torsdag 19 januari 2012

På grön kvist ....

...not !!

Jag vet inte hur ni har det hemma men här är det nära döden nu och då pratar jag inte om mej själv eller någon annan i familjen utan om alla stackars arma krukväxter som tvingas bo under så ussla förhållanden som här hemma hos oss . Det är nog inte bara det , men de mår ju alltid lite sämre så här års . Två stackare som inte överlevt vintern fick i stilla mak bäras till komposten häromdagen och där ligger de värdigt nu och förmultnas och blir till ny härlig mylla att förgylla andra stackars växter i Loppträdgården . Jag måste erkänna och förlåt mig gud att jag ibland ger vissa stackare lite passiv dödshjälp så att de inte behöver stå i skam alldeles nakna utan blad och invänta det ofrånkomliga . Fast det bär mig emot och det ska gudarna veta , det är ju liv trots allt . Men man vet liksom med sig vad det barkar hän och inga mirakel i världen kan rädda vissa växter eller i alla fall inte jag med min veka kunskaper . I vinter har de ju gått extra hårt åt dem dels har de ju inga boplatser kvar i huset då fönsterbrädena has no longer no existens í detta hus och några har halvt om halvt förfrusit under the never ending story = fönsterbytena då huset var som ett kylslaget korsdrag i två månader . Så de som överlevde det tvingas nu stå i mörker och hörn och högt upp på hyllor och en del stackare har t o m förvisats ner i de mörka källarvalven i kylan . Så de är ingen dans på rosor här hemma för en stackars blomma . Några som har en förmåga att överleva både världskrig och saharas öken är väl röd julstjärnor , har ni tänkt på det ? De kan ju hålla sig fina ett helt år till dan före dan nästa jul då plötsligt och utan förvarning tappar de alla blad och tackar för sig . Den enda julstjärnan som smög sig in i loppebo den här julen var en minivariant i en julgrupp och kan ni tänka er den bara försvann , helt spårlöst när jag flyttade om de andra små minisarna från från den gruppen ur den knallröda glasskålen och planterade om dem . Så nu medans vi väntar på våra nya fönsterbrädor , så för vi leva i denna hospicevärld för krukväxter . För jag försöker verkligen ta hand om dem , in i det sista .

Love/Lotta

P.S. Tack sötaste alla ni underbara som kommenterar här inne LOVE !!! Tyvärr kan jag fortfarande inte kommentera inne hos vissa av er , vet inte vad det beror på , men inte är det snorkighet i alla fall , så mycket vet jag ;-) )

18 kommentarer:

Vitt & vintage sa...

Halloj!! Hittade till din härliga blogg häromdagen, blev så glad för den är ju för mysig!!

Jättekul att läsa dina fantastiska inlägg!!

Ha en underbar dag!
Kram Anetthe

Ett Vitare Hem sa...

Åh inte heller här mår blommorna så bra, har tyvärr inte några gröna fingrar..Ha en riktigt fin dag!
Kram/Lena..

Vintage House sa...

Hej
De få blommor jag har har överlevt men nu är jag sugen på lite mer grönt här hemma:)
ha en mysig torsdag
kram
sandra

Skogslyckan sa...

Jag är inte heller nån hejare på krukväxter, men älskar dem. Så det blir att köpa ofta...ler. Så fint med de lila tallrikarna i ditt förra inlägg. Vi skall ha lila porslin i vår kommande glasveranda. Så jag samlar för fullt.
Kram Pia

Nillis sa...

Hihi, ser som vanligt superfint ut hemma hos dig. Ledsna blommor eller ej :-) Men jag säger detsamma, mina blommor är tråkiga nu med. Fast de har en fönsterbräda att stå på. Vad gör man med orkidéer som är som pinnar? Blommar de om? (Jag har inte gröna fingrar.) Fina blåa hyacinter, kraam

Anonym sa...

De enda krukväxter som lever här är orkidéer har sett två knoppar på en som jag glömt art vi hade ;)

Ha en härlig dag

Tinas vita bo sa...

Skicka dem till mig!! :))
Mina krukväxter växer som ogräs här!!
Jag vårdar dem inte speciellt, men de tycks stortrivas hos mig... hihi
Gröna fingrar du vet :))

Ska nu ge bort några dem, då jag inte tycker att de passar till min inredningsstil längre...
De blir helt enkelt för stora!!! :)
Men det svider i mig att ge bort dem, men men...


ha en fin slupspurt på veckan, vännen!!
Kramis Tina

Jema☽⚪☾Rose sa...

Själv har jag bara fejkade blommor just nu...

Jag ändrade inställningarna på min blogg, så det är nog därför det går bra att kommentera igen.

: )

KRAM, Jenny

idémakeriet sa...

Haha du är roligt! Inte alla människor kan ha gröna fingrar Loppan.
Tur att vi går mot rätta tiden att vi kan ta kvistar och blommor i huset.
då har man i alla fall något grönt hemma.
Komposthögen är säkert glad med en sån duktig matte.
ha det gott gumman.
Kram Gerda

Irenes tavlor sa...

det är samma visa varje år efter jul, det blir tomt efter julblommorna och har man otur så har julen tagit kål på de andra blommorna också, nu har jag mest tåliga-säkra-kort-blommor så här är det grönt och skönt, nu börjar snart det stora jordbytet..tråkigt slabbigt men sen kommer belöningen..
de får nya lite skott och föra in i loppebo...kramis

Sallys hus sa...

Haha..ja du är ju för härlig!!
du slog huvudet på spiken!
Jag ger också aktiv dödshjälp till vissa växter emellanåt....

Men duuuu wooooooow vilka uuuursnygga fåtöljer ni har!!
Viiiiiiiiiiiiill haaaaaaaaa!!
kraaaaaaaaaaam Katarina

Annas skattkammare sa...

Hej! Åh vad jag känner igen det där!! :)
Kram Anna

brudeblogg sa...

Dårlig med blomster her i huset også etter jul.
Venter på vår :)

Här är gudagott att vara ! sa...

Jag tycker vi utser dej till ;
Blommornas barmhärtiga samarit ! ;))
Ska erkänna att jag också ger en del blommor passiv dödshjälp ... Jag kan nämligen inte slänga några blommor som har det minsta lilla liv i sej !
Stackars fönsterlösa vän !
- Var är fönstermänniskorna som ska fixa era nya rutor ...Har don tagit time out, eller vad är det frågan om ???
Kram till dej och ha en trevlig helg !
Anneli

OF SPRING AND SUMMER sa...

Hej Lotta!
Komposthögen är ingen dålig plats att sluta sina dagar om man är en blomma! Till våren har du nu tillfälle att skaffa in lite nytt!
Önskar en trevlig helg!
Ha det så bra.
Kram Ingrid

Brittis sa...

En viss hjälp på traven får mina jul blommor också. Helst amaryllisen.....huuuu vilka trökiga blommor, stela o dana. Kram Brittis

Marie sa...

Inte många gröna växter som lever här hemma heller (visserligen har jag inte så många, brukar mest ha "säsongsblommor" som typ hyacinter). Olivträden ser mest ut som de önskade att de fick dö, men de brukar ju som tur är repa sig framåt vårkanten.

Kram Marie

Frida sa...

Det är inte alltid så lätt med växter men tror det var dig jag fick ett bra råd ang plättar i luften innan lyckades jag aldrig med dem men nu går det bra. Jag tycker du har fina blommor och vackra bilder som alltid!
Kram Frida