tisdag 3 januari 2012

Loppans År 2011

Ser att det är många som gjort årskrönikor på sina bloggar , det är så käckt tycker jag och vill inte vara sämre . Men att lägga ut bilder på mej själv i olika situationer a´la Pernilla Wahlgren mitt i julskinkekoket där går min gräns och ni vill INTE se , jag lovar .
JANUARI

Det var då jag fick mitt älskade lilla lopprum där jag kan stöka bäst jag vill . Än har det inte fått något namn som pysselrum,studio , ateljé etc utan det är helt enkelt bara MITT RUM . Med två arbetsbord finns det plats för även en lillLoppa att skapa vackert .


FEBRUARI


Lag ut före och efter bilder av köket på bloggen , fastän det än idag saknas en list här och där
och något färglager så är vi så nöjda med hur fint det ändå blev . Det är så svårt att tänka sig hur det egentligen såg ut innan om man inte har de gamla bilderna att kika på .


MARS


Jag fyllde 45 år och jag får verkligen räkna i huvudet numera hur gammal jag är innan jag kan svara och det är inte för att jag tror att jag är yngre än vad jag är utan oftast är det tvärtom . Jag fick den finaste pingvinen av min yngste son den har en underbar form och uttryck .


APRIL


Nu har lilla loppan äntligen fått sitt prinsessrum färdigt . Fast det kunde lika gärna ha blivit svarta väggar , för det är oxå en snygg färg tycker hon .


MAJ


Värmen kom tidigt det här året och glashusets piffades till . Nytt där inne för året ett underbart grönt bord som svärmor hittat i sitt grovsoprum och släpat upp till sig för att hon visste att det var i min smak .


JUNI


Jag har en sorts hatkärlek till vårt glashus . Ett stort fyrkantigt rum , med tokhögt i tak och ett högblankt klinkergolv . Svårmöblerat är det med inga väggar att luta möbler mot och det känns som om allt hänger i luften . Men hur det än är så är det hur mysigt som helst och vi äter många middagar där under sommarmånaderna .


JULI


Jag gjorde inte ett enda inlägg under juli , då hade jag semester t o m från bloggen och all tid ägnades åt att bara njuta familjeliv och att hjälpa mina föräldrar att flytta hit till staden också , vilken lycka för oss alla att vara nära varandra för första gången på över tjugo år . Mycket grillat blir det hos oss och tidigt på vårarna börjar vi , ibland på vintern med . En höjdarsallad på sommaren är Nigellas melonsallad som ALLTID funkar till sommargrillat :



Vattenmelonsallad med fetaost
1.5 kilo vattenmelon, mogen
3 lime
1 rödlök, liten
150 gr fetaost
1 knippa bladpersilja
3 msk jungfruolja
2 dl svarta oliver, urkärnade
flingsalt & svartpeppar

Gör så här
1. Dela rödlöken i två halvor och skiva i tunna skivor. Lägg skivorna i en djup tallrik och pressa över limesaften , låt den dra någon timme så blir löken mild och god .
2. Skala och kärna ur vattenmelonen, skär i ätvänliga bitar. Skär fetaosten i tärningar och lägg tillsammans med vattenmelon och oliver i en salladsskål. Hacka persiljan grovt och lägg ned .
3. Häll rödlöken med tillhörande spad över salladen, ringla över olivoljan och blanda försiktigt alla ingredienserna. Salta och peppra efter egen smak
.


AUGUSTI


Semster hade vi haft både hemma , i Danmark och ute i den vackra Sankt Anna skärgård . Dax att börja jobba igen och ha den långa hösten framför oss . Jag får mitt vikariat på förskolan förlängt och barna börjar i skolan . Lilla Loppan blir ettagluttare och hon bara älskar skolan och fröken .
SEPTEMBER


Även om vi inte tycker att vi hinner så mycket och har lite tröttnat på att jobba med huset , efter sommaren då vi renoverade mycket i mammas och pappas radhus . Så får vi ändå klar hallen och det känns så mycket trevligare att komma hem och öppna dörren när det kommer gäster .

OKTOBER

I oktober tar vi en lillsemester och åker ner till Öland på skördefest och vilka dagar vi fick . Med högsommarvärmen , pumporna , folkfesten och det vackra landskapet blev allt helt förtrollande överväldigande . Något som jag nog kommer att minnas mest från det här året och mina föräldrars flytt .

NOVEMBER

Från att ha haft en underbar höst , för vi hade ju alla fall tur med vädret . Blev november som en kalldusch , som aldrig slutade i och med "humhum" bytena . Ni kan läsa sagan här och jag vill inte framstå som gnällig och otålig , men de är inte klara än .



