måndag 27 augusti 2007

Paj och piedestal !

Visar några bilder på min om målade piedestal . Hittar ingen före bild men den var omålad.Min Pappa hade världens sjå en gång i tiden för att få bort en dalablå färg som den var målad i . Så står jag och målar den på nytt , kändes lite ont i magen , för Pappas skull men ...Jag är lite sugen på att måla mormors gamla kökssoffa vit med , men jag vet inte ... den var oxå vit en gång i tiden och hur jag jobbade med den för att få bort all färg , det var på den "goda avlutade möbler perioden ". Vad tycker ni ? Vit eller inte ?I lördags när vi åt kräftor gjorde jag en ost paj till . Dels för att dryga ut lite , en av tonårskillarna skulle lätt äta två kartonger kräftor själv , och då äter han ALLT på kräftorna .Pajen blev rätt så god jag hade tyvärr ingen västerbotten ost hemma , utan tog en lagrad cheddarost , men den smakade inte så mycket . Plus att jag slängde ner en grabbnäve gräslök i fyllningen oxå .Gräslök är förresten Lilla Loppans favorit tilltugg alla kategorier , det går även bra med färska lökringar de går även bra att ha som armband om ni inte visste det ;o) Snacka om att hon har en härlig doft omkring sig och är sällan sjuk !
Västerbottenpaj

10 personerUgn: 225 graderGör en pajdeg på 125 gram smör, 3 dl vetemjöl och 1 msk kallt vatten. Tryck ut degen i en pajform och låt vila i kylen i 15 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 15 minuter.Riv 225 västerbottenost. Vispa ihop 3 ägg med 1 dl matlagningsgrädde och rör ner osten. Smaka av med salt och svartpeppar.Häll fyllningen i skalet. Grädda i ca 20 minuter tills pajen fått fin färg. Låt svalna.


5 kommentarer:

Söstra Di sa...

Piedestalen blev jättetjusig!!! Klart att du ska måla om pinnsoffan oxå, den kommer att bli som ny och kännas mycket fräschare!!! Ostpaj lät jättegott, måste prova nån gång men med "rätt" ost.

Gonattkramisar...

Maria-Jag blommar sa...

Jag har en pidestal som jag snickrat själv i slöjden på mellanstadiet, Den är omålad och står oanvänd i förrådet. Kom på för någon dag sedan att jag vill måla den vit och börja använda den!

~Eva~ sa...

Tackar för receptet :-)
Jag brukar tänka att jag *ska*...sen får vi se hur det blir med det...

Jättefin blev piedistalen!
Och en sån vacker kruka du har på den...

Soffan...jaadu, jag vet inte...vitt är så fint, men jag har börjat tycka om det trärena igen också...hmm ;*)

Kramen från Eva

Linda sa...

Hej! Alla gånger vit soffa! Det kommer att bli superfrächt till dina kuddar etc

Kaprifol sa...

Jag skulle nog låta den fina soffan vara som den är, men så tycker jag väldigt mycket om träfärgat också. Det är mycket omålat trä i mitt lilla hem. :) Pajen låter god. Ska ta och testa den vid tillfälle.