fredag 12 juni 2009

Sommarlov !

Varför blir man inte förvånad ? Hur många skolavslutningar har det INTE regnat på ? Ja förutom dem då vi var små då förstås ;-) För visst var det bättre förr ! Vädret visste i alla fall att sköta sig som det skulle , eller hur . Det var snö när det skulle , hela vintrarna och framförallt på julafton och om det inte fanns någon så började det alltid snöa lagom till tomten skulle komma .
På somrarna var det sol och varmt hela dagarna och man gjorde inget annat än sola och bada . Skulle det mot förmodan regnat någon dag , då hade man alltid ett kilo godis till hands, massor av serietidningar och folk omkring sig att spela fia med knuff med , så de dagarna var bara sååå mysiga oxå , eller hur ! Jag frågade pojkarna igår när de huttrande satt i solstolorna i på tomten med saftglas i händerna och varsin Kalle Anka , om det var skönt med sommarlov ? - Va ......, ja just det , det hade jag glömt , sa den ena . Den andra sa inget , hällde snabbt i sig saften gick in och plockade diskmaskinen ( thats my boy ) . Eller var det för att visa att här får man ju ändå aldrig lov ?? Min älskade man , the handyman , har fixat ett litet bord till mina växter , den här gången efter mina instruktioner och jag är så glad åt det , perfekt ! ( för er nyfikna kan jag visa hur det såg ut när min man fick bestämma här ) . Nu ska EnVilsen kränga på sig sommarklänningen , raggsockar och regnrock och fara på studentspektakel ! Hoppas ni får en riktigt fin helg och kan njuta vädret till trots . Se inte det ni inte kan göra ute , utan gläds åt det man kan göra inne så länge . Om inte annat , köp ett kilo godis och leta fram ett gäng trevliga tidningar , de e inte fy skam det heller ! All min lycka är er !
Lotta

26 kommentarer:

johanna sa...

Hej
ja visst är det mysigt med sommarlov vilket väder det än blir=))
Underbart bord! Vad duktig han är...håller tummarna att ni idag!
Kraaaam

Lallis - liv och leverne sa...

Ja, det är ju toppen med ledighet och sommarlov. Men som du säger, vad det regnar mycket på avslutningarna nuförtiden;)

Ha en fin helg, gumman
Kram Lallis

Pysselpalatset sa...

Sommarlov.... ja visst är det något speciellt... Men jag vill tacka så mycket för det fina du skrev om tvättstugan.... känner doften av kokande het tvätt... och rödrosiga kvinnor... som skratta och jobba tillsammans.... vilken härlig bild du gav mig... kram Jeanette

Ewa sa...

Vilket fint bord, han gjort, din handyman! ;o) Tror jag lånar honom ett tag. Har ett underrede till en gammal symaskin som jag måste byta skiva på. Pappa har haft det i sin trädgård tidigare, men nu ska Jag lägga beslag på det!

Här regnade igår fm också. Trist då det var avslutning, som annars brukar firas ute vid en gammal norrbottensgård som ligger bredvid skolan. Nu fick alla klämma in sig i gympasalen, och där kändes det som att luften stod still. Nåja, det gick ju det med, och nu är de lediga. Härligt!

Åker på militärövning i morgon, och kommer hem söndag eftermiddag. Vart extra utkallad, men får ganska bra betalt, och pengar behövs då man är arbetslös. Har en storövning i augusti också, så där rullar det inte lite lappar också. Fortsätter det dåliga vädret ska vi kanske ta en sista-minuten i september. Annars finns det andra hål att fylla.

Virkar lite på mormorsrutor. Tänkte ev göra en pläd, men får se hur länge jag ids hålla på. Tar dem pö om pö, och lite vid sidan om allt annat arbete. Ska och inhandla lite mer garner idag, och kompletera med en del färger...

Ha en fin helg.

Kram på er!
/Ewa

hemma hos lilla mej sa...

Vilket underbart bord du visar kanon fint.Skönt med sommarlov.Men hur tråkiigt väder som helst.Ha en mysig dag kramizar ~~~~RITA~~~~.

helen sa...

Vilka vackra bilder! Visst måste du börja känna dig nöjd med ert uterum, nu??

Bordet blev helt suveränt!!

Ja, det känns som att sommarloven var soliga och fina när man var liten. Eller är det för att man bara minns det positiva??

Ha en härlig helg, vare sig det blir inne- eller utemys!!

Kram!

Bibbi sa...

Åh vad fint det blev! Fick ett underrede i går av min vän Camilla som flyttar till Skåne om två veckor. Hade funderingar på betong skiva, men nu kanske jag måste ändra mig....Ska det ute vid grillen som avlastningsbord.
Hoppas du inre regnar bort i sommarklänningen;-)Här har solen kommit fram och vi har det så mysigt...
Kramar Bibbi

gamla skolan sa...

Jag ska också på studentuppvaktning i dag , Här hällregnar och blåser det ! Typiskt ! Kramar Susanne / den gamla skolan

Jenny Oak Fae sa...

TACK snällaste goa du för presenterna!!! Jag blev riktigt glad för dem...och RÖRD..!

TACK för din omtanke, betyder så mycket ska du veta...

Visst är det trist med detta vädret vi har, känns ju som höst...

Jättefina bilder du visar!

All LYCKA till dig också vännen!

Många varma kramar från Jenny

<3 <3 <3

Annas skattkammare sa...

Så härligt med sommarlov! Jag minns hur det kändes.. första dan på lovet.. =) Vilken fin blombänk din handyman har gjort!
Kram /Anna

Helena sa...