DECEMBER


December gick lika fort som vanligt och det jag hade planerat sedan förra året hanns som vanligt i alla fall inte med . Men det blev jul ändå och vilken jul sen . Huset var fullt med åtta vuxna , sex ungdomar och så lilla Loppan . Vi gör knytkalas , så bra uppdelat att de som gör något godast får ta med det . I år var min svägerska med och hon jobbar extra i en fiskaffär , så i och med det blev julbordet ännu ett strå vassare . Laxost är numera min favorit . Ett år är till enda och det var riktigt roligt att få knyta ihop det så här . Jag ser verkligen fram emot 2012 , och även om det är Drakens år. Som är innovationernas och företagsamhetens år, den oräddes och stoltes år. Draken är en ohämmad varelse med massor av energi och kreativitet. Den är eldig och passionerad och drar sig inte för någonting.
Så känns det nog som om det också kommer att bli Loppans år igen , vi får väl se ! Hyacintdoften har lagt sig och knäcken den är slut .

NYÅRSLOVE // LOTTA
EnVilsen skakar av sig konfettin och lägger undan sin dumstrut .
För nu börjar något nytt och hela världen är förbytt .

14 kommentarer:

Tinas bo sa...

Härlig krönika och underbara bilder!!

Önskar dig ett underbart år!!
Kraaam Tina

Bibbi sa...

Å'h love din krönika:-) Visst är det härligt med ett "eget" pysselrum. Mitt heter kreativa kaos rummet..verkar inte passa hos dig...

Köket, wow! Måste ju vara så underbart mycket roligare att vara där nu:-) Fönstret vid diskbänken...gissa hur avis jag blev.. Jag min dumstrut kom på att vi skulle ha det och blev så ivrig för nå år sen...Kom sen på att jag inte ville titta rakt in i en annan del av huset,grovingången/förrådet... Typiskt mig!

Tack för alla underbara bilder, dina helt lovley texter och alla skildringar av livet du ger.
Stor varm nyårskram

Nillis sa...

Åh vad mysigt år, härlig krönika ocg vackra bilder. God fortsättning. kram

Här är gudagott att vara ! sa...

Du gör mej så glad med dina inlägg, och denna årskavalkad var en lysande sammanfattning på ditt år ! - Drakens år blir nog ett bra år tror jag ...även om jag tydligen är Gris !
Ha det gott och sköt om dej !
- Här smaskar vi fortfarande på knäck ;)
Kramar / Anneli ♥

lisashus sa...

Vilken spänannde kavalkad, det är alltid kul att se tillbaka på året som gått och knyta ihop säcken s.a.s.!
Drakens år - det låter ju bra för min del också som börjat på ny kula liksom.
Hoppas att du får ditt "Loppår"!
Kram
Lisa

Vintage House sa...

En fantastisk krönika och så härliga bilder....
tack söta för din ord hos mig.....
kram
sandr

Jenny Oak Fae sa...

Klart jag ska visa hängena sen, men just nu är de inte ens påbörjade...idag har jag sprayat färg på lite allt annat möjligt, med svart, lila , rött & guld.

Kul med årskrönikan!

: )

Hoppas att du får ett fortsatt fint 2012!!!

KRAM, Jenny

Madame Morell sa...

Fin sammanfattning men det hade allt varit roligt att få se dig i några käcka juliga positioner:)
Kram!

Irenes tavlor sa...

bra gjort, årskrönikan, det triggade igång mig och jag började fundera över det gångna året, vad har jag gjort, en hel del faktiskt, men det får nog vara, jag njuter av dina bilder istället, kramen

Anonym sa...

Vilken ljuvlig årskrönika... Härliga bilder och ljuvliga sammanfattningar. Önskar dig all lycka i 2012

Ha en ljuvlig kväll

idémakeriet sa...

Hej söta Loppan,
Jag önskar dig ett gott nytt år du med, hoppas många fina moment kommer att möta dig på vägen i år 2012.
Vilket härligt år du beskriver och dessutom drömbilder.
Knäcken är inte slut än, farligt att ha kokt så mycket.
Vad tyckte din syster förresten om halsbandet?
Kram Gerda

idémakeriet sa...

O vad härligt att höra att din syster tyckte så mycket om halsbandet.
Jag känner igen det där med att inte kunna vänta att ge paket.
Antingen ger jag det i förväg eller ge så många ledtråd att personen spräcker och jag njuter.
Varm kram Gerda

Brittis sa...

Så himla fint och mycket du hunnit med, kära lilla loppa! God fortsättning på 2012 önskar Brittis

Viola sa...

Vilken härlig krönika, jättemysig läsning och nog har ni hunnit med en hel del under detta året :) ha en bra vecka, kram