fredag 28 oktober 2011

Värre en vanligt

Måste börja med att tok tacka för alla goda råd jag fick av er angående mitt förra inlägg , det gav mig många nya och bra idéer , så fortsättning följer . Jag vet inte om jag lider av någon slags kombination i de övre tänkande regionerna , men jag blir jättestirrig av att ha för mycket på väggarna , samtidigt ser jag ju att det ser alldeles kalt ut och oombonat , och ett evigt dagens eko uppstår ständigt . Jag har en del vackra gamla speglar med brun ram som jag tänkte


-Ja , en spegelvägg det blir vackert och det i "matsalen" på den största tomma väggen i huset . Som tur var hann jag bara sätta upp en den största (en glimt av den syns i inlägget "TID" lite längre ner ) , för en långsam tillvänjning . Men vad får jag se i spegeln , förutom mej själv då och det kan vara tillräckligt vissa mornar , fråga min familj . Jo hela vitrinskåpssektionen i köket speglas i den och kaos i vilsehjärnan uppstår genast . Operation hjärnövertygelse startade och pågick i några dagar . Jag försökte komma in från olika håll i rummet för att jag kanske skulle få se något annat i spegeln och jag t o m kröp längs golvet för att överraska den ...men icke . Vart jag än i världen vänder , så är det en hysteriskt vitrinskåpssektion som stirrar tillbaka på mej och ve och fasa ibland jag själv ! Nej , det gick inte ......så med en stor skruv mitt på väggen ilsket stirrande och storspegeln stående skamsen längst in i förrådet åkte några småspeglar upp på den minsta väggen i huset där inget speglar sig och en plansch kröp snällt upp och satte sig på skruven tillsvidare och så får det bli tills jag får någon ny bright idé. Jag ska inte dra storyn om vår nyinköpta ved , men en "vedhylla" kom snabbt fram i torksyfte . Vi har ju vår kamin i en hörna mellan matsal och kök , av någon konstig anledning som jag inte vet , men där står den i alla fall och värmer gött !


Fredag allra redan , och det gör ju inte ont ! Ha en underbar helg och ta det lugnt med julpyntet .....inte än !!!!



Love/Lotta

16 kommentarer:

annashusidingtuna sa...

Hej!
Näe du det har bara blivit värre tyvärr, nu är min röst helt bort och lillebror i familjen har fått en otäck hosta..........

Kul du skriver om ditt spegelproblem.
Ha en bra fredag.
Kram Anna

linnea-maria sa...

Åh vad gulligt du skriver på min blogg :) Tack! Ja ibland blir man inte nöjd och får inte till det, och då måste man göra något helt annorlunda. Men jag tycker dina lösningar blev bra. Vad snyggt med korgen med grenar och kottar vid kaminen! Jag tycker om när det är lite naturgrejer inne. Ha en fin helg!

Maria sa...

Nej, inget julpynt ännu. Jo, jag gör ju pynt, men pyntar inte =)
Skönt med brasa och fredag! Trevlig helg, kram från Maria

Nillis sa...

Hihi vad söt du är! Du har superfint juh. kraam

KKvinneblogger sa...

Utrolig morsomt innlegg :)
Du finner nok ut av speilene dine og alt det andre etterhvert.

Jenny Oak Fae sa...

Jättefint!

Var har du hittat blomsterplanschen? Jag tror att jag har sett den på en annan blogg också nyligen...

KRAM & ha en fin helg!

/Jenny

Tinas bo sa...

hahahaha jag ser krypandes på golvet!! :)
Härligt skrivet!! ❤
Tycker det blev suveränt snyggt!!
Underbart med en kamin!!

Ha en mysig helg
Kramis Tina

Här är gudagott att vara ! sa...

Det första jag får se när jag tittar in här är :PLANSCHEN !
- Tror att jag har försökr få tag i en sån i minat 10 år...och så fanns den hela tiden hos dej ! ;)
Ja det är bara att erkänna att jag är väldigt avundsjuk nu !
- Fint blev det med vedhyllan och med en kamin i huset blir det genast supermysigt !
Och jag är fullständigt övertygad om att du snart kommer på någon ny lysande ide´om den stora spegeln och din spegelvägg !
Ha en skön-mys-helg !
Kram / Anneli

Vintage House sa...

Hej
den planschen är läcker och fint med speglarna och så mysigt med en kamin:)
ha en skön helg!
kram
sandra

OF SPRING AND SUMMER sa...

Hej Lotta!
Underbar planch!
Ha en skön helg.
Kram Ingrid

Elisabeth sa...

Jag älskar speglar men ibland är de verkligen ett problem, speciellt när man ska fota. Det går ju inte att ta en bild bara utan det måste fixas och ändras på halva rummet innan det ser ut som man vill! Ha en bra helg, kram!

Lisas torp sa...

Jättefint med speglar på väggarna och din planch är jättefin!
Önskar dej en härlig helg!
Kram
Lisa

linnea-maria sa...

Jag är rädd för att du ger mig ideér som kan generera ännu mer arbete ;), ang ditt tips om att skriva bok. Tack för dina uppmuntrande ord. Kram /Therese

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Fina inspirerande bilder du visar upp ifrån ditt hem.
Ha en bra början på veckan!
Kram Anette

Jenny Oak Fae sa...

Tack för tipset om Skolplanschen, men tyvärr har jag kommit fram till att jag inte har nånstans att få plats med den...

Idag mår jag lite sämre igen, för jag överansträngde mig igår, så kan det gå när man är envis & vill mer än man orkar..!

Önskar dig en fin ny vecka!

KRAM, Jenny

Bibbi sa...

Så synd att det inte funkade för dig med speglarna, för det var djuriskt snyggt. Men det ska ju kännas bra och inte bara vara snyggt..
Visst är kamin underbart! Den ger så mycket - värme, mys, doft och ett härligt ljud. Vi har också en "vedhylla" utmed så det alltid finns ved tillhands. Nu börjar jag genast fundera på att göra upp en brasa... Blir mys:-)
HA det gott!
Kramen