Ja, visst är det trist att det alltid regnar på avslutningen, när man själv var liten var det minsann alltid fint väder....eller??? (= Ha en härlig dag! Kram Helena

STENLYCKA sa...

Ja visst var det underbara sommarlov förr eller är det så att man bara kommer ihåg de som var fina??
Den här dagen vill man glömma fort för fy vad regnet har öst ner.
Jag stannar nog inne i kväll med godis och en inredningstidning.
Ha det så bra på studentfesten!
Många Kramar

Ett Vitare Hem sa...

hihi härligt att det är fler än jag som letat fram raggsockorna igen ;o) och det är skönt med lov oavsett väder ;o)
Kramis/LenaS

Inspiration i vitt sa...

Så fint du har det Lotta, alltid nåt vackert att visa så att man får sån lust att fixa och dola när man varit inne hos dig.
Ditt bord blev jätte snyggt att ha växter och annat fint på, vilken tur att just du fann din handyman.
Javisst var sommrarna bättre förr och vintrarna med för den delen hihi.
Kram på dig/Ingela.

Ewa sa...

Har inte testat det själv, än, men ska... Finns en massa trasor kvar efter mamma. Kika in hos Ann, hon har gjort superfina mattor: http://vvwdesign.blogspot.com/

Man måste öka ut gradvis så att det inte blir skålformat, och ha tillräckligt grov virknål. Får inte bli för hårt. Trasorna ska vara ca 1½-2 cm breda, beroende på tyggrovlek...

På Stensö´s hemsida finns en bra beskrivning: http://svenska.yle.fi/matochfritid/hobbyartikel.php?id=1640
De har för övrigt ett fint TV-program, där de bl.a byggt ett fint lusthus.

Lovar att inte skjuta någon oskyldig! ;o)

Kram och ha en fin helg. Berätta gärna hur det går med mattan, och fråga om du stöter på problem. Annars finns mycket att hitta på nätet.

Kramis
/Ewa

Lisas torp sa...

Ja, jätteskönt med sommarlov, mitt började också idag, men har ingen riktig känsla för det när det känns som höst istället! Regn och kallt är det! Annat var det förr förstås, precis som du säjer!

Bordet blev ursnyggt!

Nu håller vi tummarna för lite värme och riktig sommarsol!
Kram
Lisa

Les Cotrions sa...

Waw! Your gardening table is gorgeous and so nicely arranged! You've a very kind husband...lucky girl!
Happy week end!
Vale

Ann-Catrin sa...

Där skrev du sanna ord lotta
det var mer ordning förr.
årstiderna var liksom på rätta stället.. där de skulle vara.
Inte som en evig låång höst heela tiden
Sonen har suttit och spelat tvspel sen i tisdags.. och inte kan man tjata att han ska ut och röra på sig heller.. aller.. ut i regnet och plaska..
nej nu går jag och lägger mig.. och drömmer om bandomens ljuva somrar

Stor stor kram
Tack för dina härliga och varma kommentarer inne hos mig.. de går rätt in i hjärtat ska du veta. det är tur att det är anders som drbbats av sin skad.. hade jag varit i samma sits så hade jag bara legat och grinat.. sån är jag

kramar♥
A-C

Ann-Catrin sa...

som vanligt så slirade jag väldigt ser jag... fast jag inte druckit en droppe♥♥♥♥♥♥

Ingmarie sa...

Kul att just du kikade in på min blogg!Varmt välkommen åter!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej o tack så mycket för titten!! Härligt inlägg med fina bilder!!!

Kram Millan♥

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Jättefint bord! Underbara bilder som vanligt hos dig! Du bjuder på massor av inspiration.
Du skriver så härligt om minnen från förr, man känner igen sig i det du skriver. Våra sommarlov var fina, och solen sken mer på examensdagen och jularna var vita, jo det är vad vi kommer ihåg. Mycket snö och skarpa plogade kanter.
Tänker du på mitt stora skåp? Ja det har kommit hem och det är så fint. Det är högre och smalare än det skåpet vi har nu så det kommer bli bättre tror jag. Kul. Kylskåpet kom också. Modell högre med litet frys. Vi har ett frysskåp i källaren vilket inte alltid är så smidigt så detta är välkommet.
Hoppas du får en underbar helg!
kram vännen!
nina

Annas skattkammare sa...

Hej Lotta! Ja jag fick presentkort i julklapp på en sittning hos ett medium som arbetar här i närheten. Det var uppskattat, eftersom jag är intresserad av "den andra sidan". Annica Gustavsson heter hon, sök på google så hittar du hennes hemsida. En timme kostar 450:-
Kram /Anna

Viola sa...

Visst är det udnerbart med lov..får vänta två arbetsdagar till sedan..jag längtar så efter att få vakna utan väckarklocka och kunna ligga och dra sig en stund, är i Västerviks skärgård och vädret har faktiskt vara ganska OK idag, hoppas ni har en skön helg, kramen din VIOLA

Ingmarie sa...

Gillade vad du gjort med den gamla symaskinen....Får jag ta efter?
Vädret har helt klart bättrat sig o tur är väl det.Har gästbloggat hos izzah.blogg.se
Visste inte ens att sådant fanns...
Men kul är det!Ha så gott!

Susanne sa...

Hejsan!
Tack för din kommentar på min sida jag är ju så ny på bloggandet så då är det extra roligt att få lite kontakter! Jag bodde på Astrakangatan när jag var liten.
Vad fint bordet blev! Du har så fint hem!
Kram Susanne