måndag 10 december 2007

Bara till lyst

Jag och min man brukar inte ge varandra julklappar , vi brukar istället köpa något gemensamt som vi behöver istället , en ny potatiskalare eller nåt :-) Men i helgen när jag gjorde ett stort köpcentrum i Stockholmstrakten osäkert så fick jag faktiskt en slant av mannen att köpa lite för , det låter det . Jag hade sett en postlåda på indiska som jag blivit förtjust i och nu slog jag till på , (Lille H har skrivit Postskylten) och lite annat pynt och ljusstakar som syns på bilderna , som blev många idag . Lilla Loppan har gjort den vackra och ROSA granen brevid ..Jag har oxå pyntat i mitt rum , "svettstugan " , som Lilla Loppan kallar det . Det kan behöva se lite trevligare ut , det är ett genomgångs rum från köket till bakbygget och man ser rakt in i det i från båda rummen . Annars har det inte kommit upp mycket mer julpynt i Lopphuset mer än adventsbelysning som t.e.x. den här gamla kyrkan , som alltid funnits i mitt liv . Men jag törs knappt tända den längre , Pappa har gjort någon halv opålitlig lagning på sladden i slutet av sextiotalet , typ :-) Men den är fin och är jul för mej . Seglora kyrkan är ju den kyrkan som står uppförd på Skansen i Stockholm ( ursprungligen ifrån Västergötland )och den är ju lite rödare och mindre glittrig i verkligheten . Den här kyrkan har i alla fall kostat 4:50 en gång i forntiden , priset står skrivet under :-)Idag har jag hunnit jobba på jobbet, varit på ett Luciatåg , ett drop in fika och haft en klipp och färg på kvällskvisten . Nu ska jag sova , imorgon är en annan dag !

17 kommentarer:

Designe sa...

Här har du gjort ännu mer fint!...blir så impad! Superfint där på bordet med ljusstakarna och så fint i fönstret! Ha en bra dag! Kram Signe

Sarah sa...

Kul att få shoppa lite va? Fin gammal kyrka, var rädd om den! Du verkar var lik mig, jobba, drop-in fika, handla, tvätta....

Jennys Vita Villervalla sa...

Underbara bilder du bjuder på!
Jag njuter i fulla drag!
Må så gott!
Kram
Jenny

WhiteVintageDreams sa...

Hej! Det var ett tag sen jag bloggade runt här...guuud vad mycket fint du hunnit julpyssla redan :). Verkligen superfint!!!
Min ljusstake köpte jag på Årstiden i Stockholm förra julen. Nu har jag inte besökt den butiken på bra länge, men klassisk modell som den har...så är det väl inte omöjligt att den säljs än idag?
Önskar en fortsatt trevlig vecka!
Kram

Maria sa...

Ha! Så jätteroligt (nja!) det lät att köpa en ny potatisskalare till julklapp...nej då var det du nu hittat mycket trevligare =)

Handplockat sa...

hl fina bilder allihopa gillar "post lådan"

ha det bäst

Ann-Catrin sa...

Underbara saker du visar..så ,mycket fint..gillar alltihop. postlådan och kyrkan..ja allt. Nu måste jag kika lite till för det var så mycket,
'Kram A-C

Maria sa...

Åååå sååå fint det var med hjärtkransen och skridskorna. Så skulle jag oxå vilja ha på min dörr.

Evelinas hus sa...

Ja å en till dig ;).
Nämen du har ju gjort så fina kransar själv. Skridskorna har du gjort dom ?!, vad söta.
Den där postlådan var ju inte helt fel, skulle jag också vilja ha.
Ha det.
Kram Caroline

Anonym sa...

Det var väl inte helt fel att få en slant till julklappar :)

Marie sa...

Vilka supermysiga bilder, jag njuter! Och du, vilka helt otroligt fina skridskor du har gjort. Och hur fint var det inte att hänga dem i det stora hjärtat, helt otroligt underbart!

Kram Marie

Solsjö - Under en vind sa...

Kära nån så mycket fina bilder att kika på idag! vackert barnapyssel, fina fönster, mysig ljusbricka, praktiskt förvaring m.m. Jag bara tittar och myser! Kramis!

MiaMaria sa...

Här var det massor av härliga bilder att njuta av...

Ha´det så gott!
Miamaria

Lotta sa...

Härliga juliga bilder! Och vilken fin brevlåda du köpt. Visst är det väl härligt med små presenter till sig själv? ;-)

Kram på dig!
Lotta

Goa sa...

Hej Loppan min...detta är en hälsning från moder jord...ur Islands inre..:)
Var inte rädd...han har redan varit här...såg att Pepparkakan hade ersatts av paket och en svårläst hälsning, nu när jag stängde dörren!
Fast...han knske hörde när min man läste din komment till mig...hmmm! Kanske lika bra att du ställer skon i fönstret...fast då kanske inte han finns längre...beroende på vilken sko du väljer förstås...*ler*

Vilket ögongodis du bjuder på...vackert arrangemang på din bricka...en sån postlåda har jag också..."nahnanannanahanhaaaa"!! Och kyrkan är helt bedårande...tänk så kul!! Och sladdarna är det nog ingen fara med, det är ju inte så länge sen sextiotalet...vi är ju, inte så gamla...våra sladdar funkar fortfarande!! Eller så tror jag bara det?!
Tack för alla dessa vackra saker...nu kan jag sova gott!!
Knus och klemm och du vet...en otrolig onsdag!!
puss

faster atta sa...

Postlådan är verkligen jättefin. Är på jakt efter något liknade så jag får väl bege mej till Indiska på nästa lunchrast.... Maken kommer nog snart att spärra mitt köpkort...tihi..

kram

inspired and handmade sa...

Jag har också en gammal kyrka som följt med sedan min mammas barndomshem...visst är det så att vissa saker bara måste få hänga med? Nu ska jag strax titta på "Det okända", mitt favoritprogram..., ha det så bra, kram Veronica.