar på sommaren...jippie!!...en gammal spegelbyrå, (supersöt när den blir vit),följde också med hem!
Detta fanns bara här alldels bakom husknuten, ca. 1 mil, fick vi köra!!
Allt detta tack vare en underbar ljuvlig Loppa som är min alldeles favorit Loppa!!
Jag lovar att tänka på dig varje gång jag ligger där under stjärnorna...i bubbel och med bubbel..;) DU är välkommen på trädgårdsspa...kanske kan behövas efter flytten?!

Goa sa...

...Kraaaam!!!

Änglahem sa...

Med livslust kan man komma långt! Hoppas din mormor fixar det denna gång med som du önskar!

Jösses, det låter ju som om du vore rena Matlagnings Loppan, strunt i MatTina!

Kram
Ulrika

MiaMaria sa...

Hej!

Helt ok med 300 hade inte räknat med så mycket så jag är så nöjd!
Men visst är det kul med tävlingar och auktioner.....

Sov så gott!
Miamaria