måndag 3 oktober 2011

SKÖRDEFEST

Det är härligt med små höstsemestrar !! Förra året var vi ju till Prag , Mannen och jag . I fredags packade vi in oss i bilen med några av barna och en hund , haka fast "hat"husvagnen och drog ner till Öland . WOW säger jag . Jag hade hört av vänner att det skulle vara häftigt , och då har jag alltid FÖR höga förhoppningar innan , men OJ så fint det var !!! Det var inte bara det att det var Öland , de hade skördefest också . Jag överdriver inte om det fanns loppisar och evenemang var hundrade meter , man kom ingenstans om man skulle stanna och se på allting . Det fanns inte en trapp eller grindstolpe på hela Öland som inte var pyntad med pumpor , det var så fint ! En av höjdpunkterna var Eriksöre bygata ! Har ni möjlighet nästa år så åk till Öland på skördefest , det ska vi !! Med husvagnen full av pumpor och loppisfynd .....inte . Men nåt fick jag i alla fall med mig hem , som de här små pumporna och en hel massa intryck och minnen som jag ska leva gott på hela vintern .

Tack sötaste näpna ni för alla kommentarer , jag blir som ett barn på julafton när jag får dem . Tyvärr kan jag inte kommentera hos alla för att det helt enkelt på något märkligt vis inte fungerar och ibland får jag vara anonym om det ska gå . Men ni ska veta att jag försöker på alla sätt och vis . Ut och plocka höstlov , pressa dem knyt fast dem runt en glasburk , tänd ett ljus och sätt i burken , och bara njut !!!


Love/Lotta

10 kommentarer:

Jema☽⚪☾Rose sa...

Måste ha varit en upplevelse med Skördemarknaden!

Själv var jag i Kivik och kollade på Äppeltavlan, synd bara att det var så dimmigt...Och nu är jag dunderförkyld dessutom..!

: (

KRAM, Jenny

Nellie sa...

Vad härligt höstfint du har gjort!! Inspirerande, så nu ska jag springa över till blomsteraffären på min fikarast om en stund. Vit ljung, lite kål o pumpor. Och göra lite fint vid entren hemma. vad fina bilder fr Öland du visar. Har inte varit på Öland vid denna speciella helg. Men har åkt förbi under höstarna och sett dessa fina arrangemang som de gör längs vägarna, vid postlådor o grindar, med halmbalar, lyktor o pumpor. Så fint! Vill göra så hemma också, men då kanske grannar inte fattar nåt. Ska nog strunta i det och göra fint ändå!!! Synd bara att jag inte ser brevlådorna fr vårt hus :).

Här är gudagott att vara ! sa...

Tack för att vi får njuta av dina vackra bilder från din höstresa !
Så underbart med alla vackra pumpor i olika färger. - Skulle också vilja ha en "hat-husvagn" att kuska runt i ;) ! - Ja visst passar man på att njuta av alla höstfärger nu, för snart blir allt vittvittvitt !
Kram ! / Anneli

brudeblogg sa...

Vakre høststemninger du viser :)
Takk for fin kommentar på bloggen min!
Jeg syns det var en god idé å gå til fotograf på 10-års bryllupsdag. Tenk om dere kan etterlate dere bilder av dere som par tatt hvert tiende år? Det blir en flott dokumentasjon på forhåpentligvis mange tiårs samliv! :)

linnea-maria sa...

Vilka underbara bilder och härlig semester! Det skulle nog inte vara så dumt att åka iväg en sväng denna tiden på året. Kan det vara säkerhetsinställningarna på explorer? När jag sänkte mina (till medel eller låg, tillåt cookies) så fungerade det för mig. Vad kul att det finns fler som tar gammalt och syr om. Jag fick en hel kasse med kläder som styvdottern o hennes mamma sorterat ut som vi ska göra nytt av. :) En för liten topp blir en kjol osv. Kram

Landbohaven sa...

Gode billeder.
Hvor er Pyntegræskarene smukke.
Jeg har slet ingen i år.
Tak for kigget.

Nillis sa...

Åh vad mysigt det lät, har hört talas om det där.. Får bli det nästa år. Kramis

Anonym sa...

Åh, då har du nästan varit hemma hos mig! :D Det blev ingen skördefest för mig, jag jobbade under hela spektaklet. Hoppas jag kan nästa år.

Sallys hus sa...

Men duuu så fint!
jag har inte varit på Öland sedan jag var liten och man tänker alltid att det måste vara sommar, sol, varmt o semester....men det där fick en ju att vilja åka dit NUUUU...
Vilka fina pumpor du köpte och så fint du arrangerat dem. Så himla snyggt med flera olika sorter så där i akvariet...och de där stora faten du har i bakrunden...åååå viiiil haaaaa!!!
Kram Katarina

Bibbi sa...

Så mysigt! Det är fint på Öland, men jag har bara varit där i juli...verkar färggrannare nu;-) Jag har tillslut tagit mig i krage och börjat plocka ihop lite skogsmaterial.Även om jag inte orkar så mycket nu så kommer det väl en dag... Härliga bilder som verkligen fått mig inspirerad. Tack söta!
Ha en underbar helg och gör lite bus:-)
Kramar