onsdag 27 maj 2009

Visst är det väl :

Hittade en låda med små bokstavskort , ni vet sånna som man hade i skolan förr i tiden . Då på stenåldern när EnVilsen gick i skolan . Kunde inte låta bli att skriva något ....somrigt ;-)
Det här är väl sommar och skolavslutning i alla högsta grad , syrener . Doften för mig alltid tillbaka till klassrum för många , måååånga år sedan då man satt i sina nya examenskläder och tittade mot det fina som frökern ritat och skrivit på svarta tavlan - "Trevlig sommar" och blommor runt omkring , helt plötsligt hade hon hittat färgade tavelkritor i ngn gömma . Alla hade kommit med syrenbuketter till fröken och de låg slokande på katedern , man undra om hon någonsin fick liv i dem igen ? De e syrendoft för mig . Men då blommade de senare ......eller hur !?!

Börjar trivas mer och mer i mitt glashus , fönster och golv till trots ;-) Saknar några saker ,skulle bl a vilja ha en bänk till mina växter så de inte behöver stå på stolar och golv om vartannat . Men den som väntar .............. Nu väntar jag i alla fall på sommarlov !
Kram Lotta
Som ni märker kan jag inte hålla mig härifrån , ha,ha !

17 kommentarer:

LenaS sa...

Åh vilka härliga bilder, det vart så himla fint med bokstäverna!
Ha en fin dag!
kramis/LenaS

hemma hos lilla mej sa...

Vilka fina bilder.Åhh bokstäver det är ju så himla fint.Ha en skön dag kramiz ~~~~~~RITA~~~~.

helen sa...

Rackarns! Jag har också haft en sån låda med bokstäver, men den är nog sedan många, långa år borta...
Det blev så fint att hänga upp så där som du hade gjort!

Och gissa om jag är avundsjuk på ditt inglasade uterum??

Vill ha!!

Kram
Helen

i et lite rødt hus sa...

Jo, blomstret de ikke senere før? ikke vet jeg. Barna mine hørte på "barna från Bullerbyn" på lydbok i dag tidlig, og da tenkte jeg på at det ble nevnt at de pyntet midtsommarstången med syriner. Pussig at du også skulle nevne på det i dag.
Ha en underbar dag:)

Marcela sa...

Hi dear Lotta

Beautiful images as usual!
I hope you are having a wonderful week :)

Love
Marcela

samuelsgården sa...

Visst är det sommar Lotta, mina rosbuskar blommar och idag såg jag
blommande prästkragar och lupiner.
Det är mysigt men lite för tidigt,
undra vad vi ska ha i midsommarkransen iår?
Kram Lotta

rosenskära sa...

Jag håller med dig i varje stavelse, både om syrener, dofter och känslan av stundande sommarlov, men även om det märkliga med att inspirationen och skrivklådan ofta infinner sig när man bestämt sig för att pausa...

Du skulle fattas mig.

Lena

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej Lotta! Vilken tur att du inte tappade sugen helt! Vi hade saknat dig i bloggvärlden! Syrener är verkligen skolavslutning även för mig! Synd bara att de blommar så tidigt nu, men jag njuter i fulla drag. Stoppar näsan i var o varannan buske när vi går till dagis. Tur att de flesta är på jobbet så dags så att man inte blir totalt idiotförklarad av HELA grannskapet! Ditt fönsterrum är helt underbart. Jag tror IKEA har en långbänk för rimlig peng som med lite vit färg säkert skulle göra sig fint till dina blommor.
Kram Maria

Bibbi sa...

Hi hi..din "skrivkramp" tog fort slut... TUR för oss andra:-)
Du är så kreativ, kommer på så många mysiga saker av sånt ingen annan tänker på. KUL!
Dofterna från syren har en egen plats i hjärtat, liksom Häggen som blommar hos oss nu. Det är första gången jag upplever en sån vår som vi har nu. Detta har jag bara upplevt på besök i södra Sverige tidigare. UNDERBART!
Ha det så himla bra/Kramar Bibbi

Beas barnslikheter sa...

Sådana bokstäver fick jag av vår rara vaktis på skolan idag. "Jag kan väl tro att du är intresserad av sånt här gammalt skräp som finns i källaren?"

OM jag är!

:-D

Så mysigt du inrett det.
Och du...syrénerna blommade faktiskt senare förr...eller...bara för några år sedan fick jag också blommande syrénkvistar på skolavslutningen, men nu har de blommat ut så tidigt ett par år i rad. Konstigt!

Frida sa...

Hej!
Sådana bokstavskort hade jag med när jag gick i skolan, nu blev jag nostalgisk.

Så vackert med syrenerna du har fått det så fint i ditt glashus.

Kram Frida

Liv Hege Refsdal sa...

For en fantastisk blogg du har! - og for noen vakre bilder du legger ut! Her er det mye inspirasjon og kreativitet å hente for andre kreative sjeler. Jeg blir glad av å se slike flotte sider - og jeg følger gjerne med deg i fortsettelsen. Om du har lyst, så må du gjerne stikke innom min blogg også. Ha en fin dag!
Hilsen en skribent fra Norge

Ewa sa...

Å så fint! Där vill jag bo i sommar. När kan jag komma?

Kramis
/Ewa

gamla skolan sa...

Så fint det blev med bokstäverna , sådana skulle jag ha som bor i en gammal skola !! Men dom är nog inte så lätta att få tag på , om du tröttnar på dina så är jag spekulant ! Klart du inte skall hålla dig ifrån bloggandet !! Kramar Susanne / den gamla skolan

Speja sa...

Du har det så fint, blir avis. Bor i ett stackars renoveringsobjekt där farten är obefintlig...syrenerna blommade nog senare när man var liten. Nu blommar de alltid runt 15-25 maj - för då fyller min ene son år och vi tar alltid in och sätter en bukett på bordet. Och vad nostalgisk jag blir när du skriver om att fröken hittade de färgglada kritorna lagom till sommarlovet - det får mig att minnas den där speciella känslan igen. Ha det finfint!

Noll54/Eva-Karin sa...

Åhh,,, ja visst kommer jag ihåg dessa bokstäver,,,,,har inte sett dom sedan,,,, skoj att ha!!!!!


Ha det så gott!

E-K/noll54

lottens vita och gröna sa...

hillo där! oh får bilder i huvudet på en gång när du berättar om barndomsavslutningarna, alltid syréner och liljekonvaljer till fröken, inga mega insamlingar som det är nu...underbara försommar bilder! ha det gott, varmkram lotten