tisdag 10 januari 2012

Januaritankar

Ja nu börjar det tuffa igång så smått igen, helgerna är avklarade och Lilla Loppans födelsedag firade vi igår . Åtta år .... jag fattar inte , min lilla !? Hon frågar ibland när jag älskade henne som mest , när hon var liten eller nu ? För hon hör ibland att jag saknar mina bebisbarn . Men jag brukar svara att jag kommer älska dej som mest för varje sekund , varje minut och varje timme som går . För varje dag älskar jag dig bara ännu mer . (Det gäller ju såklart alla mina barn . ) Jag önskar ibland jag verkligen vore en loppa så jag kunde sitta bakom deras öron och viska vad det skulle göra eller säga i olika situationer . Men det går inte att skydda sina barn mot allt , så som det ser ut i dagens samhälle . Tyvärr för ibland önskar man det . Julen är bortstökad och vardagligare pynt pryder skänkar och hyllor . Oftast är det någon lite tomte som håller sig envist fast fram till påsk , men jag tror allt åkt ner i källaren ...... vi får väl se . Mitt stora dilemma är fortfarande de STORA fönstren i vardagsrummet , jag har forfarande ingen lösning på dem som funkar . Just nu har jag tunna vita gardiner för hela fönstren a´la 70-tal , men det är inte min melodi . Jag har t o m fått ett vitt hårstrå i ena ögonbrynet p g a allt grubblande . Grubblar jag lite till så hoppas jag få ett i andra ögonbrynet oxå så det blir lite mer jämnvikt , lite mer feng shui . På blocket finns ett par jättefina fönsterluckor som skulle passa jättebra på sidan om fönstrena ....men de finns så långt bort som i skåne ( hos en underbar isländsk kvinna) Så om tomten (eller min man) läser det här och jag gör mitt bästa att försöka vara så snäll jag bara kan i ett helt år ......så kanske ....*hoppas* Love / EnSnällLotta

15 kommentarer:

lisashus sa...

Ja, vardagen har tagit över efter helgerna - säkert både skönt och trist...!
Grattis till din lilla Loppa och så fint du skriver om henne! Förstår att de är svårt att inte oroa sej, man vill ju det allra, allra bästa!!!

Vackra saker på din bänk!

Fönster kan ju vara ett dilemma, men kan du inte köpa begagnade spröjsade fönster, sett flera som gjort så, att sätta på insidan!
Hur du än gör lycka till!
Ha en fin dag!
Kramar
Lisa

Vintage House sa...

Hej
Så fint du har gjort det och härliga bilder...
Ja du det med fönster jag har samma dilemma och har inte någon bra lösning.
Gamla fönster är ett alternativ...
kram
sandra

Nillis sa...

Hihi va rolig du är. Du får halvgubbla och hoppas det vita stråt kommer på rätt sida :-)
Fint har du och härliga tankar om barnen. Ha en fin dag, kram

Amelie sa...

Hejsan!
Tack för din kommentar hos mig! Vad du har gjort det fint
på skänken! Härliga detaljer!
Roliga funderingar kring barnen och fönsterna vet jag inte riktigt! Det är inte det lättaste du!
Är det hos gua som du hittat fönsterluckorna?

Kram amelie

Sallys hus sa...

Hej du rara människa!!

Vilket fint inlägg du gjort!
Barns frågor o funderingar kan ibland få hjärtat att svämma över och jag som är väldigt blödig torkade en tår då jag läste om din lilla prinsessas fråga...;)
Jag håller tummarna för att maken..ööö..tomten läser detta inlägg och förstår att man faktiskt ibland kan behöva vissa saker från en viss isländsk kvinna..;)

Vilken fin årskrönika...
Jag tycker det är väldigt kul att läsa årskrönikor hos alla bloggare...och väldigt kul var det att göra en...man ser ju då hur mycket man faktiskt hunnit på ett år även om det inte känns som det...;)
Kram o ha en fin dag!
Katarina

KKvinneblogger sa...

Jeg blir helt rørt av de vakre tingene du sier til datteren din! Heldig hun som har deg som mamma! Gratulerer med vel overstått bursdag til henne! :)

Tinas bo sa...

Vilka underbara ord om din dotter!!

Härliga bilder, du har sååå mycket fint!!!

Skulle säkert bli supernyggt med fönsterluckor!! Håller tummarna att "tomten" hör dina önskningar!!

Ha en fin vecka
Kraaam Tina

Brittis sa...

Kärleken till ens barn bara ökar med åren tycker jag. Man får aldrig glömma bort att visa och att säga det....Lyckliga lilla loppa som har en mamma som säger det. (tänker på den lille killen som blev lämnad av sin förälder i helgen, när han enligt föräldern hade spelat dåligt i en match)
Nej, kram och puss och taktil stimulans mår nog alla bra av tror jag...Kram från hjärtat /Brittis o tack för din fina kommentar!

Jenny Oak Fae sa...

Hoppas att det kan fixa sig med fönstren på nåt sätt..!

KRAM, Jenny

Här är gudagott att vara ! sa...

Hej fina du med det vita strået !
-Dina olikfärjade ögonbryn påminner kanske om symbolen för Yin och yang ;P
Så fint du skriver om din kärlek till dina barn ♥ Den kärleken är så stor, innerlig och villkorslös !
Man får förlita sej på att det kommer att gå bra för dom här i livet, - Visst kommer det motgångar, men man får hoppas att dom har med sej dom verktyg som krävs för att klara av dom.
- Skickar en stor kram till din älskade loppa, och ett Grattis i efterskott !
- Förresten så tror jag på tomten ;) !
Kram Anneli ♥

Ett Vitare Hem sa...

Visst är kärleken till sina barn så underbar du skriver så fint. Har varit hos kvinnan i Skåne hon har så mycket helt underbara ting!
Kram/Lena

Irenes tavlor sa...

barn kan verkligen ställa rättframma frågor tänk om vi vuxna vågade det också, så fint du pyntat, visst är det skönt att få bort julen och pynta om och allt blir som nytt igen, det var inte så farligt med ett stå hi hi tids nog kommer det fler grå..kramen

Viola sa...

Det känns som igår när mina grabbar var små och nu är dom långa vuxna män...saknar verkligen den tiden när dom fanns här hemma..en bor ju dessutom väldans långt ifrån mig och det är tufft..du undrade över Malte..kan bara säga att han är helt hopplös när vi får främmande..hoppar..biter folk i händerna...går upp i spinn utav lycka ...suck..låter som en utmaning detta fönster..och fönsterluckorna lät ju som en strålande idé:) lycka till, KRAM

MiaMaria sa...

Hejsan!

Ja vi skulle nog alla vilja vara en loppa bakom något öra....
Underbara bilder och vackra saker som alltid....

Hoppas att din önskan slår in;)

Ha det så gott!
MiaMaria

Bibbi sa...

Ha ha, varför inte färga in ett svart på andra sidan? Du e´ju bara för go du:-)

Tänk vad bra det vore om Tomten läste bloggarna...Har försökt vara övertydlig mot maken men har har jag numer gett upp hoppet om ang paket...

Lycka till med fönstertankarna, du som är så kreativ hittar nog snart en perfekt lösning.
Kramen på dig!