onsdag 28 september 2011

Vissa färger

går jag verkligen igång på . Som höstens alla toner t e x . Alla mustiga bruna , röda , orangea och jordiga färger . Men skulle någon fråga mig vilken färg jag tycker är den vackraste så skulle det ändå inte vara någon av dem . Jag väljer alltid och automatiskt en turkos färg om jag har vare sig det är tusch eller andra pennor framför mej för att börja rita med . Men jag kan för den sakens skull inte säga att det är min favorit färg .
Köper jag kläder väljer jag alltid som oftast något svart , har alltid gjort och kommer nog alltid att göra . Även om det nu på sistone slinker in andra färger , inspirerad av min syster som kan bära vilka bjärta färger som helst . Men jag vet att svart står sig alltid i min klädkammare och det andra färgerna är bara dagsländor , och fladdrar ut vid nästa garderobsrensning. Men jag kan för den delen inte säga att svart är min favoritfärg .

När jag inreder här hemma så dras jag automatiskt åt det vita , det känns lugnt och jag gillar den lite sakrala känslan som blir av tomma vita väggar . Även om jag också haft både blått och gult på väggarna så är vitt det som jag gillar mest även om det inte är min favoritfärg , för jag skulle gärna vilja ha en ljustljust lila/blå i vårt sovrum även om det inte heller är min älsklingsfärg .


Jag har världens tjockaste färgkarta hemma från Nordsjö och gissa om det finns många färger i den , allt från tokrosa till färger man inte trodde fanns . Det finns alldeles för många för att EnVilsen ska kunna ha en favorit . Jag behöver max två alternativ när jag ska välja och då är det ett för mycket . Kan ni säga på rak arm vad ni har för favoritfärg ? Nu ska jag ha en systerförmiddag och gissa om det var länge sedan ...Skeninge , here we come !!


Love/Lotta

12 kommentarer:

Vintage House sa...

Hej
Höstens färger är verkligen så underbara men min favorit är en gammeldagsgrön....
själv äger jag till 99 % svarta kläder är fruktansvärt tråkig när det gäller kläder jag väljer svart av praktiska själv passar till allt...
kram
sandra

Jema☽⚪☾Rose sa...

Har sagt lila tidigare...men nu säger jag vitt, brunt, svart, vinrött, gulockra och grönt också..!

; )

UNDERBARA bilder!!!

KRAM, Jenny

Sallys hus sa...

Hej hej!
Vilka fina bilder! och nej jag kan inte säga vilken som är min favoritfärg.....för precis som du beskriver så är det olika beroende på vad det gäller....
Jag har mycket vitt hemma men kan inte säga att det är min favorit....för jag skulle aldrig klara att ha bara vitt....rosa kanske....är tokig i rosa detaljer...samtidigt som jag vill ha både rött och marint, brunt o grönt...haha...tur man har en ljus bas så man kan ändra ofta..;)
Kram Katarina

Nillis sa...

Hm, nej svårt välja bara en. Ska jag köpa telefon/dator eller liknande vill jag ha rosa. Hemmet i vitt och ljusa färger. Kläder är nog massa färger... hihi. Svårt. Glöm inte tassa in på shabby chic butiken i Skänninge, såå himla mysig! kram

brudeblogg sa...

Fine farger og vakre ting :)
Turkis er en farge som gir en spesiell energi. Fint at vi har så mange forskjellige farger å velge mellom å omgi oss med.

Systrarna vitt sa...

Kan väl säga att jag har lite olika favoriter beroende på Årstid men ganska lugn och ljus färgskala med enstaka utstickare både vad gäller kläder och inredning.
Kram Liselott

linnea-maria sa...

Hejsan loppan. vilka underbara färger! Jag laddade hem en android-app som heter pixlr-o-matic . den är gratis . Kram

MED EN KÄNSLA ♥...♪♫ sa...

Hej Lotta!
Tack för kommentaren :)
Det är verkligen jättehärligt att spana fotoplatser & ljus. Nu ska jag spana ikapp på din blogg, har ju haft ett ganska långt brejk i sommar.
Kram Åsa

Nygammalt sa...

Vilket tjusigt höstarrangemang du har gjort!

Jag gillar att ha ljust hemma men med andra färger och material som bryter av det hela.

Jag är oftast klädd i svart (pga mitt jobb) men erkänner att jag gjorde det mkt innan också.

Men favoritfärg....hm, svårt.
Kram.

Viola sa...

Går oxå igång på höstens färgmix :) jag varierar väldans mkt mina färger efter årstiderna...just nu är det mkt i svart, brunt och grått men med det ljusa vita.. som målarduk :) blir så fint med de mörka färgerna att bryta av med...ha en skön helg i det fina vädret, kram

Snickaregården sa...

Har ingen speciell favoritfärg. Men höstens mustiga färger har jag gärna på kläderna. :)

Kram Maria

Bibbi sa...

Men söta Lotta, du vet väl att en skönhet klär i allt!
Men jag håller med om att det är skönt med en grundkollektion i svart...då kan man ju lysa upp med andra färger. Som i hemmet, men då är allt vitt och man bryter av med lite andra färger:-) Visst är det behändigt? ;-P
Varma kramar