tisdag 20 december 2011

JULEFRIDHur går det för ? Infinner sig julefriden så pass att ni befinner er i en hyacindoftande förväntan ? Eller ligger stressen och tynger era axlar som en luggsliten hånflinande gammal rävboa ? Jag hade fakiskt gjort en hyfsad planering nu de sista dagarna , jag är en listmänniska eller ha fått bli eftersom minnet har packat kappsäcken och flyttat söderut .


Där var allt listat som jag skulle hinna innan jobbet =barnfri och det efter arbetstid = barnaktivitet . Men all planering sprack i natt när lilla Loppan feberyr snurrade runt i vår säng . Men allting går att fixa , eller hur . Köttbullar finns färdiga att köpa och handskrivna presentkort är lika mycket värda som de tryckta .


Så jul blir det ändå och vet ni jag har fortfarande det där pirret i magen på julaftonsmorgon som jag hade när jag var liten , mannen kräks som tur är inte längre av all spänning inför klapparna , utan njuter helst juldag och Lilla Loppans förväntan är oslagbar som drivmotor och i alla fall jag inser att för hennes och pojkarnas skull är jultraditionerna något att hålla hårt i , även om ribban läggs på en annan nivå . En som är lagom nog för en baktung StorLoppa att hoppa över och ändå landa mjukt på den andra sidan .


YYY Julkorv och Brunkål //Lotta YYY

12 kommentarer:

Ewa`s Galleri sa...

Fina bilder
Det blir jul även med lite damm i hörnen och köpta köttbullar
Det viktigaste är att man får umgås med nära och kära
Ha en bra julvecka

lisashus sa...

Ja, jul blir det hur vi än gör och var och en gör efter sin näbb, det vet vi ju, men det är lätt att ryckas med i stressen!
Själv ska jag ge mej ut i vimlet idag och bävar lite, efter lugnet här på landet!
Ha en fin dag!
Kramar
Lisa

Jema☽⚪☾Rose sa...

SÅ vackra bilder..!

Ha det bra min vän,
KRAM, Jenny

linnea-maria sa...

Jag har skurit ner på antalet julklappar och köpt "nyttiga" =tråkiga grejer till barnen. Pepparkakorna är bakade för längesedan och huset har varit julpyntat länge. Granen kläddes förra veckan. Det känns ganska soft och bra faktiskt. Jag har så mycket annat elände att tänka på just nu. Vilket fint pyntat hörn av ditt vackra hem. /Therese

Här är gudagott att vara ! sa...

Hej finaste Lotta !
Du HAR mycket att tänka på nu, inte konstigt att det blir virrigt ;) Skrattade gott åt din kommentar hos mej...som du hade skrivit förr...i ett annat inlägg ♥
- Tack för ett supersmart tips om ful granen ;))
Visst sprider sej barnens förväntningar och glädje till oss vuxna. - Nu har jag ju vuxna barn och mitt barnbarn är ju bara drygt 1 år, men jag är så barnsligt förtjust i julen att jag längtar i allafall !
Skickar en krya-på-dej-kram till lilla loppan och hoppas att bacillerna sticker i väg snabbt som sjutton !
Kram Anneli ♥

Tinas vita bo sa...

Köpta köttbullar är inte världens undergång.. :)
Huvudsaken du har din familj om dig.. ❤

Underbara bilder!!

Ha en fin julvecka trots allt
Kraaaam Tina

Nillis sa...

Som en sliten rävboa, lutar nog jag åt. :) Hoppas ni får en härlig jul, trots sjukdom. kram

Maria sa...

Ja, visst är det skönt att känna så att det blir jul även om man inte hunnit allt. Jag har liksom du gjort en lista för att inte glömma vad jag ska göra. Idag började jag grava lax och stekte orunda köttbullar. Resten som ska ordnas ska jag göra på fredag, sillar och jansson.

gamla skolan sa...

Hej Lotta ! Du skriver så härliga texter :) Synd på lilla loppan som blivit sjuk , hoppas hon snart är frisk igen .
Fina bilder också !
Kramar // Susanne ♥

weisser traum sa...

meine liebe
das sieht ja traumhaft aus.
und erst der spiegel...seufz soooo wunderschön.
grüässli daniela

Anonym sa...

Härlig inställning;) Det får bli som det blir för det blir bra i slutet ändå;)

Roligt att du gillade byrån och visst är Eco-wrapping något riktigt bra påfund;)

Önskar dig en härlig dag och hoppas lilla loppan kryat på sig

Ett Vitare Hem sa...

Jag har ingen stress började tidigt, vis av erfarenhet för många år sedan så börjar jag polanera och lista redan i augusti ;o) får ofta höra att jag är galen som börjar redan då men jag hatar sista-minuten-stressen så jag fortsätter vara galen ;o)
Ha en riktigt fin dag!
Kram/Lena