onsdag 20 april 2011

GLAD PÅSK !!

Vilka dagar vi har haft nu , alla pratar om det underbara vädret och folk springer i linne och shorts . Loppan som inte ens hunnit fått sin vårjacka hon beställt på ett känt postorderföretags rea , går surmulet insvept i en fodrad höstjacka , vägrar och vill inte ta ut något i förskott . Det kommer bakslag det har det alltid gjort förr . Otaliga äro det påskar som det alltid har snöat en skvätt på, molnen har liksom kramat ur sig det där sista i snöväg och sen släppt på lite annat blask . Kärringen mot strömmen alltid , stackars min man . Men likt en annan "gumman vår " fejade jag ut vintern ur glashuset i helgen , så skönt att få vädra ur och göra rent . Sen hamnar jag i ett vaccum , när jag ska fylla ut alla tomma ytor och istället för att låta allt stå tomt tills andan faller på slänger jag ut en massa jox och ropar tyst i mitt inre Gúa hjälp !!!!!! Går in och njuter av mina fina påskkort istället . Ni vet väl att man kan hitta många underbara gamla vykort på tradera , billiga och billig frakt . De är så fina att pynta och drömma sig bort med . Va roliga de var med sina titlar förr , profesorskan och doktorskan och Fru Bengt Tjohejsan . Lite ris med fjädrar har Lilla Loppan fixat som vi ställt på trappan , efter en halv dag var hälften av fjädrarna borta och vi förstod inte varför , tvinnade fast dem ännu hårdare . En halv dag senare kom det ut från baksidan av vår hund Harry lite annorlunda fjäderklädda saker i glada färger. Alla bidrar vi med nåt !! På tal om vädret så är det ju alltid roligare att gömma påskägg i trädgården än inne , men på tal om hundar så kanske det är bättre att gömma dem inne . Hur gör ni med era påskägg ? Göms det eller ges det bara eller har ni sån tur att påskharen kommer automatiskt så ni slipper alla bekymmer !?! Hur det nu är och blir så vill jag önska er alla mina underbara ljuva läsare en riktigt trevlig påsk ! Love/Lotta Y

14 kommentarer:

Vintage House sa...

hej
Underbart inlägg.
roligt Goá hjälp:)
Vi gömmer våra ägg...
ha en skön skön påsk kram
sandra

STENLYCKA sa...

Hello vännen!
Ja, visst kommer vi till din stad på påskafton, om jag fixar att komma hem i någorlunda tid från Blåkulla.
I år skall jag åka kvast igen, för Strega Airlines har blivit så dyr med biljetterna sedan alla kärringar har kommit på hur bekvämt det är att ta charter till Blåkulla.
Jag har fixat kvasten, kaffepannan hittade jag en trevlig modell på loppis. Problemet är katten, har alltid haft med mig Måns men han har gått upp så mycket i vikt så det kan bli en risk att jag inte kommer lätt, så nu går jag och tittar snett på grannens katt Lisa, en smärt liten sak, skall ut i kväll och göra ett försök att få fatt i henne, men jag tror inte det blir lätt, har sett att hon går omvägar för mig, tror att hon anar att något är på gång.....
Som du förstår har jag lite att stå i inför resan!
Hur går det för dig, skall du till Blåkulla i år eller är det bara något som gamla kärringar har för sig?
Önskar dig en fin påsk!
Kram Raina

Här är gudagott att vara ! sa...

Så Påskfint du har fått det !
- Här har vi också hundar som vill vara med och Påskdekorera sej...fjädrarna verkar vara goda också ! - Har faktiskt plockat bort täckbyxorna och vinterjackan, men långkalsongerna behåller jag ett tag till.( typ till midsommar ;)! En trevlig Påsk önkar jag dej och din familj !
Kram / Anneli

Lantliv i Norregård sa...

Hej Lotta!!!
Visst kommer det bakslag...man känner sig lite lurad...

Påskfint har du;o)
Bästa Helgen till Dig!
Kram Malin

Jema♥Rose sa...

Önskar dig en riktigt glad & trevlig påsk vännen!!!

Jättefina bilder.

KRAM, Jenny

brudeblogg sa...

Så morsomt at du har vært innom bloggen min og lest alle kjærlighetshistoriene folk dikter opp :)
Nå ligger den siste oppgaven ute. Svarfrist er på lørdag, så hvis du har tid og lyst å dikte fritt, er det veldig gøy!

Snickaregården sa...

lilla voffsen då.. gör påskfint på sitt vis ;)

Vi har skattjakt på våra ägg. Påskharen lägger ut lappar här och var med en direkt anvisning spring dit eller dit, men nu när barnen är stora kan det slinka med en liten gåta om vart de ska för att få nästa lapp, ibland kan även haren tappat en godisbit på vägen. Mkt uppskattat även av tonåringar :)

kram Maria

Frida sa...

Hej Lotta!
Tack för tipset angående plättarna, tre år, verkligen imponerande får se om jag lyckas slå det, tveksamt. Härliga bilder du visar. Vi har faktiskt inga påskägg i vår familj. Vi är inte så godisglada. Men när min bror och jag var små gissar jag att påskharen kom på besök och gömde några i trädgården.

Önskar dig en riktigt trevlig påsk!
Kram Frida

Nillis sa...

Glad påsk du också!
många kramar
PS. Jag har inte heller hittat någon bra vårjacka än. DS

Marie sa...

Önskar dig och familjen en riktigt härlig påskhelg Lotta!

Kram Marie

Rose Cottage sa...

Hej vilken fin blogg du har, blev full i skratt när jag lästa att din man också har problem med att man vet precis när Jesus föddes men ingen kan enas om när han dog.
Ha en glad påsk!
MVH

Ulrika

Vita ljuva tankar sa...

Jag har frusti i ett halvår så nu njuter jag av våren fullt ut. Igår och idag har vi tom haft sommarvärme på 22 grader! Inga bakslag tack ;)
Den lille sonen har fått leta efter sitt påskägg här idag och det tog väl max 1 minut innnan han hittade det ;)

Glad Påsk!

Vackra Magnolia sa...

Hej underbara Lotta =)
Hoppas att du har en skön påsk så här lång =)
Och jag hoppas att du får en underbar påskdag också så klart =)
Du har en super mysig blogg och du inspirera mig =) Kram Tina

vosges paris sa...

I hope you had a great eastern weekend ;)
Desiree