torsdag 13 oktober 2011

OKTOBERLJUS

Den tunga oktobersolens strålar ligger lågt och strilar med ett mörkgult sken in genom dom stora glasrutorna i uterummet och tunga skuggor försöker ta över överallt . EnVilsen smyger in med mannens kamera , som så klart är mycket större och märkvärdigare en hennes lilla simpla "gilla&tryck kamera" och försöker fånga det vackra ljuset . Som ni ser finns det mycket därtill att önska , det vita ser lite väl överexponerat ut . Slänger sig med facktermer , utan att veta nåt !

Vill så gärna fånga det mitt öga ser eller är det min dåliga syn som gör att jag ser något annat . Eller är det så att signalerna till hjärnan gör krumsprång på vägen och resultatet blir EnVilsens fantasia . Eller är det helt enkelt så att hennes sketna lilla kamera duger ........


Hon lutar sig tillbaka och begrundar ......neej jag ska nog på´t igen , tänker hon. För hon är envis som en gammal get precis som en annan känd Lotta . Fast den här klippte inte sönder sin stickiga sticketröja , nej den här hon klippte av sin mammas långa trådgardiner på hälften

- Men jag vill ju kunna se ut , var svaret och få in ljuset ! Sötaste ni va glad jag blir för era kommentarer , de lägger sig som en varm lövhög i mitt hjärta och där i hoppar sen alla lyckokänslor så löven yr i hela min själ !!!


Love/Lotta

16 kommentarer:

Vintage House sa...

Hej
Så härligt när solen träder fram idag är det en fantastisk dag:)
Så mycket fina detaljer du visar...
kram och njut
sandra

Jenny Oak Fae sa...

Blir så vackert när solen tittar in och det blir magiskt på nåt sätt..!

Känner mig inspirerad av dina bilder vännen!

KRAM, Jenny

LjuvligaLjung sa...

Vilken härlig blogg du har!
Ha en bra dag! /Michaela

linnea-maria sa...

Vilka härliga bilder. Det finns så mycket fina detaljer att titta på. Jag gillar de gamla kemiflaskorna och det gröna bordet :)
Kram /Therese

Sallys hus sa...

Heeeej!
Så poetisk du låter idag..;)
Du målar upp en så verklig bild att jag var där med dig...märkte du det?? Jag såg också allt det fina...;)
Sååå mycket fint du har där i uterummet. och ljuset gör det hela ännu vackrare...
Fnissar åt dig o makens kamera...
Jag har en sån alldeles själv...men kan inget jag heller...fniss...men man känner sig som ett riktigt proffs då man fotar med den...
Kram från mig!
Katarina

Elisabeth sa...

Förstår precis vad du menar med ljuset...tror hösten är favoriten bland favoriterna! Färgerna, ljuset och den klara, rena och helt underbara krispiga (som Ingemar i morrongänget säger)luften får mig att må så bra, kram!

Här är gudagott att vara ! sa...

Tack Lotta för att vi får vara med dej i ditt uterum, och se dina vackra saker ! - Gillar dom fantasifulla skuggorna som gör hela rummet magiskt.
Du är så himla duktig på att skriva...Man blir så glad och berörd av dina ord ! ♥
Kram / Anneli

Irenes tavlor sa...

ha ha nu fick jag mig en tankeställare, kanske mina bilder inte är så bra som jag tycker på grund av dålig syn, trots alla glasögon som dräller överallt, hur som helst så tycker jag att du har fina stämningsfulla bilder.. kramen

Maria sa...

Fint med yra löv i själen! Titta in till mig så kanske löven får virvla till lite mer...=)

Tinas bo sa...

Ljuvliga bilder!!
Skuggspelet är bara såå fint!!

Har problem med min nya kamera... den löser ut blixten jämt och då blir bilderna gråa och bakgrunden kolsvart!! För det kan ju inte vara jag som inte fattar nåt, eller??!! hahaha

Kramis Tina

Norregård sa...

Lovely:))

Kram M

Nillis sa...

Härliga bilder med vackert ljus :-) Älskar glasbollen på sista bilden. Den måste reflektera fint i solskenet. kram

Skogslyckan sa...

Ja men va härligt att du känner dig "in löööv"!! Visst duger kameran, men det beror oftast mest på den som står bakom. Nu vanskas snart blues kväll här i storstan, bondmoran skall ut på vift! Ha en fortsatt fin helg!
Kram Pia

Frida sa...

Vilka vackra bilder Lotta, du har lyckats fånga oktoberljuset alldeles lysande. Tack för omtanken, det är bättre nu men jag är fortfarande krasslig. Verkar vara en långdragen förkylning det här. Ta hand om dig och ha en fortsatt underbar helg!
Kram Frida

Rosor och Spetsar sa...

Jag tycker du har fotat underbara bilder,med fint ljus.
Du har det så vackert omkring dig.
Och jag älskar att läsa dina fina texter Lotta.
Ha nu en fin vecka
Kram
Anneliecut

Anonym sa...

Underbara Lotta!
Har suttit en lång stund och njutit av dina vackra foton och dina fina ord.. Du är så himla duktig! Tack för allt du delar med dig!
Många kramar din lill kusin