torsdag 13 december 2007

Lussebulle på er !!


Igår kväll blev det halvpanik i loppboet , Lucialinnet helt borta . Konstigt det hängde ju där förra året ! Men EnVilsenLoppa fick inte panik , så som kusinen fick som kom och ringde på halv elva i går kväll på linne jakt . Då hade hon försökt övertyga Coop forum om vikten av att hålla öppet tio minuter extra så hon kunde hinna in och förära dem med sin närvaro , och så kunde hon ju handla något litet oxå ett lucia linne t.e.x. , eller om nån liten rar personal åtminstone kunde vänta utanför med det , så kunde ju den "servicemajndade" personen kanske få något lite i dricks . Men det var ingen på coop som nappade på det , vilken dålig service va ;-)Men EnVilsenLoppa stod som sagt inte handfallen , utan vips syddes en gammal midsommarblus om i en hast . Lilla Loppan blev så nöjd så , och hade det på sig i hela 3 minuter i morse :-) Hann inte ens få fram kameran .
Ha en fin Luciadag och ta det lugnt med glöggen , så länge ni är på offentliga platser i alla fall !

( den vilda kransen är gjord av ljung )

23 kommentarer:

En liten AnCa sa...

Slår vad om att han var den finaste lilla lucian av dem alla! Tur du inte har tummen mitt i handen o en fungerande symaskin!

Kan inte lilla Loppan mannekänga lite hemma så att du kan ta ett litet kort på henne? Moster AnCi vill sååå gärna ha ett!!!

Glöggfrynta kramar till er alla!

Skatan sa...

Kära nån vilken söt loppa du har där hemma! Vi hade själva en liten tomte.

Kram och trevlig lucia!

faster atta sa...

Tihi.... men det nya linnet är ju fínast! Så duktig du är! Vi ålta faktiskt tll MAXI kl 7 imorse och fick tag på några linnen..... Men barnens lussetåg är inte förrän kl 16 så vi hade lite tid på oss...

Lallis sa...

Lill-Loppan är ju urgullig:)
Min minsting vägrade allt idag.
Inget nattlinne, inget glitter, inget tärnljus.
Men..så kom hon till dagis och där fick de iaf på henne lite glitter i håret och lusse-linnet. Det var ju bra;)
Ha en fin dag.
Kram Lallis

linnea-maria sa...

Åh det är stressigt att vara förälder. allt som ska fixas. men du fann minsann på råd, det var nog det finaste lucialinnet på hela dagis. Jag var nyss på lussefirande och sonen hade för första gången sedan dopet något vitt och långt med spetsar. Jösses vad söt han var. I stället för strutar hade de satt på pojkarna vita luvor (såg ut som nattmössor). Tack för den snälla kommentaren hos mig /linnea-maria

Karin i Villa Grå sa...

Hej Loppan!

Om alla lucialinnen vore lika fina som det du trollade fram skulle jag också lussa! Jag skulle vara en tyst Lucia som inte sjunger för man ska ju inte skrämmas.

Dålig service av Coop, ja! ;-) Men vet du, vi skulle hämta ut äldsta dotterns pass dagen innan resan till Tyskland. Polisstationen stängde 15, så det var lugnt. Så lugnt att vi GLÖMDE - vi kom ihåg passet fem över tre! Maken slängde sig i bilen och körde i vansinnesfart till stationen som naturligtvis var stängd. På något sätt lyckades han ändå få kontakt med en anställd (förmodligen henom att gestikulera vilt utanför ett fönster) som släppte in honom kvart över tre. Hon räddade vår resa, planet gick dagen efter innan polisstationen ens hunnit öppna.

Just den gången var jag glad över att vi bor i den här lilla hålan :-)

Ha en bra kväll!

Kram!

Ann-Catrin sa...

Det var det finast linne jag sett..och vilken söt lill-loppa sen..ja man måste vara snabb i sbängarna när man ska ta kort.. Du får be snällt nu ikväll om hon kan tänka sig att mannekänga lite igen..kanske sjunf´ga en lite stump med. KRAM A-C

MiaMaria sa...

WOW! Vilken mamma!
och vilket underbar lucia linne...

Trevlig luciakväll!
Miamaria

Jennys Vita Villervalla sa...

