onsdag 11 januari 2012

BLUE

På hyllorna i köket samlas vitt och blått det det gillar jag . Ljust och fräscht , så där som det har varit nu ett tag i inredningsvärlden . Ljust och fräscht , öppen planlösning , stor potential . Hej och hå . Men det vänder snabbt , även om vi vanliga dödliga inte alltid hänger med eller orkar bry oss för att vi trivs med det vi har . Det här med fondtapet .... det har inte fastnat på någon vägg här hemma ....än . Är det hopplöst ute nu eller ?Men inredning är ju så mycket mer än bara ljust, fräscht och öppet . Inredning tycker jag är att fånga en känsla . Att hitta det man trivs med och att känna att man kommit hem och få andra att känna sig hemma . Ibland kanske det inte är någon som har tänkt alls , utan det bara har blivit så bra . Bra för mej är lika med hemtrevligt . För nästan tjugo år sedan när jag just blivit ensam med min äldsta son och skulle inreda vår lägenhet , så fanns det inget som kallades ljust & fräscht . Däremot hade jag ett annat namn för det , jag kallade det sommarstugekänsla . Min mormor hade just sålt sitt landsställe och jag fick en massa möbler därifrån som passade som handsken . Allt var vitmålad och fint , och en del fick så vara , men det var i avlutningens era . Så vissa saker hamnade under värmepistolen då , men är nu vita igen , haha . Jag letar fortfarande efter den där sommarstugekänslan , som inte bara är att det är ljust och fräscht . Utan det är så mycket mer . Det är oxå flugsurr , lukten av en källargrop och klucket under en eka . Små blomblad som fallit ner på bordet från en vas med sommarblommor , en flat sten med en diskbalja på där man tvättade håret med Timotej schampo och en känsla av vemod .
Inredning är vad man gör det till . Det kan bli hur avancerat som helst och kännas kravfyllt och bli förbaskat dyrt . Bara för något år sedan kunde man fynda billigt på loppis , måla om och eller shabba till . Nu har folk insett att det går att göra pengar på det . Återvinning är en lönsam business och i och med det faller hela tanken tycker jag . När gammalt "skräp" kostar lika mycket som i möbelaffären .
Ja trenderna svänger lika snabbt som en vindflöjel under höststormarna . Men det struntar jag i . Jag är inte ute efter dom , jag är ute efter känslan . Men det är inte så lätt , för den kan inga pengar i världen köpa .


YY Love//Lotta YY

15 kommentarer:

Vintage House sa...

Ett fantastiskt inlägg och jag kan inte mer än hålla med..
Man ska gå på sin egna känsla sedan om det är mode eller inte bara man själv gillar det....
kram
sandra

Jema☽⚪☾Rose sa...

Jag följer inga trender vare sig det gäller inredning eller kläder, utan har det jag trivs med. Jag tycker att det är tråkigt att det blivit allt mer dyrare att handla på loppis & second hand, meningen med det från början var ju att "sämre bemedlade" skulle ha råd att handla nåt...Ofta har jag hittat grejer som kostar mer NU än när de var nya, grejer från IKEA till exempel, och då har det ju verkligen gått snett..!

KRAM, Jenny

lisashus sa...

Jag känner precis som du! Jag har nog haft likadant hemma i hela mitt liv, men en och annan liten förändring! "Sommarstugekänsla" är precis rätta ordet för hur jag har haft det också! Vissa avlutade möbler har också fått vit färg under årens lopp när jag helt enkelt insett att de då ljusar upp ett helt rum och allt verkar större och luftigare helt enkelt.
Nej, att köpa svindyra loppisgrejer som shabbats till är inte min grej! Man måste ju känna sej som hemma!
Jättebra inlägg!
Kram
Lisa

lisashus sa...

....jo en sak till:

Ett typexempel är väl när jag såg en begagnad IKEA-lampa i en loppisaffär som kostade 150:- när exakt samma lampa som ny kostar 60:- på IKEA!!! Då kan man ju knappt hålla sej för skratt!!!!!!

Lisa

Bibbi sa...

Hej min sköna!

Så sant så!
Tyvärr får man sällan ha roligt länge.. Ser många saker jag köpte för något år sen för en hundring kostar nu 150 för det har blivit poppis:-( Min börs har ju inte blivit större så då får jag helt enkelt låta bli att handla...
Har faktiskr en fondvägg... Men inte så många ser den då den också är vit:-) Men för mig blev rummet mer levande.