Vilken ljuvlig liten loppa!
Och vilken påhittig och duktig mamma hon har!
Lussekram
Jenny

Karin i Villa Grå sa...

God afton!

Katterna har vi till att fylla kattlådorna. Vad skulle vi annars ha kattlådorna till? ;-)

Det är en sur luciakväll - jag köpte ett gäng batteridrivna ljusslingor förra veckan och de är puts väck! Jag vill ju använda dem NU! Jag försöker se det som en prövning :-)

Må så gott!

Karin

Goa sa...

Jag lovar att sjunga...om du kan fixa en sån vacker Luciaklänning till mig!! Skönt att den är använd...lite iaf..:)
Guud så söt hon är din lilla Loppa!!

Vet du att i natt dömde jag att du och jag var ute och reste tillsammans...och jag var så frustrerad för att du skulle alltid hålla i min hand...vart vi än gick...jag tyckte att det var sååå pinsamt..:) Ja, kära nån!!
Kramar i massor denna ljuvliga kväll!!

~ Elin Augustas ~ sa...

Otroligt, vad du kan! Bara sy om sådär vackert bara sådär liksom...imponerad är jag så jag saknar ord!

Glöggas inte nåt, får ont i magen av glögg...

En sån fin ljungkrans ~~~
All skrock har jag lagt undan nu sen många år tillbaka, men ljung aktar jag mej fortfarande för...och den som är så fin!!!

Famnas om med en go kram!
Eva

Mys liv och hem sa...

Åh vilket fint Lucialinne med spetsar och allt.Det blir fint att hänga på väggen ..Ha det bra

Marie sa...

Det är nog det vackraste Lucialinne jag har sett, såå fint! Lilla Loppan är ju alldeles bedårande. Tack för din gulliga kommentar hos mig, är det ok om jag länkar till dig?

Ha en bra fredag!
Kram Marie

Glömde ju säga att kransen är helt underbar!

Maria sa...

Driftigt av dig att sy ett så snabbt! Jag får en känsla av att en liten loppa är mycket lik sin vilsna mamma...(när jag ser bilden på dig på sidan)=)

Sarah sa...

Det där lucialinnet är ju helt underbart vackert! Noah hade luciafirande på dagis med sin far idag kl 7,20. Väldigt tidigt tyckte jag som skulle jobba ända till 19,30. Vi hade luciafirande på jobbet fram till den tiden. Nu är jag helt slut! Lucia är en vacker och ljusdag =)

LantlivsAnette sa...

Åhh du..det var det finaste lusse linnet jag har sett!!
Så fint med alla spetsarna,den måste du ju hänga upp någonstans sen..
Ohhh,så söt dotter du har,kan tänka mig henne i lussetåget med den fina klänningen..
Vilken fin krans du gjort också..
Ha en skön Fredag Kram Anette

Skatan sa...

Wow! Vilket toppentips - det skall jag genast göra ;-)

Trevlig helg önskar jag dig!!

Goa sa...

hej min Lotta skotta!
Du har blivit utmanad...om du vill!
Kika på min blogg!
KRam och en fridfull fredagskväll!
Puss...

Lotta sa...

Jag hade ingen som skulle lussa så jag slapp leta efter lucialinnet. Fast samtidigt kändes det lite trist. Fast nästa år, när lilltösen går i förskolan, då blir det till att leta upp lucialinnet, för då ska hon få gå i sitt första luciatåg. Jag längtar redan!

Ha en härlig helg!
Kram
Lotta

Solsjö - Under en vind sa...

Du berättar ju för härligt!!!! Vore roligt atts e det påklätt! Önskar dig en myspysig lördag! Kram!

Snäckornas sjö sa...

Är mäkta imponerad av dina sytalanger!! Finaste lusselinnet jag har sett (och då har jag sett många!). Och din lilla loppa var ju det sötaste man skådat på länge!! Gillar din vilda krans...vild och vacker!! Och med något fint i mitten...vad är det (nyfiken i en strut!)? Tar det lugnt med glöggen, not my cup of tea...en mugg går ner, men sen blir det så sött, så sött...jag är ju en rödvinsfantast...remember ;-)

PS. Har i min enfald trott att du finns på min länklista (förvirrad?), men det fanns inga loppor där, därför länkar jag dig, ok? DS.

Maria sa...

Dina kransar är jätte vackra!