Ja du söta, nog är det väl ändå tur att vi får ha som vi vill och "sommarstugekänslan" behövs. Man blir i mitt tycke mer harmonisk då:-) Här finns det dock väldigt gott om flugor....

Ha en riktigt toppendag!
Kramar

Frida sa...

Hurraa, nu kom jag äntligen in på din blogg från min dator:). Jag tycker också det är galet att det har blivit så dyrt med gamla saker. Men oavsett om den här trenden inte kommer att hålla i sig så kommer shabby chick alltid att vara min stil. Man ska ha det man tycker om och det som känns bäst för en. Historia har jag alltid gillat och gamla saker har en själ som inga nya saker i världen kan ersätta, men någon måtta på priserna får det vara. Vilka fina hyllor du har. Jag har också satt upp öppna hyllplan i min lägenhet det blir verkligen hemtrevligt och varför stänga in de saker som man tycker om? Mycket bättre att det får stå framme så man kan njuta av dem. Hemtrevligt har du verkligen lyckats få det hemma hos dig.
Jag ser också fram emot ett nytt bloggår:)
Må så gott!!
Kram Frida

Här är gudagott att vara ! sa...

Hej finaste Lotta !
Den där hemtevligheten behöver du inte leta efter, den har du ju redan.- Din underbara blandningav gammalt och nytt tillsammans med din blick för heminredning gör så att man bara njuter när man ser ditt hem !
- Det var längesedan jag hängde på någon trend.
- Man känner ju själv vad man vill ha i sitt hem och inte ! - Sen tror jag att den där hemtrevligheten också beror på människorna som bor i huset.
- Här har du en till fd avlutare, som blivit med färg igen !
Kraaam ! Anneli ♥

Toregårds lilla Lotta sa...

Du är så klok och skriver så vackert....kan inte annat än hålla med.

Kram
Liselott

Maria sa...

Bra det där att gå på sin känsla och inreda med hjärtat. Då blir det bra. Jag har haft delvis samma stil sedan jag flyttade till min första lägenhet. Många dukar/gardiner mm som jag fortfarande använder och tycker om.

Lilla Blanka sa...

Hej goa Lotta!

Kokt och fint inlägg, jag håller helt med dig om att fånga en känsla..! Sedan om det innefattar nån trend eller inte spelar för mig ingen roll alls, om man trivs och mår bra i sitt hem tror jag att det är alldeles rätt ändå :)

Jag är så dålig på att skriva kommentarer och det ner jag om ursäkt för *kram*

Härliga bilder!

Kraaaam
Mia

Lilla Blanka sa...

*klokt skall det vara :) inte kokt :))))

idémakeriet sa...

Hej gumman,
Härliga och kloka ord Lotta!
Jag instämmer helt och hållet, huset ska andas något varmt och ombonat.
Jag är inte en stiljagare jag kör min egen race och jag är nöjd med det för jag känner mig hemma här.
Du inreder också med hjärtat det ser man. Varm, sprallig, busig, enkelt, helt enkelt ett loppan hem.
Ha en mysig helg.
Kram Gerda

Gúa sa...

HEJA HEJA...kloka vackra underbara vännen min!
Det är så rätt, så rätt! Jag blev riktigt peppad nu. TACK!
För det är just dessa tvivel som emellanåt sätter in när det gäller min lilla butik. "Bör det"...vara si eller så!? Samtidigt som jag bara vill ha det som jag tycker om. Inte vad som är inne. Självklart inspireras man av det, men jag vill inte att det är precis som överallt. Då tappar jag totally känslan och då blir det inte roligt längre.
Det är också en anledning till tvekandet gällande en webbshop.
Japp, nu gick jag igång..:)))
Puss och kram och en mängd lycka och kärlek till dig kära Loppan min! Och så ses vi i år! OK!!!

brudeblogg sa...

Så mange vakre, fine og koselige ting du har! :)

gamla skolan sa...

Så härligt du beskriver känslan från lantstället !! Så bra att man direkt kan se det framför sig ! Och jag förstår precis vad du menar , hur du vill att din inredning ska vara !!
Härligt inlägg Lotta !
Kramar // Susane ♥